Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nově zvolený ředitel školy, Majer (Tomáš Magnusek), je úhlavním nepřítelem pro rodinu mafiána Dostála (Jan Šťastný), Dostála st. (Jiří Krampol) a Dostálové (Gabriela Vránová). Po sérii úmrtí na škole v době, kdy byl ještě Dostál řadovým učitelem, vše nasvědčovalo tomu, že vrahem mladíků, mezi nimiž byl i Dostál jr. A kteří údajně znásilnili učitelku (Majerovu sestru) a poté ji zavraždili, je učitel Majer. Pro neprokazatelnost důkazů však nebyl učitel Majer obviněn. Spolu s nástupem na pozici ředitele školy a místem v představenstvu města, je Majer ještě více trnem v oku rodině mafiána Dostála, který se chystá na pomstu za vraždu svého syna. Nejprve ho chce deptat po psychické stránce a poté připravit plán na pomstu. Zatímco ředitel Majer připravuje divadelní vystoupení v rámci slavností města, radní se obávají, že děti z jeho školy jsou neurvalci a bude s nimi problém. Ředitel Majer je však ujišťuje, že vše bude v pořádku. V místním policejním sboru dojde k úmrtí vyšetřovatele, který měl na starosti případ týkající se vražd učitelky a následně pak žáků, včetně mladého Dostála. Na jeho místo nastupuje policista Karas (Martin Dejdar). Ten dostane i stůl po zesnulém policistovi a v něm najde dokumentaci ohledně případu vražd ve škole. Po prozkoumání určitých detailů mu ihned vyvstane spousta nejasností, včetně nalezeného DNA u mrtvol chlapců ze školy. Poté, co zavolá do laboratoře, zjišťuje, že tam nikdo vzorky neposlal a nechal je uzamčené ve stole. Policista Karas neváhá a posílá vzorky do laboratoře, po dlouhém čekání se mu potvrdí jeho domněnka, vrahem všech chlapců včetně mladého Dostála je ředitel školy Majer. Ten je, jak se ukázalo, bratr znásilněné a zavražděné učitelky, tudíž se z jeho strany jedná o pomstu za svou zavražděnou sestru. Mafián Dostál chce na nátlak svého otce, Dostála st., odvetu uspíšit. Nejvhodnější okamžik, jak mu zjistila jeho milenka, učitelka Lamrová (Eva Čížkovská), bude v den vystoupení, kdy bude ředitel Majer sám ve škole, jen se školníkem Málkem (Jan Přeučil)... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (400)

paascha 

všechny recenze uživatele

Oproti jedničce ubylo napětí, nápadů a rozumu. Naopak přibylo debilit, trapných scéna mizerných výkonů. Naprosto otřesné byly výkony Krampola, Dejdara, Přeučila a Gábi Vránové ale ty hrají strašně i normálně, takže nic nového. Poměrně příjemně zahrál Hryc a přirození byli i pigoši od přírody. Jednu hvězdu nad odpadem dávám za nezkreslený popis chování morgošských zmrdů, debilních politiků a vylízaných pseudomafiánů. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Co čekat od české produkce, první díl měl hladinu díky humoru, který ve druhém díle chyběl. Nebral bych to jako velký problém, ba naopak jako klad v některých situacích. Kamera nestojí za řeč, otravuje ve všech směrech. Největší problém je však herecký výkon hlavních i vedlejších postav. Neherci nemají ve filmech co dělat a u Bastardů dvojky toto pravidlo platí dvojnásobně. Jako jednohubka dobré, ale víckrát tento skvost vidět nemusím... 4/10 = 40% ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Dojezd prvního dílu, který se však přenáší více do kriminální roviny. Školství jde tentokrát mírně stranou a ukazují se tu zejména kriminální živly, které více či méně se školou souvisejí. Ve své podstatě nejde o moc horší počin než byli Bastardi 1, takže proto nechávám hodnocení stejné. Potěšilo mě zpracování jedné ze závěrečných scén - sbor zpívá gradující vokální skladbu "hallelujah" a záběry na něj jsou prostříhány scénami násilí a stupňováním napětí okolo hlavního hrdiny. To se podle mého fakt povedlo. ()

Toj odpad!

všechny recenze uživatele

Magnusek je český Orson Welles, nemohu se dočkat trojky... Je to jako kdyby redaktorky Blesku natočily film, nebo jako koukat se do encyklopedie české pokleslosti. Magnusek pečlivě vysbíral všechny herce, ze kterých je přemýšlivějším trapno a našel celebrity, které nemají sebeúctu ani vkus. Výsledkem je film natočený perspektivou důchodkyně, která hltá Novu a čte bulvár a nevšimla si, že ty devadesátkový ohyzdnosti (jako třeba Krampol) už dávno nejsou v módě... Já vlastně chápu, že někdo natočí něco takhle pitomýho. I to, že někdo chce pomáhat a vznikne z toho rasistickej film. Ale jak Magnusek mohl dopustit, že jsou ve filmu záběry, kde on sám běží? No.. Já se bavil dobře ()

berusche odpad!

všechny recenze uživatele

První díl jsem principiálně odpadovala už jen proto, jak byl černobílý, a většina z vás, co mě zná, ví, že tohle opravdu já nevidím ráda. Dvojka je ale úplně o něčem jiném. Magnusek zcela rezignoval na nějaký děj, který má smysl, vystříhal se jakýchkoli věcí, které šokovaly v první části, a v zásadě to poslal do kytek. Proto jsem nucena přidat u jedničky, abych tady mohla ještě níže, protože už není nižšího hodnocení. Film je vlastně o tom, že jeden ředitel školy nedělá celý film nic, přidejte pár zbytečných scén, vložte nějaké "cigánské" klišovité hlášky a natočte to! A říkám rovnou, u normálního diváka prostě nemůžete uspět. Je sice otázkou, co je v tomto případě normální, když čtu komentáře kolegů, ale věřím, že většina. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (13)

  • Kromě filmových manželů Dostálových (Jiří Krampol a Gabriela Vránová) a Majerových (Ilona Svobodová a Tomáš Töpfer) jsou všechny filmové páry partnery či manžely i ve skutečnosti. (funhouse)
  • Irena Magnusková, která si zahrála učitelku Karolínu Libichovou, je sestřenicí režiséra a herce Tomáše Magnuska. (rublik05)
  • Na pohřbu kriminalisty Karla Palečka (Bronislav Poloczek) si jeho manželku a dceru zahrály babička a maminka scenáristy a herce Tomáše Magnuska. Dalšího příbuzného si zahrál i Magnuskův bratr. (rublik05)

Reklama

Reklama