Reklama

Reklama

Ve jménu vlasti

(seriál)
  • USA Homeland (více)
Trailer 2
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2011–2020), 84 h 32 min (Minutáž: 45–84 min)

Hudba:

Sean Callery

Hrají:

Claire Danes, Mandy Patinkin, Rupert Friend, Damian Lewis, Maury Sterling, F. Murray Abraham, Morena Baccarin, Jackson Pace, Morgan Saylor, Elizabeth Marvel (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(96)

Národní hrdina, nebo zakuklený terorista? Damian Lewis a Claire Danesová rozehrávají nebezpečnou partii v oceněném americkém seriálu. Ve jménu vlasti je americký veleúspěšný televizní seriál Howarda Gordona a Alexe Gansy, založený na motivy izraelského televizního seriálu Hatufim (česky: Váleční zajatci), jehož autorem je Gide'on Raf. Seriál se pohybuje na hranici psychologického thrilleru a dramatu. Hlavními postavami jsou agentka CIA Carrie Mathisonová (Claire Danes) a příslušník americké námořní pěchoty Nicholas Brody (Damian Lewis). Brody byl zajat během mise v Iráku teroristickou organizací Al-Káida a osm let byl držen jako válečný zajatec. Poté je objeven americkou speciální jednotkou Delta Force a jako válečný hrdina se vrací do Spojených států. Mathisonová jej však podezírá, že jej Al-Káida zlomila a stal se z něj terorista. (Česká televize)

(více)

Videa (47)

Trailer 2

Recenze (805)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Upsal jsem duši dalšímu seriálu, na který bych se rád, pokud možno, chtěl dívat poctivě díl po dílu. Bůhví kolik jich už je, ale Homeland bude zaručeně jeden z těch, na které prostě jen tak nezapomenu. Nápad v něm je totiž opravdu brilantní a zpracovává myšlenku, o které se po světě muselo mluvit minimálně od roku 2001 rovnou několikrát. Do toho Damian Lewis je naprosto perfektní. On byl vždycky perfektní, ale až seriál Na doživotí z něj udělalo člověka, na kterého se prakticky nezapomíná. No a jeho další projekt a seriál, ve kterém hraje titulku, z něj už pomalu začíná dělat člověka, který bude zlatým písmem zaznamenán v době, které vládnou především seriály. Homeland je prostě skvělej. Uvidíme, jako již tradičně u seriálu bývá zvykem, jak se to bude všecko odvíjet dál. Po první sérii ale mohu říct, že vývoj může být prakticky jakýkoliv. A to je přesně to, co ze seriálu činí něco absolutně božího a nevyzpytatelného...(9/10) ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Kdo má rád Vince Flynna, přijde si na své. Teroristi, CIA, výslechy, spory o pravomoce, nutnost obcházet zákony, politikaření... Moc se mi líbí, jak moc je tenhle a Flynnův svět podobný – asi to tak vážně je. Krom toho seriál není tupě přímočarý, je neskutečně proměnlivý, na nic není spoleh, nikomu nemůžete věřit a na rozdíl od jiných seriálů se neplácá na jednom místě, ale každým dílem se někam posune. # I když musím říct, že závěr první řady mě zklamal. # Po 2. řadě zvedám hodnocení na plný počet. ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Po jedenácté části můžu říct, že tu buď máme skvělou minisérii, které nejde jinak, než dát pět hvězd. Dokonale rozvržené. Napětí střídá ještě větší napětí. Příběh není zdaleka tak přímočarý, jak se zprvu jevil. Nejspíš favorit na seriál roku 2011. Nebo tu máme dalšího adepta na pěti až šesti dílnou sérii a budeme celou dobu zvažovat kolísavou kvalitu jednotlivých sérií. Ta první je zatím zajímavá, jsem opravdu zvědavý, jak to nakonec celé dopadne a kolik to bude mít s prvotní ideou seriálu společné. ()

