Reklama

Reklama

Úkol, který na Barneyho a jeho bandu žoldáků ze staré školy čeká tentokrát, se zdá na první pohled celkem snadný. Nic ale od začátku nejde podle plánu. Když během akce psychotický nájemný terorista zabije jednoho z Barneyho lidí, Postradatelní v touze po okamžité odplatě rozpoutávají přímo v srdci nepřátelského území peklo na zemi a kosí jednoho protivníka za druhým. Uprostřed všeho zmatku navíc musí na poslední chvíli zajistit, aby se pět tun plutonia vhodného k výrobě jaderných zbraní nedostalo do špatných rukou. (Bontonfilm)

(více)

Videa (28)

Trailer 4

Recenze (2 340)

Ainy 

všechny recenze uživatele

Tak to byla pecka. Společnost exponátů muzea se vrhla opět rozpoutat peklo jaké svět nespatřil. Vidět naše přestárlé hrdiny akčních kultovek všechny pohromadě, kteří drtí nepřátele ve velkém stylu a sami ze sebe si dělají legraci mě bavila celou dobu. Chudák nepochopený inženýr chemie Gunner a jeho proslov o hustotě a bodu tání fosforu s pokusem vyrobit bombu. Jeho se nikdo nezeptal ani na oblíbené jídlo! Svůj monitor jsem si poprskala příchodem lonely wolfa Chucka Norrise ve staré, opuštěné ruské základně s doprovodnou hudbou Ennia Morriconeho Hodný, zlý a ošklivý a akcí v letištní hale, kdy si vzájemně vyměňovali hlášky ze svých nejslavnějších filmů. Geniální nápad dát je všechny dohromady. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Bylo nebylo, v jednom nejmenovaném království se sedm statečných princů dalo dohromady, aby zlému kouzelníkovi sebrali poklad. Pokladem bylo kouzlo, které by mohlo ovlivnit chod světa. Princům pomáhá mocná, krásná čarodějka, která je obdařena technickým talentem, jazykovými schopnostmi a dobře ovládá jemné nástroje opatřené háčky. Princové musejí překonávat nástrahy zlého čaroděje a jeho pomocníků a také se vyrovnat s problémy, které, vzhledem k průměrnému věku duchem mladého týmu, přinášejí choroby jako reumatoidní artritida, dušnost, zlenivění způsobené sedavým zaměstnáním (nesedí na koni, ale v letadle, vlastně se ve filmu objeví pozoruhodně málo koní a ještě méně z nich je bílých)a v závěru, při souboji jednoho princů s kouzelníkem, naprosto zjevně i senilní demence. Doufám, že v dalším díle bude figurovat i nějaký drak a vodník. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Mám rozporuplné pocity. Na jedné straně věci co jsem chtěl vždycky vidět, na druhé už přehnané pomrkáváni na fanoušky a nulový příběh. Arnoldovy hlášky jsou mimo. Norris vypráví vtipy sám o sobě a celé je to takové hodně násilné a ne v tom dobrém slova smyslu. Největším kladem je Van Damme, který si vychutnáva to, že může být zlý. Kdykoliv napochoduje na scénu stojí to za to. Ve finále Sly zúročuje nasranost z toho, že mu nekývl na roli v jedničce.:-) Westova režie je vizuálně na úrovni ale akce je místy nepřehledná a taky jí, té opravdu zajímavé není moc. Jet Li je hned pryč, naštěstí Dolph je víc vidět. Celkově tomu ty čtyři dám, ale z čistého fandovství. Jinak titulky byly na pěst. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Špatnej vtip. Nedoufal jsem, že budu z Expendables II nějak zvlášť nadšený, přecijen nejsem úplně cílovkou pro žánr bezduchého staromódního akčního filmu, ale že mě to neuspokojilo ani jako řemeslně pěkně udělaná nenáročná oddechovka, z toho jsem - zvlášť po velmi pozitivních ohlasech - docela překvapený. Hlavní kámen úrazu je v akci. Za prvé je jí málo ... a za druhé není dobrá. Spousta lidí si libuje v tom, že kamera zde není epileptická a střih není klipovitý, jenže k čemu jsou dlouhé (přehledné) záběry, když celek prostě přehledný není. West lemplovsky pracuje s prostorem, není jasné, kdo kam kudy utíká, kdo ho pronásleduje, jakým směrem střílí ... Veškerá akce (s výjimkou úvodní scény, kde to neplatí úplně storpocentně) je v podstatě unavujícím sestřihem toho, jak někdo někam utíká/střílí, ale naprosto tomu chybí nějaká dynamika, která by mě jako diváka vtáhla do děje. No a pak ten scénář ... dá-li se tomu tak říkat ... katastrofa. Jako mně je jasný, že od takto koncipovaného filmu může čekat něco sofistikovaného ledatak blázen, ale tohle je fakt moc! Postavy se zcela nekoncepčně pohybují kdesi v obrovském prostoru bývalého sovětského svazu, legračně na sebe neustále narážejí ... a když jsou hrdinové v hodně velkým srabu, NĚKDO přijde, všechny zachrání ... a zase odejde. A rámují to kecy typu "Tyjo, díky že ses stavil." Jako what the fuck? Vtípků a hlášek je povedených zhruba tak šest, přičemž půlku z nich si uzmul Lundgren. Expendables II jsou produktem s krátkou dobou trvanlivosti (tohle fakt kult nebude), který od fanboyů sbírá pozitivní hodnocení jen díky tomu samému modelu, díky němuž puberťačky vlhnou u Twilightu a potterofilové u posledních Potterfilmů. Totiž že mohou na plátně vidět své oblíbené herce ... jak něco dělají. Bez ohledu na to co, jak, proč a jakým způsobem je to celé zpracováno. Dobrý film to jenom kvůli tomuto ovšem vskutku není, ba naopak. Dvě hvězdy ani nevím za co, asi za profesionální look a sem tam sympatickou míru odlehčení. Jinak paskvil. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Konečně někdo pochopil, že nostalgie po akčních osmdesátkách s tehdejšími plakátovými hrdiny může dnes fungovat již jedině v nadsázce. A právě to, že se to oproti jedničce nebere ani trochu vážně, tomu dává potřebné grády. Navíc je tu i přehledná akce a nikoli ten zběsilý moderní střihofest jako poprvé. Takže tentokrát bych si tu bazarovou ošoupanou VHSku s rychlo-mono(tóním)dabingem klidně i pořídil. ()

