Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve třetí kapitole nejnapínavější sci-fi ságy filmových dějin musí poškozená vesmírná loď Ripleyové nouzově přistát na planetě Fiorina 161, kde v nehostinné pustině přežívají bývalí chovanci nejpřísněji střeženého vězení planety. Ale na palubě její lodi je i Vetřelec...a počet mrtvých těl brzy narůstá! (Magic Box)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (1 073)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Dle mého nejlepší díl série. Naprosto nadupaná podívaná, vizuálně strhující, herci skvělí (i ty nejmenší roličky). Geniální je vizuál, Valná většina záběrů brána z podhledu, naprostá většina je koncipovaná tak, že prostředek záběru je více méně prázdý, a podstatné se odehrává po stranách. Director's cut smaozřejmě výrazně lepší, i kino verze si ale zaslouží plný počet... ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Vetřelec 3 si je svou temnou atmosférou a pomalejším tempem, nejvíce podobný s klenotem R. Scotta z roku 1979. Jako fanouška ságy mě zde pokaždé nejvíce potěší neveselá nálada filmu, závěrečné nahánění Aliena a následná originální olověná lázeň. Minusem jsou v některých scénách okaté, až asylumácké digitální efekty a měnící se velikost vesmírného masožravce. Fincher si však, až na několik těchto mušek - nevedl vůbec špatně a do filmu zapracoval ponurou atmosféru, tolik typickou pro své další snímky. P.S. Těším se na speciální edici, kde je 35 přidaných minut o které byla původní verze ošizena - to by mohla být pochoutka. P.P.S. Tak prodloužená verze není vůbec špatná, několik nových scén opravdu stojí za pozornost, ale rozhodně se nejedná o pasáže, které by vykolejily děj někam úplně jinam. Přesto potěší. ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

Málokterá série filmů umí udržet laťku i ve třetím díle. Ani ten přechválenej Pán prstenů nebo matrix nebo hvězdný války (ty to udržely tak maximálně od čtvrtýho do šestýho dílu). myslím, že se povedlo udělat zase něco neobvyklýho. V jedničce šlo o nápad a napětí, klasická vybíječka tehdy neklasickým způsobem. Ve dvojce zase (jak vtipně poznamenal Hicks v podání Michaela Biehna) šlo o akční honičku. Ve trojce jde o něco na pomezí psychothrilleru a existenciálního dramatu. Oproti všem ostatním dílům zde herci dostali mnohem víc prostoru na to se projevit a ukázat, jak to vlastně v těch psychicky narušených mozcích odporných vraždících individuí, která jen stěží zoveme lidmi, chodí. Myslím, že tenhle díl je nejpropracovanější co se týče lidí. Není to honička, není to vybíječka. A když se nad tím zamyslíte, tak ve Vetřelcovským světě neexistuje jiná verze filmu, možná kdyby přenesli děj na zemi, kam se vetřelci stejně nakonec dostanou. Takovej boj od domu k domu a konečné opuštění planety, to by mohlo bejt něco. Ale protože je to skvělej film, kterej chytne a nepustí a v extended edition ještě mnohem víc, než ve zkrácené, dávám pět. ()

lebowski 

všechny recenze uživatele

Tak jsem zhlédl režisérský sestřih (139min) a musím hvězdičku přidat, určitě je to nadprůměrný film, který se tím trochu víc přiblížil atmosférou ke skvělé jedničce. Že by ale, jak tady někdo píše byl úplně jiný příběh, to mi až na pár detailů nepřijde. Tímto mělo být asi vetřelčí dobrodružství zakončeno, možná ale, kdyby nevzniklo Vzkříšení (které z dnešního pohledu jako samostatné sci-fi rozhodně obstojí), nebyla by pak ani Amélie z Montmartru...A to by byla škoda. Takže buďme rádi za všechny díly ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl stavím kousíček pod původní Scottův opus. Fincher je talent, to se nezapře. Bohužel k třetímu pokračování série se údajně zachovalo studio jako k nechtěňátku, takže byl vůbec problém vejít se do rozpočtu (což je místy vidět). Přesto po Cameronově okázale militantní přestřelce je tahle psychologická hra v naprosto odpudivé prostředí kosmického krimu pro ty nejhorší delikventy doslova zjevením. Plíživý děs je záludnější než jindy, zbraní se nedostává a Ripleyová musí bojovat na dvou frontách – s hladovým vetřelcem a úchylnými "spolubydlícími". Možná je "trojka" něco úplně jiného, že se čekalo, ale s odstupem času ji mám raději než Cameronův příspěvek do Vetřelecké famílie. ()

Galerie (118)

Zajímavosti (59)

  • Scénář byl průběžně přepisován a upravován i během natáčení. I kvůli tomu bylo utraceno 7 milionů amerických dolarů za rekvizity, které se pro natáčení vůbec nepoužily. (cariada)
  • Na simulaci horkého roztaveného olova v závěru filmu bylo použito téměř 380 hektolitrů černé barvy. (PaTeXx)
  • První film v sérii, v němž není jako zbraň použit plamenomet. (PaTeXx)

Související novinky

Fincher a zombíci?

Fincher a zombíci?

12.08.2016

Kdybyste nechali filmové fandy hlasovat o tom, zda by chtěli vidět blockbuster od Davida Finchera, dopadlo by to celkem jednoznačně. Režisér Sedmi nebo Klubu rváčů patři mezi filmařskou elitu, která… (více)

Film Music Prague 2014

Film Music Prague 2014

20.07.2014

Americký skladatel Elliot Goldenthal, který je držitelem Oscara® za hudbu k filmu Frida, a britský skladatel Patrick Doyle, jež je autorem hudby k velkofilmům jako Thor, Harry Potter a Ohnivý pohár… (více)

Reklama

Reklama