Reklama

Reklama

Paranormal Activity: The Ghost Dimension

  • Česko Paranormal Activity: Jiný rozměr (více)
Trailer 2

Než se nastěhujete do nového domu, zjistěte si, kdo v něm bydlel před vámi. Pokud to neuděláte, tak se alespoň nedívejte na videozáznamy, které po sobě vaši předchůdci zanechali. Právě tyhle školácké chyby spáchal herní vývojář Ryan. Ten se s rodinou (poněkud upjatá manželka Emily a šestiletá dcera Leila) a se svým lehce neschopným mladším bratrem nastěhoval do domu, který je divákům předchozích dílů série důvěrně známý. Stejně tak znají i „strašidelné sestry" Katie a Kristi, aktérky podivných záznamů na nalezených videokazetách. To, co diváky hluboce znepokojuje, protože vědí své, začne Ryana děsit až ve chvíli, kdy holčičky na dvacet let starých záznamech začnou reagovat na to, co se v domě právě teď odehrává. Pak ještě Ryan nalezne kameru, která umí zaznamenávat paranormální jevy, a záhy mu dojde, že s ním v jeho novém domě bydlí také síly, s nimiž by se nikdo normální nikdy setkat nechtěl. Seznam obětí, které mají na svědomí, je už pořádně dlouhý, otázkou zůstává, zda na jeho konec přibude i jméno Ryana a členů jeho rodiny. (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (214)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že jsem se u tohoto dílu PA ze všech dosavadních bál snad nejvíc. Po spíš takovém zklamání z předešlých tří dílů se jednalo o příjemné osvěžení, které sice začínalo typickou nelogikou typu „nevěřím tomu, ale na video, kde je jasný důkaz, se nepodívám“, ale pak to byla jízda, lekačka za lekačkou a napětí do samotného konce. Hlavně tedy díky lekačkám jsem se po celou dobu sledování (na prahu půlnoci, mimochodem) krčil pod peřinou, zuřivě se jí držejíc a očekávajíc, co kde zase vyskočí a jak moc nehezké to bude. O to méně mě potěšily efekty, kdy onen „stín“ představující „démona“ nebyl kdovíjak propracovaný a spíš působil na svůj rok docela laciným a nepříliš uvěřitelným dojmem. (A to nemluvím o úkazu v závěru, nad kterým doteď kroutím hlavou a co mi bohužel pokazilo celkový dojem o celou hvězdu.) Ale jinak příjemná, mrazivá zábava a velmi silné 3*. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Bylo nebylo... Byl jednou jeden duch, co se jmenoval Toby. Toby si rád hrál s dětmi, ale bohužel měl sklony k satanismu, za což byl zakázán rodiči dětí. Ale Toby je šikula a všem se pomstil, a děti si odnesl. Ale Toby už nechtěl být duchem a jediné, co z něj mohlo udělat "člověka" byl satanistický rituál. Ano, v tomhle díle se Toby chce odhalit. Nechce být duch, chce být vidět! A tak využije jednu rodinu, že jim tento rok nenadělí dárky Santa, ale on. Ano, o tomhle je celý finální díl Paranormal Activity. A protože já jsem velký anitfanda, rozhodl jsem se na film podívat taky. No a dopadlo o něco lépe než jsem čekal. Zmizely padající hrnce a lekačky nebyly zas tak špatné, i když odhadnout se daly snadno. Postavy docela ujdou a nakonec je to přece jiné, než ostatní díly. Kamera se tolik netřepe. Dal bych i víc, kdyby ten film nebyl taková nuda (hodinu jsem čekal, kdy se začne něco dít!), konec jsem uhodl a vlastně... to, co jste viděli v minulých dílech, se zde opakuje zase pořád dokola. 2* nakonec dám. ()