Galerie (167)

Zajímavosti (104)

  • V scéně, kdy se objeví Booker (Chuck Norris), aby zachránil Postradatelné, se ho Barney Ross (Sylvester Stallone) zeptá, jestli je pravda, že ho uštkla kobra královská, a Booker odpoví, že kobra po uštknutí po pěti dnech mučivé bolesti umřela, což je narážka na "vtipy o Chucku Norrisovi". (Shadowspark)
  • Na konci snímku nastupují hrdinové do helikoptéry s číslem 711. Když stroj vzlétne, má najednou číslo 712. (CrypzzXD)

Související novinky

ExpendaBelles: Pravé blondýnky

ExpendaBelles: Pravé blondýnky

16.02.2014

Expendables a Expendables 2 dohromady vydělali přes půl miliardy dolarů. Trojka je samozřejmě na cestě, vedle ní ale dostaneme i spin-off, jenž ponese název ExpendaBelles. Parta ostrých slečen v něm… (více)

Třetí Expendables našli režiséra

Třetí Expendables našli režiséra

26.04.2013

Podle internetových klepů se Sylvester Stallone pokoušel ukecat Mela Gibsona, aby zrežíroval The Expendables 3 a vnesl tak do série ještě víc brutality. To ale nevyšlo. Náhradník zdaleka nemá tak… (více)

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

06.01.2013

Stejně jako v loňském roce, i letos vám přinášíme přehled nejlepších filmů uplynulého roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Nejoblíbenějším… (více)

Jackie Chan v Expendables 3

Jackie Chan v Expendables 3

20.12.2012

Dvojka v tržbách překonala jedničku a souhrnně má na kontě kulatých 300 milionů dolarů. Trojka nepochybně bude. Ostatně, producenti i Sylvester Stallone to už několikrát potvrdili. Teď nás už zajímá… (více)

Reklama

Reklama