Reklama

Reklama

Ve jménu vlasti

(seriál)
  • USA Homeland (více)
Trailer 2
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2011–2020), 84 h 32 min (Minutáž: 45–84 min)

Hudba:

Sean Callery

Hrají:

Claire Danes, Mandy Patinkin, Rupert Friend, Damian Lewis, Maury Sterling, F. Murray Abraham, Morena Baccarin, Jackson Pace, Morgan Saylor, Elizabeth Marvel (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(96)

Národní hrdina, nebo zakuklený terorista? Damian Lewis a Claire Danesová rozehrávají nebezpečnou partii v oceněném americkém seriálu. Ve jménu vlasti je americký veleúspěšný televizní seriál Howarda Gordona a Alexe Gansy, založený na motivy izraelského televizního seriálu Hatufim (česky: Váleční zajatci), jehož autorem je Gide'on Raf. Seriál se pohybuje na hranici psychologického thrilleru a dramatu. Hlavními postavami jsou agentka CIA Carrie Mathisonová (Claire Danes) a příslušník americké námořní pěchoty Nicholas Brody (Damian Lewis). Brody byl zajat během mise v Iráku teroristickou organizací Al-Káida a osm let byl držen jako válečný zajatec. Poté je objeven americkou speciální jednotkou Delta Force a jako válečný hrdina se vrací do Spojených států. Mathisonová jej však podezírá, že jej Al-Káida zlomila a stal se z něj terorista. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Ouwen k tomuto seriálu (4)

Série 1 (2011) (S01) 

MOŽNÉ SPOILERY: Spy seriál s "24 feelingem", ostatně Carrie je tak trošku Jack Bauer female. Akorát tady nepobíhá s brašnou, sluchátkem v uchu, nemučí a nestřílí palice. Homeland místy bohužel kolísá v dynamice, protože místo posunu vpřed, tak musíme sledovat zbytečný líbačky a místy hodně neurčité dialogy. Hlavně cliffhanger z posledních momentů první série, mě vyloženě nasral. Napětí v některých momentech dosahuje, právě kultovní dvacet-čtyřky, ale na můj vkus je tempo zbytečně pomalé a atmosféra je mnohdy zbytečně minimalistická a tichá. Chválím pointu ohledně Brodyho, ale třeba u Walkera jsem se ani vůbec nedozvěděl, proč dělá to co dělá a taky mě mrzí, že Brody nepomyslel na následky, které by následovali pro jeho rodinu. V jistých momentech se postavy chovaj logicky, jindy působí zmateně a neurčitě. Nejlepší postava je pro mě zřejmě Saul. Akce téměř není, ale občas padne nějakej výstřel, či úder. Za zmíňku stojí kontaktní fight v podzemní garáži. Soundtrack je ok, ale nijak zapamatovatelný. Na druhou stranu se těším na pokračování a doufám, že děj nabere pořádnou dynamiku. ()

Série 2 (2012) (S02) 

Z Homelandu se stává další můj seriálovej tahoun. Lepší vizuální stránka, už se odkrývaj všechny tajnosti, Callery ukuchtil impozantní soundtrack a druhá série je říznutá sem tam solidní akční scénou. Zvuk automatických pušek je pořádný rachot, nechybí ani nějaké stealth prvky, exploze, krev. Místy je seriál opravdu hodně intenzivní, jindy poleví v tempu až příliš a působí spíš meditativně. Hercům nemám vůbec co vytknout, z Quinna se stává frajer a příjemným překvapením je pro mě dcerka Brodyho, která hraje výborně a má mnohdy kvalitní dialogy. Nějakej slabší moment zde je, ale poslední díl mi to dokonale vynahradil s depresivní atmosférou a taky jsem dával i tři díly za sebou, takže jsem natěšený jak se to bude vyvíjet dál. ()

Série 3 (2013) (S03) 

