Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve třetí kapitole nejnapínavější sci-fi ságy filmových dějin musí poškozená vesmírná loď Ripleyové nouzově přistát na planetě Fiorina 161, kde v nehostinné pustině přežívají bývalí chovanci nejpřísněji střeženého vězení planety. Ale na palubě její lodi je i Vetřelec...a počet mrtvých těl brzy narůstá! (Magic Box)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (1 074)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Vetřelec 3 si je svou temnou atmosférou a pomalejším tempem, nejvíce podobný s klenotem R. Scotta z roku 1979. Jako fanouška ságy mě zde pokaždé nejvíce potěší neveselá nálada filmu, závěrečné nahánění Aliena a následná originální olověná lázeň. Minusem jsou v některých scénách okaté, až asylumácké digitální efekty a měnící se velikost vesmírného masožravce. Fincher si však, až na několik těchto mušek - nevedl vůbec špatně a do filmu zapracoval ponurou atmosféru, tolik typickou pro své další snímky. P.S. Těším se na speciální edici, kde je 35 přidaných minut o které byla původní verze ošizena - to by mohla být pochoutka. P.P.S. Tak prodloužená verze není vůbec špatná, několik nových scén opravdu stojí za pozornost, ale rozhodně se nejedná o pasáže, které by vykolejily děj někam úplně jinam. Přesto potěší. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Spousta deprese, žádný vlasy, žádná naděje. Nejtemnější Vetřelec a nejlepší díl série i když jenom málokdo si toho všimne. David Fincher stvořil mistrovské dílo a nic na tom nemění ani fakt, že to nedopadlo úplně podle jeho představ a později se k tomu ani nehlásil. Já ale tenhle díl miluju a nedám na něj dopustit.95% ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $50miliónovTržby USA $55,473,545Tržby Celosvetovo $159,773,545║ Režisér David Fincher tiež čo to vložil zo svojho vizuálneho a vyprávačského umenia do tejto temnej série. Dejovo výborne gradujúce, neustále napätie, triky možno trošku kolísavé čo je škoda, zato to vynahrádza s pestrou zmeskou väzňov a ich pohnutkami. Sigourney Weaver ako vždy v danej úlohe bravúrna. Ďalší skvelý prírastok do tejto série! __/85%/ (kino verzia) __/90%/ (rozširena verzia) ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Každý díl je jiný, co režisér, to unikát. A v tomto případě to platí víc než kdy jindy. Fincher opět zabodoval (jeho kouzla s kamerou jsou tu opět přítomna v míře vrchovaté...aby také ne, když má k dispozici zvířátko které dokáže lézt rychlostí ve všech směrech smrtící...vertigo 4ever, zdravíme hráče AvP:)) ... a H. R. Giger ostatně taky zaperlil, konečně uvidíme, že při vývoji Vetřelce je klíčová DNA hostitele (myšlenka, kterou naplno rozvinul až čtvrtý díl)... ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Po prvních několika minutách jsem filmu moc nevěřil. Hlavně mě šokovalo naložení s přeživšími z minulého dílu. Ale nakonec si mě i tenhle díl vetřelců svým způsobem získal. Fincher se hodně snažil natočit pořádný film a leckteré aspekty jsou skvělé. Na osobité předchozí díly ale nestačí, je to spíš chudý příbuzný. ()

Galerie (118)

Zajímavosti (59)

  • Speciální edice nabízí mimo jiné i rozšíření dramatické štvanice na vetřelce, v jejímž závěru je skutečně lapen. Bohužel pouze dočasně. (messiah)
  • První díl v sérii, ve kterém je nahlas vysloven název společnosti Weyland-Yutani. V předchozích částech se občas objevil nápis, postavy však společnost nazývali prostě Společností. (-bad-mad-wolf-)

Související novinky

Fincher a zombíci?

Fincher a zombíci?

12.08.2016

Kdybyste nechali filmové fandy hlasovat o tom, zda by chtěli vidět blockbuster od Davida Finchera, dopadlo by to celkem jednoznačně. Režisér Sedmi nebo Klubu rváčů patři mezi filmařskou elitu, která… (více)

Film Music Prague 2014

Film Music Prague 2014

20.07.2014

Americký skladatel Elliot Goldenthal, který je držitelem Oscara® za hudbu k filmu Frida, a britský skladatel Patrick Doyle, jež je autorem hudby k velkofilmům jako Thor, Harry Potter a Ohnivý pohár… (více)

Reklama

Reklama