Reklama

Reklama

Luke vezme na plavbu na krásný ostrov staré přátele: Matta, jeho přítelkyni Suzie a Mattovu sestru Kate, bývalou přítelkyni Lukeho. Poslední člen posádky je Warren. Vládne naprostá idylka. Vztah mezi Lukem a Kate opět ožívá. Požádá ji, aby na chvilku podržela kormidlo, a jde do podpalubí. Vtom však obrovský náraz převrátí loď dnem vzhůru. Po delší panice se všichni vynoří na hladinu a vylezou na trup. Přemýšlejí, co budou dělat. Luke navrhne, aby doplavali na ostrov vzdálený několik kilometrů. Obléknou se do neoprenů, jediný Warren se rozhodne zůstat. Bojí se plavat tak daleko, a hlavně v těchto vodách, kde je dost žraloků. Kate se nakonec rozhodne také zůstat. Luke je zklamaný, ale respektuje její přání. Když však Kate vidí, jak se Luke, Matt a Suzie vzdalují, rozhodne se je následovat a plave za nimi. Suzie je velmi vystrašená, ale Matt ji uklidňuje, že to zvládnou. Mezitím osamocený Warern zpozoruje žraloka… (TV Prima)

(více)

Recenze (349)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Útes smrti se mi hodně dlouho ohříval na disku, ale nějak jsem se nemohl donutit si jej pustit. Mám rád horory se žraločí tématikou, ale přednost dostávali jiné kousky a jak se ukázalo byla to docela chyba. Filmy „podle skutečné události“ beru dost s rezervou, ale tady bych tomu možná i věřil. Zatímco hodně lidí velebí režiséra za jeho minulý kousek, tak mě Andrew Traucki se svým Black Water zrovna moc neokouzlil. Proto jsem očekával stejné chyby i zde, ale naštěstí to zas až taková přehlídka nelogických situací nebyla. Takže jsem si otevřel lahváče a pořádně se kochal děním na monitoru. V první řadě bych chtěl pochválit nádherné prostředí (moře a potápění miluju), takže u mě jasně vedli záběry pod vodou. Ovšem musím tvůrce pochválit i za solidní atmosféru, stupňující se napětí a slušné herecké výkony. Tady je jasný důkaz toho, že i za pět dní se dá natočit dobrý film s minimem herců a ani se u něj divák moc nenudí. Hlavně se mi líbilo, že to tvůrci nepojali jen jako další krvavou lázeň, ale především se soustředili na psychologickou stránku filmu a přiznám se, že i já občas cítil lehké mrazení na zádech. I díky tomu si tento film zařadím mezi TOP 4 filmy se žraloky, které jsem prozatím viděl. Docela se dokážu vcítit do jejich pocitů beznaděje, když kolem vás krouží žralok. Jednou jsem to při potápění zažil a i když nás ujišťoval instruktor, že tam lidožraví žraloci nejsou, stejně sem byl pěkně připosraný. Takže dokážu pochopit i některé „nelogické blikance“ – rozhodnutí postav. 65% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Před lety vznikl film "Otevřené moře", u kterého se tvůrci dušovali jak je to nejstrašidelnější žraločí film apod. Podle mě to byla děsná nuda o dvou lidech v moři, obklopených žraloky. Později vznikla "Krvavá laguna", která vzala prakticky stejné téma ale do hlavní role byl umístěn krokodýl a hlavně se jednalo o výrazněji filmovější a hlavně zábavnější podívanou. Tvůrci tohoto snímku se ve svém nejnovějším počinu vydávají na moře a předvádějí nám prakticky to samé co tvůrci "Otevřeného moře" jen přidávají více jídla ... tedy herců. Děsná nuda, která vyděsí jen ty, kteří mají ze žraloků opravdovou fóbii. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Australian Daily Telegraph, Sportovní rubrika, Výsledkový servis. Lední hokej: Adelaide - Perth 3:6, Canberra - HC Sydney 1:1 přerušeno pro oblevu; Sportovní lidolov: Výběr Oceánie - Výběr lidstva 4:1 (po jednoznačném průběhu).. Konečně někdo po letech zhmotnil vtip, kdy se malý žraloček ptá velkého žraloka: „A tatínku, proč kolem těch lidí nejdřív kroužíme, než zaútočíme?“ a táta mu odpoví: „Přece je nebudeme jíst s hovínkama, synku..“ Jsem rád, že řežisér Traucki vrátil Spielbergovu polívčičku na vařič a trošku ji přihřál. Přirozený, uvěřitelně podaný survival a v něm jednoduchými prostředky navozené napětí při hře zubaté kočky s ploutví se skupinkou vyděšených myší v neoprenu. Ti lidé nepotřebovali větší loď, stačila by jim jakákoliv.. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Další variace na téma Jak se dá také trávit dovolená. Nic nového pod slunce, co taky na tomhle inovovat, že? 5 lidí, jedna blbá loď a pod nohama hlubina plná zubů... Asi každý si na tom něco najde, mě nejvíc pobavilo to plácání se na matračkách jako na Mácháči, to se tý hnusný tlamě nedivím, že ji to namíchlo:-))) ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Tak krokodýl byl vyměněn za žraloka... Asi jedinný podstatný rozdíl mezi The Reef a předešlým Trauckiho snímkem Krvavá laguna... Jinak příběh je v podstatě stejný (co taky v animal horroru "podle skutečných událostí" vymyslet), jen postavy jsou méně sympatické, chovají se jako idioti a v podstatě jsou divákovi ukradené... A to je hodně smutný příběh, protože atmosféru Traucki vytvořit umí a podvodní záběry jsou nádherné... ()

Galerie (33)

Zajímavosti (9)

  • Snímek byl natočen během pěti týdnů. (Stanislaus)
  • Zoe Naylor, která si zahrála Kate, si v rámci přípravy na svou roli přečetla mnoho příběhů o přežití. (Stanislaus)
  • Jeden podmořský záběr se ve filmu třikrát opakuje, a pokaždé je to v jiném místě nebo čase. Jedná se o záběr z potápění u ostrova, tam je hned dvakrát nesmyslně za sebou a tento záběr je i v 62. minutě. Jedná se o pohled ve vodě, kdy přes korálový útes přeplouvají ryby a mizí někde za kamerou. (Terva)

Reklama

Reklama