Reklama

Reklama

Ve jménu vlasti

(seriál)
  • USA Homeland (více)
Trailer 2
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2011–2020), 84 h 32 min (Minutáž: 45–84 min)

Hudba:

Sean Callery

Hrají:

Claire Danes, Mandy Patinkin, Rupert Friend, Damian Lewis, Maury Sterling, F. Murray Abraham, Morena Baccarin, Jackson Pace, Morgan Saylor, Elizabeth Marvel (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(96)

Národní hrdina, nebo zakuklený terorista? Damian Lewis a Claire Danesová rozehrávají nebezpečnou partii v oceněném americkém seriálu. Ve jménu vlasti je americký veleúspěšný televizní seriál Howarda Gordona a Alexe Gansy, založený na motivy izraelského televizního seriálu Hatufim (česky: Váleční zajatci), jehož autorem je Gide'on Raf. Seriál se pohybuje na hranici psychologického thrilleru a dramatu. Hlavními postavami jsou agentka CIA Carrie Mathisonová (Claire Danes) a příslušník americké námořní pěchoty Nicholas Brody (Damian Lewis). Brody byl zajat během mise v Iráku teroristickou organizací Al-Káida a osm let byl držen jako válečný zajatec. Poté je objeven americkou speciální jednotkou Delta Force a jako válečný hrdina se vrací do Spojených států. Mathisonová jej však podezírá, že jej Al-Káida zlomila a stal se z něj terorista. (Česká televize)

(více)

Videa (47)

Trailer 2

Recenze (805)

Hild 

všechny recenze uživatele

Nejlepší seriál, který momentálně běží na televizních obrazovkách. Totálně mě to pohltilo a po konci každého dílu se nemůžu dočkat dalšího týdne. Perfektně napsané, každá epizoda nepostrádá napětí a překvapivé zvraty. Claire Danes předvádí jeden velký herecký koncert, její postava je napsaná stejně tak úžasně, jako je zahraná, její nemoc celému seriálu dodává zajímavý prvek. Ve druhé sérii scénáristé ještě přidali na plyn a to co předvádí je prostě wow, už to nejsou jen překvapivé zvraty, ale v každé epizodě se objeví zvrat přímo šokující, nemám nejmenší potuchy, co se bude dít dál. Jestli někoho zklamala poslední epizoda první série, kdy se scénáristé zastavili těsně před cílem jednoho z nejodvážnějších kroků, tak tady mu to zcela vynahrazují. Právě jsem dokoukala poslední díl druhé série a oficiálně patří mezi to vůbec nejlepší, co jsem kdy v televizi viděla. 1. série: 90%, 2. série: 100%, 3. série: 100%, 4.série: 90%, 5. série: 80% ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Jó špión, ten tvrdej chleba má. Nejsem fanda alternativních  historických  reálií se skutečně žijícími osobnostmi, ale tohle je vyjímka. Fantastický seriál, po většinu sérií zcela nepředvídatelný. Je obdivuhodné, jakou psychologickou proměnou Carrie Mathison napříč celým seriálem prošla, tomu se, milá Claire, říká životní role. A úplně poslední díl mě naprosto rozsekal, v úžasu z toho, jak geniálně hořkosladké zakončení celému příběhu dali. Vím, že to k tomu svádí, ale doufám, že žádné pokračování, žádný přídavek už nenatočí, takhle je to perfektní. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Do oblíbených seriálů zařazeno před koncem čtvrté řady, která, i když pracuje s absencí jedné z hlavních postav seriálu, prostě trhá koule. To nejde jinak vyjádřit. Carrie musí protáhnout americkou ambasádu v Pákistánu peklem, a divák zažívá nefalšovaný stres plný infarktových scén, napínavého thrilleru a šokujících cliffhangerů. Dramatická seriálová špica, Showtime jednoduše vládne. O postavách a hercích, oceněných již několika zlatými soškami, je vážně zbytečné se zmiňovat... ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

