Reklama

Reklama

Grave Encounters

všechny plakáty
Trailer 2

Grave Encounters je název skupiny lovců duchů, kteří točí TV reality show o různých nevysvětlitelných jevech. Před natáčením v Collingwoodské psychiatrické léčebně jsou místními upozorňováni na podivné zvuky vycházející v noci z budovy. Během dne jim správce ukáže a popíše zvláštnosti, kterých si všiml během doby, kdy byla léčebna uzavřena. Příběh začíná tím, že se lovci duchů rozhodnou tuto záhadu vyřešit vlastními silami. Padne noc. Zpočátku se jim nemocniční bludiště nejeví ve tmě strašidelné, ale pak se začnou ozývat divné zvuky, budova začne ožívat a odkrývat návštěvníkům svá tajemství skrytá v minulosti. Film je natočen ve stylu hororu „Záhada Blair Witch" (Ravi)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (395)

Ouwen odpad!

všechny recenze uživatele

Že horor? Přesně tak, horor to sledovat! Naprosto totální sračka, která mi přišla až nesmírně směšná. Žádné napětí, furt s tou kamerou třesou jak hovada a nic nebylo vidět, jen sténání a sténání. Zatímco 90% třídy se bál, můj kolega vedle usnul nudou a s tim druhym jsme z toho měli nesmírnou prču. Nulové napětí a nechutně nucený dialogy. Jdu blejt. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Kdy tohle skončí? To už máme nejméně osmý plagiát Blairbitchské baby Jagy za poslední tři roky, založený na tom, že partička amatérských idiotů někde běhá potmě s baterkou, ječí, piští a chovají se jako dementi, přičemž sem tam natočí na vytřepanou ruční kameru nějakou tu ektoplasmu, která se zjevila snad jen proto, že byla zvědavá až za hrob, co je to za čuráky. No Ať žijí duchové! Tady se nám ukáží dokonce tři lobotomizované exempláře, no řeknu vám, Natálka v Černém labuti mě vyděsila víc, a chybělo snad už jen to, aby z mechu vylezlo pár trpajzlíků, začali tesat krovy a bouchat na střechu blázince fungl novou krytinu! ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Nečekaně dobře přijatý příspěvek do subžánru pseudodokument / found footage, ačkoliv tuhle eufórii tentokrát vážně nesdílím. Možná to bylo tím, že duchové či přízraky by měli kamerám (tudíž divákům) zůstat skrytí. Možná to bylo tím, že když už se něco konečně dělo, obraz začal rušit a vypadávat, což v takhle důležitých momentech musí nasrat. Na druhou stranu nelze tvůrcům odepřít snahu děsit nás několika zajímavými prvky. Každopádně takové australské podzemní tunely (The Tunnel) na mě zapůsobily rozhodně víc, než nekonečné chodby zdejšího blázince. Nebýt jedné extrémně nebezpečné lekačky, která mi dokázala nazvednout prdel, šel bych s průměrným hodnocením ještě níž. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Nudný začátek se tak nějako hodil do toho "reality show" žánru. Atmosféra na jedničku, ale totálně zprzněná a nevyužitá, za první půlhodinu co jsou v domě snad ani jedna lekačka...a že jich tam mohlo být klidně 10 a nikdo by se nezlobil. Moje hodnocení by bylo klidně o 2-3* větší, kdyby to neposraly ty dvě trapno lekačky (záblesk a pak držení toho týpka na stropě), ostatní jsou na jedničku, proto nechápu zbytečnost těhle dvou béčkovejch. Další problém mám s koncem. Čekal jsem alespoň nějakej spoiler jak se lidi dostali k těmhle nahrávkám, aby je mohli odvysílat, jak se dostaly na veřejnost? DIVNÝ, ŠPATNÝ. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Musím povedať, že prvé náznaky duchov boli obyčajné, hrabanie vo vlasoch či hýbanie predmetmi. Ale potom sa to prenieslo v neúprosnú prehliadku a čo som teda najviac nečakal, že by sa mohli z hlavných hrdinov stať blázni. Navyše, tá nemocnica bola desivá sama o sebe a v tej kamere to prinieslo slušnú dávku strachu. Ďalší horor, čo mi skutočne nahnal strach. Hlavnou prednosťou tohto filmu je perfektne zvolená lokácia, kde sa príbeh odohráva. Miesto už samo o sebe je zlovestné a ak pripojíte "handycam look", atmosféra príde tak nejako sama. Je tu veľa skvelých scén, ktoré naozaj dokážu nahnať strach a zvukári plnia svoju úlohu viac než dobre. Zvuk býva u "real-footage" hlavnou hnacou silou a obzvlášť duchárske horory majú v tejto oblasti veľké pole pôsobnosti. Inak skvelý atmosférický horor. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (9)

  • Filmem se inspirovali tvůrci počítačové hry „Outlast“ z roku 2013, která se rovněž odehrává v hororové léčebně a využívá podobné momenty překvapení i způsoby zobrazení (noktovizory, apod.). (Rudy_742)
  • Nemocnica vo filme sa taktiež objavila v 5. epizóde 1. série seriálu Supernatural (od r. 2005). (BoredKid)
  • Film se natáčel pouze 2 dny a 10 nocí. (Pitue)

Reklama

Reklama