Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve třetí kapitole nejnapínavější sci-fi ságy filmových dějin musí poškozená vesmírná loď Ripleyové nouzově přistát na planetě Fiorina 161, kde v nehostinné pustině přežívají bývalí chovanci nejpřísněji střeženého vězení planety. Ale na palubě její lodi je i Vetřelec...a počet mrtvých těl brzy narůstá! (Magic Box)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (1 074)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Realizační problémy, mnohokrát přepisovaný scénář, hádky na place, režisér, který se nakonec od filmu úplně distancoval (a spolu s ním i Scott a Cameron), to je jen malý výčet problémů, které film během natáčení prodělal. BTW skoro všechny jiné verze scénáře, o kterých jsem četl, měly zajímavější námět a navíc v nich nechyběl desátník Hicks (kterýho aliena napadlo dělat další film bez něj). Jedinými pozitivy jsou atmosféra a docela slušná výprava, i když i ta místy velmi skřípe (hodně nepřesvědčivý počítačový vetřelec). Vzkříšení je sice ještě horší, ale asi by vůbec nevzniklo, kdyby už ve třetím díle série nešla do hajzlu. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Vetřelecká série je pozoruhodná tím, že každý režisér ve svém díle otiskl svoji stopu. Scottovu imaginaci a Cameronovu militantnost vystřídala těžká deka mistra deprese Davida Finchera. Vítejte v bezútěšném světě bývalých trestanců, ze kterého není úniku. "Trojka" není horší než předchozí díly, je jenom úplně jiná. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Ridley Scott natočil v roku 1979 sci-fi horror "Votrelec", ktorý sa stal diváckym hitom a ocenila ho aj odborná kritika. O sedem rokov neskôr sa James Cameron odhodlal zrežírovať jeho pokračovanie. Natočil výbornú druhú časť, ktorá sa vo všetkých smeroch vyrovná pôvodnému titulu. V roku 1993 mal premieru "Votrelec 3". Bol to režisérsky debut Davida Finchera. Bolo veľmi náročné prevziať štafetu po Ridley Scottovi a Jamesovi Cameronovi a ďalej rozvýjať príbeh nebojácnej astronautky Ellen Ripleyovej. David Fincher však v tejto skúške obstál. Jeho snímok je dôstojným pokračovaním tejto kultovej horrorovej série. **** ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl stavím kousíček pod původní Scottův opus. Fincher je talent, to se nezapře. Bohužel k třetímu pokračování série se údajně zachovalo studio jako k nechtěňátku, takže byl vůbec problém vejít se do rozpočtu (což je místy vidět). Přesto po Cameronově okázale militantní přestřelce je tahle psychologická hra v naprosto odpudivé prostředí kosmického krimu pro ty nejhorší delikventy doslova zjevením. Plíživý děs je záludnější než jindy, zbraní se nedostává a Ripleyová musí bojovat na dvou frontách – s hladovým vetřelcem a úchylnými "spolubydlícími". Možná je "trojka" něco úplně jiného, že se čekalo, ale s odstupem času ji mám raději než Cameronův příspěvek do Vetřelecké famílie. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tržby mizerný, diváci nespokojený a režisér, díky nesnesitelným zásahům studia Fox, dokonce nasranej. Třetí Vetřelec to zkrátka schytal ze všech stran. I proto je docela s podivem, že namísto obřího průjmu se z výsledku stal alespoň kus poctivý filmařiny. Není perfektně atmosférická jako Scottova jednička, ani akcí nabušená jako Cameronova dvojka. Jen je prostě jiná: sice komornější, za to drsnější a plná deprese. Ripleyová přichází o sympaťáka Hickse a malou Newt, kvůli vším si oholí hlavu, stává se terčem sexuálních deviantů a i když si poprvý v sérii zašuká, tahle láska vydrží max. 5 minut. Navíc je tu opět její starej známej xenomorf (a je úplně fuk, jestli mu budete řikat osina v prdeli nebo kamarád do deště - vždycky tu s ní bude). Vesmírnej slizák je tentokrát jenom jeden, avšak i to mu bohatě stačí k vyhlazení 50-členný věznice. A jak je obecně známo, ani Ripleyová neskončí moc slavně... teda slavně možná jo, ale rozhodně ne dobře. A skutečnost, že je Vetřelec v mnoha scénách digitální, diváckýmu optimismu taky moc nepřispěje. Naštěstí je tu Special Edition. Ta odstraňuje některý nesmysly, psa nahrazuje krávou, rozšiřuje vztahy mezi kriminálníky a přidává pár krvavějších obrázků. Mlaťte mě holí a křičte "Je to rebel!", ale nemůžu si pomoct, mně se ten film líbí. ()

Galerie (118)

Zajímavosti (59)

  • Mimo kamier, v pohodlí domova bola Sigourney Weaver (Ellen Ripleyová) nútená nosiť parochňu, nakoľko sa jej, v tom čase 2ročnej, dcérke Charlotte nepáčil pohľad na holohlavú matku. (hradecek)
  • V jedné z předběžných verzí scénáře se nepočítalo s přítomností vetřelce, v jiné naopak nebyla Ripley (Sigourney Weaver). (cariada)

Související novinky

Fincher a zombíci?

Fincher a zombíci?

12.08.2016

Kdybyste nechali filmové fandy hlasovat o tom, zda by chtěli vidět blockbuster od Davida Finchera, dopadlo by to celkem jednoznačně. Režisér Sedmi nebo Klubu rváčů patři mezi filmařskou elitu, která… (více)

Film Music Prague 2014

Film Music Prague 2014

20.07.2014

Americký skladatel Elliot Goldenthal, který je držitelem Oscara® za hudbu k filmu Frida, a britský skladatel Patrick Doyle, jež je autorem hudby k velkofilmům jako Thor, Harry Potter a Ohnivý pohár… (více)

Reklama

Reklama