(Viděno kompletních 8 sérií) A je definitivní konec. A já jsem nucen přepsat původní komentář. Zpětně jsem rád, že seriál neskončil po 3 sériích. Přijal jsem nový kurz, jakkoliv to nebylo jednoduché. Vlastně musím zatleskat tomu, jak se tvůrci dokázali vypořádat s odklizením „oné“ postavy, protože jsem ani chvíli neměl pocit „nastavované kaše“ (ačkoliv smutek se dostavil). Přednosti Homelandu? Skvěla zahraná hlavní postava (klobouk dolů před Claire Danes), kvůli které ovšem umírají i nevinní lidé, výbornou atmosféru navozující zneklidňující intra, spousta kvalitních dějových zvratů, pořádná dávka napětí, zvládnuté gradace, lákavé prostředí špionů a zajímavé mezinárodní lokace. A v neposlední řadě pak to, že seriál není úplně černobíle patriotický, jak by se možná dalo očekávat, je zde snaha ukázat i neamerické pohledy na věc. Oproti tomu stojí fakt, že postavám (hlavně Carrie) téměř vše projde, což je někdy až trochu úsměvné, ale to je také i jediná výtka, kterou mám. Symbolický závěr mě překvapil…a to mile, čím víc o něm přemýšlím. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ podľa prvej série vidím len ďalší nadhodnotený seriál. Je fajn, ale nie je zázračný. Na hodnotenie počkám do druhej série.__Podobne ako VIKINGOVIA (viem, trchu skok v žánri :-)) ani Zradca sa nebojí poskočiť v deji či škrtať. Príbeh si ide pekne za svojim a po dlhšej dobe som mal pocit, že takto bol seriál plánovaný od začiatku, bez komerčného naťahovania... ()

Galerie (1 267)

Zajímavosti (48)

  • Během záběru na dům na Kypru lze zahlédnout zaparkovaný vůz Škoda Favorit. (Milan25)
  • Původní pilotní díl byl natočen s herečkou Laurou Fraser v roli Jessicy Brody, ale na poslední chvíli byla nahrazena Morenou Baccarin a pilot byl přetočen. (Aurum)
  • Seriál vychází z izraelského seriálu s Hatufim (od r. 2009), v překladu "unesen". Gideon Raff vytvořil původní sérii na základě mnoha izraelských vojáků, kteří byli zajati a jejich následnému obtížnému úsilí o reintegraci do izraelské společnosti poté, co se vrátili domů. Jedním z hlavních rozdílů mezi izraelskou a americkou sérií je, že USA neprovádí výměny vězňů s nepřáteli, a tak se Sgt. Brody (Damian Lewis) vrátil do USA poté, co byl zachráněn vojenským týmem. (šerminator)

Související novinky

Slavné značky se dočkají navázání

Slavné značky se dočkají navázání

17.03.2023

Sledování televize a potažmo streamovacích služeb je i po pandemii Covidu-19 a s tím spojených lockdownech pořád na vzestupu a není se tedy čemu divit, že produkční společnosti hledají stále více… (více)

Kdo se stane novým Hitmanem?

Kdo se stane novým Hitmanem?

11.01.2014

7 let stará adaptace videoherního Hitmana vydělala téměř 100 milionů dolarů (tj. čtyřnásobek svého rozpočtu). Timothy Olyphant se ale do jejího pokračování nikdy nehrnul a tvůrci dlouho zvažovali,… (více)

71. Zlaté glóby - nominace

71. Zlaté glóby - nominace

12.12.2013

V odpoledních hodinách našeho času vyhlásila Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu nominace na 71. Zlaté glóby. Největšími favority se staly se sedmi nominacemi filmy 12 let v řetězech a… (více)

Breaking Bad, Fincher a Soderbergh ovládli Emmy

Breaking Bad, Fincher a Soderbergh ovládli Emmy

24.09.2013

65. ročník udělování cen Emmy, o nichž rozhodují členové The Academy of Television Arts and Sciences, nepřineslo žádné velké překvapení. Cenu za nejlepší dramatický seriál si konečně (a zaslouženě)… (více)

Reklama

Reklama