Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Každou neděli ráno jsme mohli vidět tento dětský pořad. V každém dílu byly různé pohádky a v pořadu vystupovali i postavičky Jů, Hele, Hary Šoumen, Muf Supermuf, Tryskomyš, Šamšula atd. (duklak2)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (82)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Studio kamarád bylo jasným bodem každé neděle pokud člověk jako dítko někam s rodiči nejel. A ctili jej i babičky, které jinak hned po pořadu vyháněly dětičky ven na vzduch nebo na procházky.  Díky tomuto pořadu měla řada rodičů možnost se o víkendu trochu dospat, protože odrostlejší dětičky zvládnuvší si už samotné zapnout všechny ty televizory značek Tesla, Selena nebo Rubín se uměly vzbudit na čas. Pak už jen stačilo potichu  zmizet v obývacích pokojích před televizní obrazovky ještě pěkně v pyžamu, zachumlat se do heboučké larisy a koukat ... Je zajímavé, že si vybavím jakoukoliv socialistickou znělku tehdejších pořadů a to nejen pro děti, ale znělku Studia kamarád si nevybavuji.  Když jsem si jí pustil na ytb, vůbec mi to nic neříkalo...  Studio kamarád byl hlavně Jiří Chalupa, který mu opravdu vtiskl kus sebe a posunul tento pořad ještě někam dál. Ten se mi vybaví jako první a pak hned v závěsu samozřejmě Jů a Hele se svým - ahoj kamarádi! Máme vás rádi ! S hlasy pana Lábuse a Jiráka.  No a samozřejmě všichni ti černí loutkoherci míhající se černým pozadím studia držíc v rukách tryskomyšku nebo zlouna Mufa Supermufa. Časem přibyl i Hary šoumen dabovaný panem Cízlerem. A to vše byo zarámováno tehdy mnou ne tak oceňovanými (o to ale dnes více) kulisami a kresbami úžasného výtvarníka pana Stanislava Holého. Různá vyprávění a blbnutí Mufa s Jůheláky sice bavilo, ale vždy jsem se nejvíce těšil na pohádky, Malý televizní kabaret a pravidelný seriál v závěru. Arabela, Létající čestmír, Křeček v noční košili atd... Úžasný čas tehdy... Je zajímavé, že se pak kouzlo vytratilo. Objevili se novímoderátoři i nové figury např. pták Čau, ale to už nebavilo. On byl člověk už i trochu starší, takže je pochopitelné, že měl jiné zájmy. Zajímalo by mne ale zda na ty pozdější malé diváky mělo stejný účinek jako na nás co jsme jej sledovali ještě černobíle v úplných začátcích. Žádnou ideologii či propagandu režimu si nevybavuji, byť i tam nejspíše soudruzi zvolna tlačili na pilu už i u těch nejmenších diváků... Ze sentimentu přihazuji pátou hvězdičku. * * * * * ()

Ydrosten

všechny recenze uživatele

Ještě někdy kolem let 1990 - 1995 se na to dalo dívat. Jenže pak se do toho začaly montovat zahraniční pohádky ( kterým nerozumím ) a začaly se měnit kulisy a muzika. Od roku cca 2000, je to už jen další nudný pořad pro děti, který je plný nesmyslů a hrozných pohádek a příběhů. Za těch prvních pár let bych dal 5 hvězd, ale za každé další desetiletí bych hvězdu ubral. Takže to nechám bez hodnocení, protože se to jako celek hodnotit nedá ( a bůh ví co nás ještě čeká ) ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Pásmo pohádek a hlavně loutek od Vidlaře je nezapomenutelné. Kdysi jsem dokonce štval ostatní členy rodiny tím, jak jsem neustále jako dítě poukazoval na to, kdy je vidět vodič loutky a kdy ne. Později se na to všichni přestali dívat, protože mě měli nad hlavu. Kvalita šla rapidně dolů a kouzlo pohádkového pásma opadlo s přibývajícím věkem. Až nedávno jsem zjistil, že legendární Chalupa pořád na tom pořadu dělá a vypadá stejně jako před X lety. 60% ()

dandy11 

všechny recenze uživatele

Té verzi z roku 1980 bych dal klidně pět hvězd, ale téhle přešišlané píčovině s bandou ABSOLUTNĚ vypatlaných plyšaků (nemyslím jenom Jů a Hele). Nejvíc mě sere ta myš, co si hraje na nějakou chytrou a ještě mě vytočilo to, že Dejdar propůjčil hlas takové odporně trapné postavičce, jako je Harry Šoumen. FUJ ()

Bohemák 

všechny recenze uživatele

Výtvarná stránka byla moc fajn, chvílemi pro Studio Kamarád psali i velmi nadaní lidé, hráli tam schopní a populární herci, ale ten původní ideologický záměr nelze úplně přehlédnout. Snaha označit dospěláky za nepřátele, kteří jsou hloupí a mají svůj svět (chodí v neděli dopoledne do kostela, místo, aby zasedli s námi k bedně - věřte - ten vysílací čas vážně nebyla náhoda), byla vyloženě obludná. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (28)

  • Pomocí manželky tehdejšího šéfredaktora, která byla původně z Kanady, se tvůrci dostali k několika epizodám Sezame, otevři se (od r. 1969). To, že se jimi nechali inspirovat, se tehdejší vedení televize nesmělo dozvědět. (Olík)
  • Výtvarně se na Studiu Kamarád podílel Stanislav Holý. (M.B)
  • Jiří Lábus přišel k namlouvání Jů náhodou, když natáčel pohádku Princové jsou na draka (1980), přišla za ním asistentka režie, jestli by namlouval plyšového panáka, hned souhlasil. (M.B)

Reklama

Reklama