Reklama

maddy 

všechny recenze uživatele

OK, takže už je najvyšší čas celú túto sériu ukončiť. Rozhodne by som sa neoznačil za jej fanúšika, ale ani za nejakého odporcu. Bez problémov dokážem uznať, že prvý a tretí (imho najlepší) diel bez problémov ako horory fungujú. Tie ostatné časti (2, 4, vrátane spin-offu) boli ukrutná nuda, no a v aktuálne päťke už je z toho rovno digitálny bordel. Nevravím, že predošlé Paranormálne Aktivity oplývali nejakou luxusnou atmosférou alebo nejakým premyslením budovaním napätia, ale to postupné stupňovanie strašenia malo minimálne v spomínanej prvej a tretej časti svoj zmysel a občas dokázalo navodiť nepríjemné pocity. Ghost Dimension nemá nič a všetko stavia len na tých najlacnejších ľakačkách, kde sa takmer každú tretiu minútu pred kamerou rýchlosťou blesku prebehne nejaké čierna šmuha, do toho všetkého udrie hlasitý zvuk a divák sa ma zľaknúť. Ani náznak atmosféry, postupného zintenzívňovania, nič. Iba sa tu „Toby“ dlhé minúty zhmotňuje do akéhosi čierneho oparu, potom skočí do kamery, prebehne sa po dome a v závere sa to zmení na taký hnusný digifest, kde ľudí nejaké digitálne niečo prepichuje cez hruď rovno smerom do kamery, aby vynikol „3D efekt“. Ach jaj, hromada tých najotravnejších klišé moderných hororov. Ostatné časi (2, 4) boli iba nuda, ale čo predvádza päťka to už je vyložene na smiech. Navyše sa tu titulné postavy chovajú asi najdementnejšie z celej série, kde ich jednu chvíľu vôbec netrápi, že majú v dome ducha, ktorého už všetci videli stáť pri posteli vlastného dieťa a tak to dieťa uložia aj po tretí krát zase do tej istej postele v samostatnej izbe, z ktorej už raz zmizlo, aby sa vzápätí aj štvrtý krát čudovali, že im tam opäť straší. Ghost Dimension síce nadväzuje na veľmi slušný tretí diel, ale inak nič výrazne nevysvetľuje (keby niekto náhodou naletel tým marketingovým rečiam, že údajne posledný diel Paranormal Activity tomu celému dá nejaký jednoznačný zmysel) a končí rovnakým cliffhangerom ako je u tejto série zvykom. Úprimne, baví to ešte niekoho? CELKOVO: 1,5* (3/10) ()

TheDon 

všechny recenze uživatele

Taková normální rodinka se nastěhuje do úplně novýho baráku, jen jim nikdo neřek´ , že už tam bydlí ektoplazmicky černej Toby, kterýho jedinou zábavou, bude hejbat lustem a každovečerní pokec s malou Leilou . Leilu navede k tomu, aby pastelkama namalovala na zeď Sezame otevři se, což se rodičům úplně nelíbí, bo ten primalex taky něco stojí. Atmoška se tomu upřít nedá, lekánečky jsou sice trochu průhledný, ale občas i plně funkční a musím říct škoda, že víc prostoru nedostala Olivka Dudlíková. Koukatelnej průměr, kterej bych klidně napálil na čtyři, kdyby ten konec nebyl tak zprasenej. Zelenej Toby mě fakt nepřesvědčil. 55% P.s.: Přemýšlím, jeslti soudruh ze CinemArt ten film viděl, nebo jen přeložil obsah. Bééé je správně. Jinak by takovou kravinu nemohl postnout. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Nejsem fanouškem duchařiny a už vůbec nemám zalíbení v tuto sérii. Na krásný český překlad Jiný rozměr jsem kdysi vyrazil jen kvůli kamarádce a po pár opravdu divných až patetických scénách jsem si opravdu užíval spíš její přítomnost a zápal do pro mě nezáživného filmu, než 'horor' samotný. Když se budu jednou opravdu nudit, možná se k sérii ještě vrátím. Přeci jen původní díly jsou sem tam i vskutku vychvalované, tak uvidíme, o co jsou lepší, než vadný závěr celé série. [viděno v Kino Šumava Klatovy 28.10.2015] ()

Galerie (22)

Zajímavosti (13)

  • Severoamerické tržby byly 18,3 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 78,9 mil. (NIRO)
  • V Ryanově (Chris J. Murray) pracovně, kde s bratrem přehrávají nalezené videokazety, visí na zdi plakát k mobilní hře "Dead Trigger 2" českého vývojářského studia Madfinger Games. (Jifo)
  • Jedná se o jediný díl série, který se dal v kinech zhlédnout ve 3D. (hansel97)

Související novinky

Kdo napíše G. I. Joe 3?

Kdo napíše G. I. Joe 3?

05.07.2014

Studio Paramount připravuje na rok 2016 spoustu pokračování. Zatím se chystá premiéra pro Jeníčka a Mařenku 2, Star Trek 3, Policajta z Beverly Hills 4, Paranormal Activity 5, Transformers 5 a… (více)

Reklama

Reklama