Reklama

Reklama

Luke vezme na plavbu na krásný ostrov staré přátele: Matta, jeho přítelkyni Suzie a Mattovu sestru Kate, bývalou přítelkyni Lukeho. Poslední člen posádky je Warren. Vládne naprostá idylka. Vztah mezi Lukem a Kate opět ožívá. Požádá ji, aby na chvilku podržela kormidlo, a jde do podpalubí. Vtom však obrovský náraz převrátí loď dnem vzhůru. Po delší panice se všichni vynoří na hladinu a vylezou na trup. Přemýšlejí, co budou dělat. Luke navrhne, aby doplavali na ostrov vzdálený několik kilometrů. Obléknou se do neoprenů, jediný Warren se rozhodne zůstat. Bojí se plavat tak daleko, a hlavně v těchto vodách, kde je dost žraloků. Kate se nakonec rozhodne také zůstat. Luke je zklamaný, ale respektuje její přání. Když však Kate vidí, jak se Luke, Matt a Suzie vzdalují, rozhodne se je následovat a plave za nimi. Suzie je velmi vystrašená, ale Matt ji uklidňuje, že to zvládnou. Mezitím osamocený Warern zpozoruje žraloka… (TV Prima)

(více)

Recenze (349)

lillien 

všechny recenze uživatele

upozornění: tento film není vhodný pro agorafobiky. Pro mě další důvod, proč nejezdit dál než na Balaton. Partičce australských turistů by v jejich ošemetné situaci s parybou nepomohl asi ani Jakub Vágner. Mám ráda survivaly podle skutečných událostí, takže tři hvězdy jsou jisté, ale mému gustu by sedělo trochu víc drastičtějších záběrů a akce. Nějak už jsem si zvykla ve filmech tohoto typu na to, že když někdo někomu ukousne nohu nebo hlavu, divák má možnost buď zavřít oči, nebo se podívat, jak to vypadá, když už to nedrží pohromadě. Jinak atmoška dobrá, na dlouhej večer jako dělaný. ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Velmi napínavé a reálné. Pro mne nejlepší film o boji člověka o přežití před žralokem. Film nabízí až dechberoucí reálné záběry žraloka oťukávajícího si svou oběť. Scény, kdy se hrdina dívá pod hladinu a hledá tak možné nebezpečí a přítomnost Bílého jsou mrazivě autentické. Nejlepší scéna kdy žralok vyskočí nad hladinu ihned vedle 4 osob je nezapomenutelná. Filmu chybí jen větší dávka tempa, ale jde asi o záměr celou plavbu nešťastníků natáhnout a tím ukázat stísněnost celé situace. Také některé nesmysly, např. když hlavní hrdina podle všech zná moře nejvíce a přitom neví, že ryby vyskakující nad hladinu jsou znamením o blízkosti predátora. Všichni plavou k pokousanému, když je kolem něj sposta krve aj. Celkově hodnotím třemi hvězdami, protože jak říkám, lepší film tohoto ražení jsem asi neviděl, ale na čtyři to už nestačí. ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Thriller, který je spíše psycho. Představa, která mě běhala hlavou celý film byla strašná. Poněvadž jsem nedávno byl na lodi a ta loď mi připomínala tu samou na které jsem plul, byl jsem vyřízený. Vžít se do role hlavních postav asi bych musel brečet, protože to co oni zažívají musí být hrozné muka. Stejný režisér, který natočil Krvavou Lagunu, která mě upřímně až tolik neuchvátila, i když film nebyl špatný. Reef je o něco působivější a lepší, ale nějvětší hrůza je z toho, že je film založen podle skutečné události a klidně bych tomu i věřil. Jinak záběry blížícího se žraloka jsou bez chyby... 7/10 = 75% ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Vzpomínáte na Black Water (Krvavá laguna), malý povedený australský napínák s hrstkou lidí ohrožovaných krokodýly? Tohle je úplně to samý, Andrew Traucki si nejspíš řekl, že když se minule shledal s pochvalou, nebude toho propříště moc měnit. Maximálně tak zvíře, kteé se hrdinům postará o krušné chvíle. Takže tu máme pět sympatických lidí, jednu ztroskotanou kocábku, širý oceán a hladového žraloka. Funguje to obstojně, není důvod si příliš stěžovat, jiný letošní survival mě ale bavil o trochu víc (Frozen). 6/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Vedle Krokodýlích lagun je Útes dalším povedeným survival animal hororem. Tvůrcům se šikovně podařilo držet diváka v napětí dlouhé minuty, kdy se čeká na každičké zašplouchnutí. Opravdu našim hrdinům není co závidět, nějenže musí uplavat spoustu mil, ale navíc je začne pronásledovat dost neodbytný zabiják. PS: Chorvatsko letos asi vynechám a pojedu raději na Máchovo jezero. Snad tam nikdo nevysadí Piraně. Takže raději doma na zahradě v bazénu. 50% ()

Galerie (33)

Zajímavosti (9)

  • Film je volně inspirován skutečným příběhem Raye Boundyho a jeho dvou společníků, kteří se v roce 1983 po potopení jejich lodi u australských břehů stali terčem útoku tygřího žraloka. Záchrany se dožil pouze Ray. (Ombak▼Penari)
  • Filmári pracovali aj na exotických miestach na severovýchode Austrálie. Príkladom môže byť Veľká korálová bariéra (od roku 1981 zaradená medzi biosférické rezervácie UNESCO) či Fraserov ostrov ležiaci v Korálovom mori. (MikaelSVK)
  • Všichni žraloci ve filmu byli reální a scény s nimi byly natáčeny v Port Lincolnu v jižní Austrálii. (Stanislaus)

Reklama

Reklama