Silvestr na přání aneb Čí jsou hory Kavčí (TV pořad)
Komedie / Hudební
Československo, 1977, 153 min
Ján RoháčHrají:
Vladimír Menšík, Miroslav Horníček, Miloš Kopecký, Jiří Korn, Jiří Hrzán, Karel Gott, Jaromír Hanzlík, Milan Lasica, Július Satinský, Waldemar Matuška, Václav Neckář, Marie Rottrová, Helena Vondráčková, Naďa Urbánková, Hana Zagorová, Felix Slováček, Jiřina Bohdalová, Valerie Čižmárová, Oldo Hlaváček, Ivan Krajíček, Miloš Kirschner, Jaroslav Čejka, František Filipovský, Marie Motlová, Vladimír Brabec, Jaroslav Satoranský, Zdeněk Buchvaldek, Jana Hlaváčová, Jan Skopeček, Zdeněk Podskalský st., Hana Maciuchová, Ivan Mládek, Karolina Slunéčková, Nina Popelíková, Stella Zázvorková, Jaroslav Štercl, Milan Neděla, Vladimír Dvořák, Václav Voska, Luba Skořepová, Iva Janžurová, Gabriela Vránová, Jiřina Švorcová, Miloslav Šimek, Luděk Sobota, Petr Nárožný, Jaroslav Dietl, Josef Bláha, Vlasta Fabianová, Jaroslav Moučka, Karel Vlach, Jiří Schelinger, Leoš Jirsák, Marie Drahokoupilová, Irena Kačírková, Karel Pech, Lenka Termerová, Martin Růžek, Jiří Lír, Jana Švandová, Ilja Prachař, Otakar Brousek st., Libuše Havelková, Pavlína Filipovská, Jana Boušková, Bedřich Prokoš, Jiří Knot, Pavel Bobek, Ota ŠtajfObsah
První legendární silvestrovský pořad s Vladimírem Menšíkem. (oficiální text distributora)
Kulmon
Jo tohle je silvestr z jinýho těsta. Pamatuju Vladimíra Železnýho jak velkohubě hlásal, že jeden Menšík nemůže těch jeho třista "hvězd" přebít. Může.(11.7.2011)
Bart
Po trapném Silvestru na Nově a ještě trapnějším na pomalu upadající Primě je tohle balzám na duši.(1.1.2010)
sportovec
Soustředění sil znamená ve většině případů přivolání kvality. Ta silvestrovská, spojená s Vladimírem Menšíkem a plejádou jmen, o jejichž kvalitě si dnes můžeme nechat jen zdát, postupem času dále získává na své hodnotě. Je až neuvěřitelné, jak za podmínek cenzurního dozoru, neustálého otravování a trapného doptávání vznikala čísla, na která dnes prostě nemáme. Více se objasní, pohlédneme-li na jména tvůrců i účinkujících. Zlatá šedesátá léta filmové vlny a obecného československého kulturně civilizačního vzmachu v mnoha ohledech přetrvala nástup normalizace. Oblast televizní zábavy vedle pohádkové tvorby a animovaného filmu byla další oázou, kam cenzura dosahovala jen s velkými obtížemi. A právě to je po letech stále více znát. Ku prospěchu věci i televizního diváka.(25.7.2010)
ClintEastwood
ll/ TOP 10 TV pořad /ll Zbožňuji ty klasické Silvestrovské pořady Československé televize. Pořady, které se natáčely s grácií, chutí, cílem pobavit, citem a dokázaly pokaždé věrné publikum dokonale rozesmát. A platí to dodnes. Silvestry z Kavčích hor, kdy v publiku seděla jedna herecká, divadelní, či pěvěcká osobnost vedle sebe a smíchy se za břicho popadala, patří k tomu úplně nejlepšímu ze zábavné tvorby a jedná se o dílo, na které můžeme (co můžeme, musíme) být patřičně hrdi. Dnešní uječené a přeafektované Mejdany nevím odkud a Silvestrovské pořady TV Nova si můžou nechat jen zdát o kvalitě tohoto humorného díla. Pánové Menšík (ten především), Sobota, Hanzlík, Kopecký, Satínský či Horníček a další - dokážou i dnes pobavit televizí, internetem a nevím čím ještě - rozmazleného diváka.(10.9.2011)
LiVentura
Krásné komediální scénky různých herců a zpěváků tehdejší slavné éry filmu a divadel. Takoví velikáni a s takovou grácií a chutí dělat srandu. To se tak hned neuvidí.! :-))))(1.1.2010)
RHK
Zaplaťpánbu za staré dobé Silvestry.(1.1.2010)
Flego
Pred dávnymi časmi, keď sa štáty nerozdeľovali a v hlavách nám rozkvital socializmus, keď sa silvestrovská zábava scenáristicky a dramaturgicky pilovala zopár mesiacov a keď existoval skvelý režisér a herci stvorení na zábavu, vznikol tento nezabudnuteľný zážitok. To, že pretrváva dodnes svedčí o jeho výnimočnosti.(2.1.2010)
Agatha
To nejlepší co mohli na Silvestra v televizi vysílat, vysílají na Nový rok od 1:00 do 4:00... V roce 1977 byla televize jedna, ale její silvestrovský program stál zato a stojí zato i po třiceti letech, dneska je televizí 100 a ani na jedné není po solidním humoru, vtipu a legraci ani památky, fujtajbl, to aby se jeden hned na Nový rok po... (doplňte si co chcete, hodí se tam všechno možný:-)(1.1.2010)
