Reklama

Reklama

Laře Croft (Alicia Vikander) je 21 let a právě zdědila obrovské obchodní impérium. Její otec, bohatý šlechtic a známý dobrodruh, Lord Richard Croft (Dominic West), zmizel beze stopy před sedmi lety, když byla ještě dítě. Od té doby se marně snaží najít nějaký smysl svého života. Když si přečte záhadný vzkaz, který jí otec zanechal, rozhodne se opustit Londýn a vyrazit do neznáma, aby přišla na to, co se jejímu otci doopravdy stalo. Vydá se po jeho stopách hledat legendární hrobku na mýtickém ostrově někde poblíž japonského pobřeží. Tato mise ale nebude jednoduchá – už jen dostat se na záhadný ostrov stojí Laru velké úsilí. Loď, která ji měla dopravit na pevninu ztroskotá v silné bouři a Lara se ocitá sama uprostřed neznáma, vybavená jen ostrým nožem, pevnou vírou a vlastní tvrdohlavostí. Pokud se jí podaří překonat své vlastní limity a přežít toto nebezpečné dobrodružství, stane se z ní skutečný Tomb Raider. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (9)

Trailer 3

Recenze (920)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Bol som príjemne prekvapený, že tvorcovia šli do nečakaného naturalizmu a keď Lara odpáli na plátne prvého lotra, je to podané nečakane psychologicky a nehollywoodsky. Zabíjanie tu nie je žiadna zábava, ale nutnosť, ak chcete prežiť. Finále medzi kostrami, lebkami a kosťami s digitálnymi efektmi ale zostáva tiež príjemne civilné. Alicia Vikander sa musela pre rolu strašne nadrieť, ale jej kondičný tréner z nej našťastie neurobil druhého Schwarzeneggera. Škoda len, že si zabudla prsia doma na poličke. Väčšinu kaskadérskych scén robila sama, ale keď sa pozriete na film o natáčaní vidíte, že väčšina nebezpečných scén sa nakrúcala pred zeleným pozadím. Čo možno Tomb Raider vytknúť je mierna strata tempa v polovici filmu a uznávam, že nie každý ocení rúcanie žánrových pravidiel, neuvidíte žiadnu romancu ani žiadny príchod na koni do zapadajúceho slnka. Na druhú stranu dobrodružstva a napätia vo filmu rozhodne je, humor tiež, scény sú brilantné a humorné a scéna na rieke je akčným vrcholom filmu. Dobrý odpočinkový film. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na původní Tomb Raider s Angie vzpomínám dodnes. Vzpomínám na dobu, kdy jsem Tomb Raider mastil na starém Pentiu a vzpomínám i na dobu, kdy jsem do kina začínal chodit sám. První film, u kterého mi rodiče vložili důvěru, byl totiž právě Tomb Raider. Na rozdíl od Angie ale Alicia Vikander není úplně Lara Croft. Jako přiblížila se restartované sérii, ale i když je super kost, tak to prostě není ono. Příběh a akce byla fajn, ale celou dobu jsem měl pocit, že tomu prostě něco chybí. Něco kvůli čemu bych měl důvod si říct, že tohle je povedený dobrodrůžo. Filmy s Angie jsou prostě lepší a zábavnější, i když zároveň hloupější a ujetější. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Vlastne až prekvapivo dobré a určite lepšie ako Tomb Raider s Angelinou. Nič proti nej, ta mi tam pasovala. Musím sa priznať, že Alicia Vikander vyzerá celkom drobnučká, ale casting sa vydaril, pretože postava Lary Croft jej perfektne sadla, dokázala predať nie len akčnú stránku, ale aj svoj sexepil. Čo sa týka samotného filmu, tak ten stojí celý na hlavnej hrdinke, ktorá je v podstate tak napol Indiana Jones a táto kombinácia je celkom zaujímavá, pretože v tomto v podstate "origine" Lara ešte nemá svoje klasické zbrane, takže prestrelky od nej nečakajte. Casting teda super, príbeh fajn pekne to odsýpa, akčná stránka ma čo ponúknuť a hudba od Junkieho to vie tiež zdramatizovať. Spokojnosť, teším sa na dvojku. Oblúbený soundtrack: Becoming the Tomb Raider. 75% - 4* ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Lara Croft on Uncharted Territory aneb poslední křížová výprava za mumií Björk, která se povedla. Mix gamingové estetiky a realismu je pořád dost nevyvážený, ale Uthaug umí hodně příjemně vybalancovat digi balast a fyzické pojetí akce. Plus Vikander je skvělá, drzá, rebelující a kopající do koulí očekávání těch, kteří rádi přihoňují nad výstřihem. Bavil jsem se skvěle a prvně doufám, že tahle party bude pokračovat! Rozhodně jedna z nejlepších videoherních adaptací. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Zábavná a jednoduchá podívaná, která ze začátku možná zbytečně zdržuje, na ostrově trochu neví, zda chce pouze opakovat/citovat hru nebo jít vlastním směrem, ale v závěru exceluje. Především poslední půl hodina a její zvládnutí v kopce má atmosféru, která i přes podivné hlášky ("To jsou pasti pro to, co chce utéct ven", ale všechny hádanky jsou směrované dovnitř:)) mohlo být klidně víc. Příště klidně více atmosféry z prohledávání tajemných míst, hádanek a všeho, co k Laře neodmyslitelně patří. Sázka na moderní look rozhodně vychází, Alicia zvládá víc poloh než Angelina (někdo by namítl, ale tenhle aspekt nechme stranou) a obavy o dalšího assasina se nepotvrdily. CO mě chvílemi mrzelo, že snaha o videohernost byla někdy až k neprospěchu filmu (aranžmá scén - letadlo - digibordel při útěku Lary), méně je někdy více. Pro nehráče (on někdo takový existuje?) videoher o hvězdičku méně. ()

Galerie (89)

Zajímavosti (26)

  • Když postavy jedou na lodi z Hongkongu směrem ke Kalifornii, tak jedou směrem ke krásnému západu slunce. Což je nesmysl, protože jedou směrem na východ. (khubicek)
  • Natáčelo se v Jižní Africe a Velké Británii. Natáčení probíhalo od 23. ledna do 9. června 2017. (Geralt z Rivie)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 58,3 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 275 mil. (NIRO)

Související novinky

Vary přivítají Alicii Vikander a Ewana McGregora

Vary přivítají Alicii Vikander a Ewana McGregora

13.06.2023

57. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech už nám klepe na dveře, vše vypukne na přelomu června a července, kdy lázeňské město opět zaplní davy nadšených filmových fanoušků i… (více)

Amazon odhalil obří plány s Tomb Raiderem

Amazon odhalil obří plány s Tomb Raiderem

28.01.2023

Herním adaptacím se po letech nezdarů a posměchu začíná mimořádně dařit. Sony slaví úspěch s Uncharted nebo The Last of Us, Netflix zase s Arcane podle světa League of Legends, no a Amazon teď zkusí… (více)

Druhý Tomb Raider je mrtvý

Druhý Tomb Raider je mrtvý

29.07.2022

Adaptace herní série Tomb Raider se bude oficiálně znovu rebootovat. Chystané pokračování s Aliciou Vikander (Jason Bourne) se tak bohužel ruší, jelikož studio MGM, které bylo nedávno koupeno… (více)

Reklama

Reklama