Rosomak 

všechny recenze uživatele

Z hlediska letošních seriálových novinek jde asi o nejzajímavější počin, ale to je tak vše. Jeho autoři si samozřejmě dávají pozor na to, aby ožehavé téma nebylo líčeno příliš jednostranně, nabízelo i jinou než dominantní rétoriku amerických médií referujících o terorismu, ale přesto v tom jsou dle mého názoru dost stále ještě dost konzervativní. Nejvíc mě na tom ale štve, že to nevyužívá svého seriálového formátu a třeba nejzásadnější přeměna postavy Damiena Lewise, která představuje to nejpodstatnější z celého seriálu, proběhne během jednoho dílu a to díky jedné hodně levně konstruované motivaci. (Hodnocení po zhlédnutí 1. série) ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Homeland stojí na stejných základech jako Dexter. Tajemná hlavní mužská postava s charismatickým hlasem, sexy ženuškou a dětmi, s kterými to příliš neumí a vyschízovaná hlavní ženská postava s častými fucky. Pomalejší tempo první série mi vůbec nevadilo, protože postupné odkrývaní minulosti a Brodyho neobratnost v rodinném kruhu mě bez problémů donutily hltat každé slovo. Pokud jsem u Dextera žasnul, jak tvůrci ždímou Michaela a Jennifer, tak tady jsem nestačil zírat a už naprosto chápu tu záplavu ocenění. Vrcholem první série byl pro mě Brodyho telefonát s dcerou, tam se šlo až na dřeň. Druhá série zvýšila tempo, přibylo akce a celkově o kousek převýšila tu předchozí, jenže to už je tak trošku u Showtime pravidlo a u mnoha jejich hitů druhá série sice zvýší laťku, ale zároveň zůstane předčasným vrcholem seriálu (Dexter, Californication, Weeds). Homeland není látka na osm sérií, takže věřím v soudnost tvůrců, ale na tu třetí se těším neskutečně... Samozřejmě šla laťka dolů, klasika. 1. série: 90%, 2. série: 95%, 3. série: 75%, 4. série: 70%. ()

Galerie (1 267)

Zajímavosti (48)

  • Některé z fotografií Carrie (Claire Danes), které můžeme vidět v úvodní znělce, jsou skutečné snímky z dětství herecké představitelky Danes. (hellstruck)
  • V prosinci 2012 v rozhovoru pro New York Times vysvětlil scenárista Howard Gordon, proč Jessica (Morena Baccarin) oslovuje svého manžela Brody (Damian Lewis), místo jeho křestního jména Nicolas, nebo jakékoliv jiné přezdívky. "Je to něco co bylo v jejich vztahu od samého počátku a vyjadřuje jejich vzájemnou lásku. Slyšeli jsme to v mnoha vojenských rodinách a ve skutečnosti to není vůbec neobvyklé." (šerminator)

Související novinky

Slavné značky se dočkají navázání

Slavné značky se dočkají navázání

17.03.2023

Sledování televize a potažmo streamovacích služeb je i po pandemii Covidu-19 a s tím spojených lockdownech pořád na vzestupu a není se tedy čemu divit, že produkční společnosti hledají stále více… (více)

Kdo se stane novým Hitmanem?

Kdo se stane novým Hitmanem?

11.01.2014

7 let stará adaptace videoherního Hitmana vydělala téměř 100 milionů dolarů (tj. čtyřnásobek svého rozpočtu). Timothy Olyphant se ale do jejího pokračování nikdy nehrnul a tvůrci dlouho zvažovali,… (více)

71. Zlaté glóby - nominace

71. Zlaté glóby - nominace

12.12.2013

V odpoledních hodinách našeho času vyhlásila Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu nominace na 71. Zlaté glóby. Největšími favority se staly se sedmi nominacemi filmy 12 let v řetězech a… (více)

Breaking Bad, Fincher a Soderbergh ovládli Emmy

Breaking Bad, Fincher a Soderbergh ovládli Emmy

24.09.2013

65. ročník udělování cen Emmy, o nichž rozhodují členové The Academy of Television Arts and Sciences, nepřineslo žádné velké překvapení. Cenu za nejlepší dramatický seriál si konečně (a zaslouženě)… (více)

Reklama

Reklama