Reklama

Reklama

Vyměřený čas

Trailer 2

Ve světě, kde se neplatí penězi, ale časem, můžete buď žít věčně, nebo záhy zemřít. Justin Timberlake a Amanda Seyfried září v hlavních rolích akcí nabitého závodu s časem o muži křivě obviněném z vraždy a jeho pokusu svrhnout zkorumpovaný systém, ve kterém musí bojovat o vlastní život, protože každá vteřina se počítá. (Magic Box)

Videa (19)

Trailer 2

Recenze (2 096)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Škoda. Výpadky základnej logiky by mi nevadili, keďže je to z filmárskeho hľadiska úplne v poriadku. Justin je sympaťák, Amanda je nečakane sexy, ich vzájomná chémia funguje bez problémov, káry majú dobrý zvuk, tempo je dobré, akcie tak akurát. Bohužiaľ, tá naivná (ba až stupídna) anarchisticko-ľavičiarska ideová rovina je taká výrazná, že mi už zhruba od polovice prerážala akýkoľvek iný divácky zážitok/pôžitok. Proste ma to sralo. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Instantní antikapitalistická rebelie pro hollywoodským mainstreamem živené středostavovské rebely, kteří jsou schopni brojit proti systému jen v revoltě z celuloidového pásu. Povrchní, prvoplánové, klišovité, nelogické. Pseudosofistikovaný hollywoodský blábol. Trapný pokus o vědeckofantastickou verzi Bonnie a Clyde. Plýtvání časem... ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Vždy se dá, alespoň trošku originálně vyhlíženému, nápadu vytknout buď nějaká určitá předvídatelnost nebo zkrátka banalita scénáře, který originalitu pouze připomíná a klišé se tak nějak snaží maskovat. To je rozhodně případ také In Time, který zaujme na oko dobře působícím obchodním modelem pomocí času. Pokud na nápad přistoupíte, film si můžete skvěle užít, jelikož mu po řemeslné stránce nelze prakticky nic vytknout, přestože nemusím Amandu Seyfield a Timberlakovi jeho herectví stále tak úplně nevěřím. Nicméně dělá dobrý dojem a dokáže zaujmout. Ano, jistě, podobných sci-fi a zároveň hi-tech filmů rozhodně nevzniklo např za posledních 15 let málo, ale...stále je to Hollywood a je třeba si podobně originálních kousků vážit...75% ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Krásné v detailech, ale celek je trochu nejistý...podrobněji: Jako by můj velký oblíbenec Andrew Niccol neměl sám dostatek času, aby zaoblil všechny ostré hrany fikčního světa a jeho vnitřní logiku. Byl jsem doposud zvyklý na uhlazenost jeho děl s až děsivými detaily, které se v In Time částečně opakují a částečně jsou ponechány na "vůli diváka". Když však pominu tyto detaily jako odčerpávání času, tak mi zůstává velmi zábavný (tempem, atraktivitou světa i humorem!) film, který s ničím neztrácí zbytečně čas. Fascinující je rozhodně forma (kamera, výtvarné pojetí), které je u Niccola vždy decentní, ale prakticky bezchybné. Příklad barva peněz? Zelená. Ve filmu představuje hodiny, kterou jsou "peněženkou času" a stejně tak jsou zelené i hodnoty "časových uložišť". K tomu přidejte rozdílnost jednotlivých zón, architektonicky i barevností a hned vidím několik důvodů, proč film vidět znovu. A to ještě neřeším všechny ty časové odkazy (Greenwich=GMT), ekonomickou metaforu, absurdní "lidské" situace a cameo Rachel "S1m0ne" Roberts. Jak koukám na hodinky, tak už tady píšu moc dlouho, takže jedno oko zavírám, druhé přivírám a přestože skoro nevidím na klávesnici, dopisu komentář, dávám lehce nadhodnocených 5* a jdu si 4 minuty luhovat černý čaj (hlavně, že to včera byly tři minuty). PS: zásadní postřeh, všimli jste si, že všechny (!) důležité postavy filmu mají modré oči?:-) Kam až dokáže zajít autor při barevném sladění... PPS: Amanda je velmi sexy, nejen v té úžasné podprsence... Více zde. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NEMÁM ČAS LÁMAT SI HLAVU TÍM, JAK K TOMU DOŠLO. JE TO TAK, JAK TO JE. JSME GENETICKY UPRAVENI TAK, ABYCHOM.....“ /// Čas nad zlato (a patrně i nad sůl...). Období lidstva, ve kterým se cena života neustále zvyšuje a ,,Darwinovští“ kapitalisté jsou zase o krok dál. A v tomhle bordelu Will potká Henryho (neboj, ,,teplej“ večírek nebude...), kterej mu dá celý století (času vole.). ,,NEPROMARNI MŮJ ČAS!“ (..jsem to říkal...) To by ovšem znamenalo.... obrat je o všechno co mají!.... Hodně dobrej námět na zpracování (ale i na zkurvení). Připomíná mi futuristický Equilibrium či ,,vědeckej“ Ostrov. Postupně jde všechna ta nadčasová myšlenková moudrost do pozadí (do prdele není ten správnej výraz...), ale naštěstí se film nemění v lacinou gangsterku ve stylu Bonnie a Clyde (řízlou Jurem Jánošíkem). Já se bavil. I díky napětí, akci a těm několika myšlenkám. Pro mě asi dosud nejsympatičtější Timberlake a další zajímavej C. Murphy. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem členem Komunistickýho svazu mládeže. 2.) Nejsem schopnej pochopit otázku: ,,Co se dá koupit za 59 let?“. 3.) Thx za titule ,,channina“, ,,Xeetty“ a ,,radmas“. ()

Galerie (91)

Zajímavosti (29)

  • Tržby ze severoamerických kin činily 37,5 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 173,9 mil. (NIRO)
  • Pracovní názvy filmu byly "Now" a "I'm.mortal". (Hromino)

Související novinky

Dámské posily...

Dámské posily...

04.10.2010

...pro tři napjatě očekávané projekty. Především je tady Emma Stone (foto), jejíž hvězda prudce stoupá už od Zombielandu a nedávno si připsala na konto nečekaný hit Easy A. Teď se z ní stane učiněná… (více)

Reklama

Reklama