Reklama

Reklama

Na nože!

(pořad)
Reality-TV / Soutěžní
Česko, 2010, 13x50 min

Obsahy(1)

Nová soutěžní reality show, ve které postrach všech špatných restaurací Zdeněk Pohlreich známý z pořadu ANO, ŠÉFE! spolu s majitelem pražského kulinářského institutu Romanem Vaňkem a autorkou kuchařek Evou Filipovou vyberou z profesionálů i amatérských kuchařů jeden objev, který dostane titul Superšéf a obdrží finanční prémii 1 000 000 Kč. Účast Zdeňka Pohlreicha zaručuje, že celá soutěž bude pro všechny kuchaře NA NOŽE! (Granade)

(více)

Recenze (161)

castor 

všechny recenze uživatele

Předešlé výlety zaslouženě populárního Zdeňka Pohlreicha do kuchyní byly vždycky jiné, nové, svěží, lákavé.. pravdivé. Záleželo na tom, jak moc naivní je provozovatel nebo jak velké prase je kuchař.. Show Na nože! je často hodně monotónní, a milovaného šéfkuchaře (i když méně nabroušeného, přesto bravurního) je v ní trestuhodně málo. Což je dramaturgické selhání. Přesto ale jde v rámci českých reality-show o naprostou špičku. Kuchařské klání vrcholí (skončila dvojice amatérů Iveta a Lukáš, zřejmě nejsympatičtější aktéři show) a já se těším, co bude příště. Nutno podotknout, že úkoly nejsou špatné, místy dokonce vynikající a vpravdě originální, a naštěstí je to stále hlavně o vaření (kdykoliv se v závěrečných dílech objevil někdo „z rodiny“, otevírala se mi kudla v kapse – ostatně stejné pocity mívám pokaždé, když promluví neoriginální a afektovaná dáma z porotcovského tria). Emoce jsou, napětí taky, nějaká kuchařská zajímavost jakbysmet, takže dávat na české poměry něčemu podobnému odpadové hodnocení může jen někdo, jehož největší gastronomický výtvor jsou a vždycky budou párky s hořčicí. ()

Wishkah 

všechny recenze uživatele

Chtělo by to míň soutěžících a víc Zdeňka Pohlreicha. Na druhou stranu vyždycky, když to začíná váznout, nastoupí pan Pohlreich a pronese nějakou tu svoji perlu. Líbí se mi ty záběry ze zákulisí, kdy ti kuchaři vystupují jako největší borci a pak předstoupí před porotu a chovají se jak děti před tabulí:-) Nechápu co tam dělá Eva Filipová. Jen opakuje a nemá svůj vlastní názor ()

Reklama

frashmaker 

všechny recenze uživatele

Tento seriál mohl ukázat, jak u nás lidé umí a nebo neumí vařit. Ukázal však něco daleko zajímavějšího. Tím byla podstata čechů, přetvářka, nevraživost, sobectví. Podle mě se z těch soutěžících ani jeden nechoval slušně. U všech mi za tu celou dobu alespoň jednou vadilo to, co řekli a nebo jak se zachovali. Byla to náhoda, nebo pravdivý obraz naší společnosti? Jsme opravdu takový svině? Vždyť to je sakra soutěž, ve které nikdo nemůže nic ztratit, má sympatické moderátory a má to být zábava. Tak proč pořád ti lidé mají potřebu házet jeden na druhého takový špíny a plivat jim do obličeje. Je mi z toho asi bohužel docela dost blbě. Vysoko hodnotím proto, protože to byla skvělá sonda do mozků lidí a příjemné vaření bylo jen v pozadí. Kdybych měl však hodnotit výkony herců (těmi výkony je myšlena vyrovnanost a jakási vyšší morální úroveň) byl by to ten nejšpinavější odpad v dějinách těchto stránek. Upřimně je mi jedno, že na sebe někdě v Big Brotheru křičej američani atd...ale jestli je český národ takto nechutně prohnilý, tak ať si ten konec světa příjde, protože to asi s náma fakt jinak nejde.... Máme se tu fajn, máme co jíst, co pít, pěknou přírodu, kulturní bohatství a dědictví... Ale pořád si stěžujeme, pomlouváme se a nejhorší je to, že jsme na to ještě hrdí... ()

Junglista 

všechny recenze uživatele

Jak je u mě obvyklý, tak zase sem něco shlídnul až 2 roky po tom, co tohle bylo v kurzu. Nečekal sem nic, ale celkem příjemně mě tahle soutěž překvapila. Pohlreich by moh uvádět závody šnečích spřežení a byla by to furt zábava. Vaněk je praktičtějšího rázu (viz Peklo na talíři) a docela mi tam jako ten "hodnější" seděl. Výběr tý blonďatý bůhvíčeho byl jeden z největších omylů v historii obsazování, takhle nepříjemnou a nechutnou ženskou už sem léta neviděl. Co věta, to chuť jí zarazit kudlu do hlavy. Totálně zbytečná. Úkoly byly relativně nápaditý (i když ke konci už se to opakovalo) a s přehnanym PP sem počítal předem. Pokud by někdy bylo pokračování, asi bych se díval. ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Velmi vydařená kuchařská soutěž, plná geniálních úkolů. Ať je to vaření hodnocené v kvalitách, tak vaření v kvalitách na čas, nebo vaření v kvalitách pro určitý počet osob. Celý ten průběh soutěže má štávu. Porota, si myslím, že je složená s odborníků. Určitě největším odborníkem je bezesporu Zdeněk Pohlreich. Hodnotil bych na plný počet, ale není to jako Ano,šéfe! Chybí mi tam ty Zdeňkovi unakátní hlody. Takže to je malé mínus. Tady je to takové moc vážné. Jinak super.80% ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • Táto šou sa inšpirovala okrem iného aj pôvodným formátom MasterChef. Prvé fázy súťaže prebiehajú podobne, napríklad kuchári sú testovaní na základy vo varení, takisto aj porotcovia sú traja. Zvyšné fázy a finále prebieha ako v Hell's Kitchen. (Piri)
  • Pořad vychází z původního formátu Hell´s Kitchen, který se vysílal ve Velké Británii od roku 2004. (Pitrsss)

Reklama

Reklama