SPOILERY; Tak asi bych začal tim, že děj mě vcucl okamžitě. Líbilo se mi vykreslení vztahů a životů u Brodyových, ale zároveň jsem zklamaný z toho, jak to celé vyznělo úplně jen tak. Zahraný je to dobře, jen místy je to vatové a nedokážu to akceptovat, když ke konci série to není úplně ukončený. Chci znát následky, názory té rodiny, až by uviděla v televizi Brodyho. A taky ta scéna, kdy Dana řekne mámě že se stěhuje a ona jí ještě dá prachy, mi přišla totálně mimo. Z Quinna se stává tahoun seriálu, Friend je charismatickej frajer a v akci si vede výborně. Danesová odvádí klasicky maximum, Saul si každou scénu krade pro sebe, baví mě jeho slovní zásoba, mimika, Brodyho ilustrace života na útěku a následného comebacku s výcvikem, naprosto fascinující, Callery kraluje se špičkovým soundtrackem, akce je sice málo, ale je špičková - výborná střelba, nějaké to stealth, ozvučení střeliva. Hlavně už z pilotu třetí série, stealth akce Quinna úžasná. Dar Adal je zajímavá a hodně nepředvídatelná postava a hraje ho sympaťák, Homeland má výborné tempo, skvělou kameru, přesto mi v mnoha věcech přišel celkem nedotažený, takže ačkoliv jsem se bavil skvěle, postrádám pocit úplnosti. ()

Série 4 (2014) (S04) 

SPOILERY: Od momentu, kdy Carrie si vrzne s panicem, se ze seriálu stala parodie. Scénář je navíc nechutně průhledný a nevýrazný. Umíraj vedlejší postavy, které nikoho nezajímaj a ty zajímavé jsou utlačené do pozadí. Claire Danes hraje skvěle, ale ta její arogance, povýšenost je až nechutná. Na všechny kolem sebe plive a pořád se tam rozčiluje. Katastrofa. Napětí nefunguje, protože je vyvolaný samoúčelně, uměle a předvídatelně. Postavy se chovaj v rozporu s tim, jakou práci vykonávaj (Lockhart odevzdá seznam třístovky lidí, aby zachránil pět a ještě k tomu ohrozím sebe a lidi v místnosti, wtf?!) Quinn se zamiloval do ženský, která je emocionálně otupená a akorát ho zneužívá. Akční scény jsou chaoticky prostříhaný, natočený, chybí Rko (prostě banda týpků padne aniž by cákla krev), hlavně epizoda s útokem na ambasádu je příšerná. Místo stealth akce, použití nože a tichých eliminací, musíme sledovat nesmyslné střílečky. Quinn by mohl bejt tahoun seriálu a vůbec bych se nezlobil, kdyby to Carrie schytala. Poslední díl je těžce nezvládnutej, ani nevíme jak se dostali z toho chaosu zpět domů. Na redditu píšou lidi dvacetkrát lepší nápady a z Homelandu by se mohlo stát meméčko. "OTEVŘETE TY DVEŘE, NEBO JE POVRAŽDIM" "PORUŠUJETE LIDSKÁ PRÁVA!" ()

Související novinky

Slavné značky se dočkají navázání

Slavné značky se dočkají navázání

17.03.2023

Sledování televize a potažmo streamovacích služeb je i po pandemii Covidu-19 a s tím spojených lockdownech pořád na vzestupu a není se tedy čemu divit, že produkční společnosti hledají stále více… (více)

Kdo se stane novým Hitmanem?

Kdo se stane novým Hitmanem?

11.01.2014

7 let stará adaptace videoherního Hitmana vydělala téměř 100 milionů dolarů (tj. čtyřnásobek svého rozpočtu). Timothy Olyphant se ale do jejího pokračování nikdy nehrnul a tvůrci dlouho zvažovali,… (více)

71. Zlaté glóby - nominace

71. Zlaté glóby - nominace

12.12.2013

V odpoledních hodinách našeho času vyhlásila Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu nominace na 71. Zlaté glóby. Největšími favority se staly se sedmi nominacemi filmy 12 let v řetězech a… (více)

Breaking Bad, Fincher a Soderbergh ovládli Emmy

Breaking Bad, Fincher a Soderbergh ovládli Emmy

24.09.2013

65. ročník udělování cen Emmy, o nichž rozhodují členové The Academy of Television Arts and Sciences, nepřineslo žádné velké překvapení. Cenu za nejlepší dramatický seriál si konečně (a zaslouženě)… (více)

Reklama

Reklama