CageDepp
To jsem sem chtěl napsat, jak ty silvestry jsou na nově trapný a oni už to stihli napsat jiní... Tohle byla hodně slušná zábava. Nejvíc se mi tady líbilo, jak Gott, Matuška, Korn a Neckář museli zatantovat při zpívání zpěvačky, kterou bohužel jsem nepoznal nebo neznám. Kdyby někdo chtěl tak at mi napíše její jméno. tak už vim Aja farkačová... děkuji uživateli pávek, že mi to napsal. Tady je i odkaz na písničku http://www.youtube.com/watch?v=tdSnEVJOOVo(1.1.2010)
frings
Skvostná zábava(11.1.2011)
otík
Když jsem uviděl tento program v televizním rozvrhu, tetelil jsem se blahem. Poté, co jsem celý tento dlouhý galavečer viděl, krotím uzdu nadšení a jsem "už jen" potěšen. Samozřejmě že ve srovnání s jakýmkoli silvestrovským pořadem posledních deseti let je tento pořad geniální. Na druhou stranu musím přiznat, že některé scénky mi přisly docela nudné až trapné (třeba výstup páně Hrzánově). Co je neoddiskutovatelné je především bavičské umění Vládi Menšíka, který je naprosto neodolatelný a jeho bavičské umění se tu ukazuje v plné míře. Kdybych to měl shrnout, jde o vskutku jedinečný pořad, jehož některé scénky se časem pravidelně opakují v různých střihových a připomínkových pořadech, zatímco některé právem upadly v zapomění. I přesto šlo o pořad, který patřil k tomu nejlepšímu za posledních silvestrovských let. (1.1.2010)(25.8.2010)
gabin(a)
Ať žije balet Československé televize a jejich rozevláté kreace, zvláště pánské. Bezva nápad v bezvadném provedení. Víla Amálka jako Federální kriminální ústředna! Lasica a Satinský! atd. atd. jen je hrozné vidět to po letech a počítat, kolik z těch lidí už nežije.....(17.3.2010)
MarekT
Je zajímavým paradoxem, že letošní vrchol silvestrovského televizního programu začínal až hodinu po půlnoci. I přes pozdní hodinu bylo na co koukat a i když se mi některá dobová čísla prostě nikdy nezalíbí, mám proč být spokojen, i díky Vladimíru Menšíkovi, u kterého musím zopakovat svá slova z komentáře k sestřihu jeho nejlepších scének. Nebylo by mimochodem špatné, kdyby se ušetřily peníze za estrády, které nepobaví a nemají šanci zkultovnět, a do hlavního vysílacího času se opět nasadila nějaká repríza, ČT by neprohloupila. Jinak jsem příjemně překvapen a zároveň i potěšen, že byl tento pořad zařazen do databáze.(25.5.2010)
Hennes
Tyhle Silvestry jsou nezapomenutelné. Jistě v té době nic jiného nebylo, ale v porovnání s možnostmi dnešní doby, si troufám říct, že dnešní silvestrovské pořady jsou hodně slabý odvar těch minulých. Co herec to výborný výstup a ještě ta atmosféra všech v jednom hledišti. Ať byla účast pro herce a zpěváky povinná či nepovinná, prostě zábavu tahle generace udělat uměla.(13.9.2011)
sallyann
Parádní zábava. Dnešní Silvestry stojí za prd.(1.1.2010)
mrLotus
Zlatý,,Poklad,,!!!!!!!!(1.1.2010)
xxlch
Snad nejlepší televizní silvestr za celou televizní éru.Herecký koncert staré gardy v krátkých scénkách,protkaný hudebnímy vstupy-no a koukatel se do půlnoci nenudil.Dnešní mejdany z odkudkoliv se s tímdle nedají srovnat.(10.1.2011)
Robbi
Legendární silvestrovský pořad lze těžko hodnotit bez patřičné nostalgie. Ti, kteří ho viděli v daném roce, na něj nemohou dát dopustit, chápu, že dnešním mladým neřekne nic moc. Není přeplácaný rádobybombastickými efekty, rozhopsanými pěveckými čísly, nabízí většinou velice humorné scénky a všemu tomu kraluje jedinečný a neopakovatelný Vladimír Menšík. Nešlo tehdy samozřejmě o přímý přenos, což lze vidět na "ulítávání" některých umělců při playbacku, ale o záznam ze silvestrovského veselí z ČT. Celá akce byla podstatně delší, vypadla některá čísla, ale i tak se jedná o ukázku toho, že když je skutečně dobrý nápad a chopí se ho lidé s řádným přístupem, nemůže taková rovnice zklamat.(2.1.2010)
Vikinec
Bohužel jsem s hrůzou zjistil, že se jedná o velmi trapnou "zábavu", kde soudruhující Menšík je ještě tou lepší částí tohoto silvestra. Další mýtus na prach. Svýho času se mi to ale líbilo. Když nebylo nic jinýho...(1.1.2010)
njuska
Pro kristapána, jaktože dřív dokázali udělat takhle geniální, ale naprosto geniální pořad???? Co herec, to perla, co výstup, to bomba! Kde jen jsou ty časy...(17.2.2010)
| Na DVD od: | 03.01.2011 Česká televize |
|---|