Reklama

Reklama

Potomek slavného hledače pokladů sira Francise Drakea, Nathan Drake, konečně našel stopu k prokleté zlaté sošce ze Zlatého města v El Doradu. Když se však vydá na cestu, za zády se mu náhle objeví zakeřní konkurenti. (Falcon)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (588)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Hru Uncharted 4 poznám naspamäť a tiež som bol sklamaný výberom hercov. Tomovi Hollandovi som predpovedal veľkú budúcnosť už v roku 2011, keď som ho ako malého fagana videl vo filme The Impossible. Pchať ho však všade možne, aj tam kde sa nehodí, to mi už lezie na nervy. Stavím sa že z neho spravia ešte aj James Bonda. Ako späť k filmu. Cez to všetko že hra je dokonalá a bolo jasné že film ju nemôže predčiť, i tak som bol veľmi prekvapený, ako je film natočený. Od začiatku do konca parádna jazda, škoda len neuveriteľne okatého zeleného plátna. Záverečná "námorná" bitka v oblakoch nezabudnuteľná. Nemôžem tomu uveriť, ale teším sa na dvojku. (23.6.2022) ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Adaptovat do velkolepého dobrodružného akčňáku herní sérii, která vypadá velkolepěji, dobrodružněji a akčněji než všechna konkurence, je úkol náročný a na první pohled zbytečný. Jenže i přes nekonečné předprodukční průtahy, změny režisérských jmen a neuvěřitelný paradox, kdy původně plánovaný představitel Nathana nakonec skončil v roli Sullyho, je z Uncharted úspěch. Tvůrci totiž nepotřebují znovu objevit kolo, nechávají hlavního hrdinu skákat, utíkat a padat tak, jak se ke slavné značce patří a hlavně nezapomínají na to, že většina diváků hru hrála a bude chtít zažít něco povědomého. Tradiční neduh herních adaptací je tak snad definitivně zažehnán a hlavní vizuální atrakce přímo citují třetí díl nebo dokonce naddimenzují závěr dílu čtvrtého. Nejvíc se mi ale ulevilo u interakce hlavní dvojice. Tom Holland je sympaťák a jako mladší Drake se může vyřádit ve tradiční herecké poloze, ale Mark Wahlberg mě jako Sullivan dlouho strašil, aby si nakonec film ukradl pro sebe. Podstatu brumlajícího mentora s čuchem na peníze totiž vystihl dokonale. ()

Reklama

Vavča 

všechny recenze uživatele

Tom Holland je podle mě nejsympatičtější, nejschopnější mladý herec ze Západu za poslední dekády. Navíc je velmi talentovaný pro akci, tak uvidíme, co vznikne ze slibu Jackieho Chana, že spolu něco udělají. Uncharted je dobrodružný film, který spoléhá na nespoutanou akci, charisma svého hlavního hrdiny, Mark Wahlberg slušný výkon, zastínil ho ovšem Antonio Banderas jako bad guy, Sophia Ali zapadá do partičky také dobře. Trio má mezi sebou slušnou chemii, trocha srandy se daří, akce odbržděná, byť celkově si můžeme postěžovat, že film prostě není dostatečně originální a nemá vyloženě svojské nápady (když pomineme závěrečnou honičku). Nezlobil bych se za dvojku, ale chce to přidat na scénáři, OST co složil Ramin Djawadi se mi rovněž líbilo, takže za mě nadprůměr. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nehrál původní hry, ze kterých si filmové Uncharted bere jistou inspiraci, ale o to snadnější mám pozici, ze které můžu snímek v klidu hodnotit. Jasně, žádné blockbusterové dějiny se nepřepisují, ale na druhou stranu nejde o žádný předražený průšvih. Uncharted je zkrátka jednohubková fajn zábava, která - alespoň v mém případě - mile pobaví, nepřešlapuje na místě a celkově ty dvě hodiny krásně utečou. Ruben Fleischer servíruje příjemné řemeslo plné atrakcí s bonusovým hledáním dávného pokladu. Obsazení je fajn, zamrzí snad jenom málo prostoru pro Antonia Banderase. Mark Wahlberg (v devadesátkách známý jako Marky Mark) je spíše nesympatický, ale nakonec to tak hrozné není. Největším plusem je bezesporu Tom Holland, který si roli Nathana Drakea zjevně užívá. Jasně, hodně svým hereckým výkonem připomíná svého Spider-Mana, ale to nevidím jako problém. A jako velké plus hodnotím četné scény, kde je Tom k vidění pouze polonahý. Ostatně za svoje vypracované a luxusně vyhlížející tělo se nemusí nijak stydět. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Uncharted se konečně dočkalo filmového zpracování. Bohužel to ale není taková pecka, jak jsme doufali. Hru neznám, takže jsem možná ve výhodě. Tomu Hollandovi role Nathana Drakea docela sedne a Mark Wahlberg mu dobře sekunduje. Ve filmu spíš pokulhává příběh. Celou dobu totiž hledají ono ztracené Magalhãesovo zlato. Honba za pokladem je celkem zajímavá, ale něco tomu chybí. Neustále musí překonávat překážky a zakusí i zradu. Antonio Banderas ale v roli záporáka působí spíš úsměvně. Celé to vyvrcholí velkolepou akcí na Filipínách, která je lehce přepálená. Možná bude pokračování. Taky je tam dost popkulturních odkazů. "Mám strach z jeptišek." ()

Galerie (45)

Zajímavosti (24)

  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)
  • Studio původně chtělo, aby film režíroval Seth Gordon. Ten však odstoupil kvůli kreativním neshodám. Snímek měl také režírovat David O. Rusell, který však od projektu v květnu roku 2011 odstoupil. Režiserské křeslo po něm převzal Neil Burger, který však nakonec také film nenatočil. Během dlouhých deseti let příprav se v pozici režiséra vystřídalo 9 lidí. (Dooky)

Související novinky

Amazon odhalil obří plány s Tomb Raiderem

Amazon odhalil obří plány s Tomb Raiderem

28.01.2023

Herním adaptacím se po letech nezdarů a posměchu začíná mimořádně dařit. Sony slaví úspěch s Uncharted nebo The Last of Us, Netflix zase s Arcane podle světa League of Legends, no a Amazon teď zkusí… (více)

Banderas by rád natočil třetího Zorra

Banderas by rád natočil třetího Zorra

28.11.2022

Mezi výborným Zlatým okem a ještě lepším Casinem Royale natočil režisér Martin Campbell taky moderní reboot (a pak výrazně slabší sequel) jiné slavný franšízy. Řeč je o Zorrovi z roku 1998, v němž si… (více)

Hvězdy herního The Last of Us součástí seriálu

Hvězdy herního The Last of Us součástí seriálu

10.06.2022

Fanoušci herní série The Last of Us včera díky akci Summer Game Fest obdrželi celou řadu skvělých zpráv. Tou první je, že se první díl dočká nové přepracované a definitivní edice s lepší grafikou a… (více)

Reklama

Reklama