Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve třetí kapitole nejnapínavější sci-fi ságy filmových dějin musí poškozená vesmírná loď Ripleyové nouzově přistát na planetě Fiorina 161, kde v nehostinné pustině přežívají bývalí chovanci nejpřísněji střeženého vězení planety. Ale na palubě její lodi je i Vetřelec...a počet mrtvých těl brzy narůstá! (Magic Box)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (1 074)

Fr 

všechny recenze uživatele

poklidný život vězeňské kolonie naruší pád modulu a příchod Ripleyové. měla by se mít na pozoru. přestože se vězni dali na víru, neznamená to, že jsou míň nebezpeční. ale choutky je přejdou, když chcípne mladá kráva a z jejího nitra přichází ON. nečekejme žádné barevné hříčky. D.Fincher nám dokazuje, že svět v jeho očích (včetně krve) je oranžovo hnědý. jeho pohled dělá z vetřelce zase trošku jinej bilák. PODÍVEJTE SE VETŘELCI DO OČÍ! a nezapomeňte: každá smrt skrývá nový život, nový začátek. amen. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Ridley Scott natočil v roku 1979 sci-fi horror "Votrelec", ktorý sa stal diváckym hitom a ocenila ho aj odborná kritika. O sedem rokov neskôr sa James Cameron odhodlal zrežírovať jeho pokračovanie. Natočil výbornú druhú časť, ktorá sa vo všetkých smeroch vyrovná pôvodnému titulu. V roku 1993 mal premieru "Votrelec 3". Bol to režisérsky debut Davida Finchera. Bolo veľmi náročné prevziať štafetu po Ridley Scottovi a Jamesovi Cameronovi a ďalej rozvýjať príbeh nebojácnej astronautky Ellen Ripleyovej. David Fincher však v tejto skúške obstál. Jeho snímok je dôstojným pokračovaním tejto kultovej horrorovej série. **** ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Dle mého nejlepší díl série. Naprosto nadupaná podívaná, vizuálně strhující, herci skvělí (i ty nejmenší roličky). Geniální je vizuál, Valná většina záběrů brána z podhledu, naprostá většina je koncipovaná tak, že prostředek záběru je více méně prázdý, a podstatné se odehrává po stranách. Director's cut smaozřejmě výrazně lepší, i kino verze si ale zaslouží plný počet... ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Ať se na mě Fincher ani jeho Vetřelec nezlobí, ale na 4* jsem toho viděl sakra málo. Slušná atmosféra, které však hodně scházelo k atmosféře prvního dílu. Fincherová láska... jeho kouzla s kamerou jsou opět úchvatné, ale to nestačí. Vetřelec je kapku jiný a upřímně až moc počítačový (a nepovedený!! Zlatá animatronika). Film má v některých okamžicích nakročeno k 4-5*, ale nedokáže tuto kvalitu udržet po celou dobu. Škoda, mohl to být další geniální Vetřelec... Možná, kdyby to všechno nechali producenti na Finchrovi vzniklo by něco stejně osobního a odlišného jako v případě ostatních dílů vetřelců, ale to možná ukáže jen Director cut, jestli někdy vyjde. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Rozpačitá kapitola vetřelčí mytologie, které výrazně podkopává nohy zásah producentů. V jejich sestřihu je totiž film hrou na efekt, která přihraje Ripley do cesty partu drsoňů (ad Aliens) do depresivně laděného prostředí (ad Alien). Speciální sestřih sice neřídil Fincher, ale podle jeho původních poznámek vznikla nepřekvapivě propracovanější verze, kde se v dialozích více odkazuje na starší díly, prozkoumává se zamračená planeta...a vetřelec se nelíhne ze psa. Přesto třetí obraz alienovské mozaiky nemusím. Podivné vedlejší postavy, zbytečný náboženský podtext a vyloženě špatné triky nedokáže přehlušit ani silný závěr. ()

Galerie (118)

Zajímavosti (59)

  • Na simulaci horkého roztaveného olova v závěru filmu bylo použito téměř 380 hektolitrů černé barvy. (PaTeXx)
  • H.R. Giger navrhl pro film i vetřelce, který měl zvířecí pařáty, čímž připomínal pumu. Když mu producenti řekli, ať zkusí něco trochu víc sexy, vymyslel xenomorfa s ženskými rty, který měl zabíjet polibkem. Tento "polibek smrti" byl pak využit v hororu Mutant (1995). (zdeny99)
  • Výtvarník H.R. Giger kompletně přepracoval titulní monstrum. V podstatě navrhl zcela nové, které místo vnitřní čelisti mělo jazyk, upravenou hlavu a lidské rty - chyběly zádové "roury" a celkově měl nový vetřelec dravější vzezření. Změny ale neprošly a tak se vetřelec dočkal pouze několika menších, spíše kosmetických úprav, vyplývajících ze psího hostitele. (messiah)

Související novinky

Fincher a zombíci?

Fincher a zombíci?

12.08.2016

Kdybyste nechali filmové fandy hlasovat o tom, zda by chtěli vidět blockbuster od Davida Finchera, dopadlo by to celkem jednoznačně. Režisér Sedmi nebo Klubu rváčů patři mezi filmařskou elitu, která… (více)

Film Music Prague 2014

Film Music Prague 2014

20.07.2014

Americký skladatel Elliot Goldenthal, který je držitelem Oscara® za hudbu k filmu Frida, a britský skladatel Patrick Doyle, jež je autorem hudby k velkofilmům jako Thor, Harry Potter a Ohnivý pohár… (více)

Reklama

Reklama