Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Emergo je hororový film Carlese Torrense, který pojednává o skupině parapsychologů, kteří vyrážejí vyšetřovat sérii neobvyklých jevů, které se objevují v nově obsazených bytech obytného domu. Telefonní hovory bez volajícího, tajemné stíny, mimořádné emise světla, létající objekty a exploze žárovky, to jsou některé z událostí, kterým budou čelit, a které budou doprovázet každý jejich krok. Pomocí infračerveného natáčení, digitálních fotografií, detektorů pohybu a dalších pomůcek, se skupina pokusí kontaktovat "druhou stranu". Bude to stále více nebezpečnější, protože budou v blízkosti bodu, odkud není návratu. (juta)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (41)

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Emergo“ je film, který neurazí, ale bohužel konkurence u vybraného tématu je tak velká a tak silná, že je potřeba přijít s něčím, co film odliší. A tady se to prostě nepodařilo ničím. Postavy nejsou vyloženě otravné, ale ani scény nejsou vyloženě děsivé. Všechno je to takové nijaké, spíše podprůměrné. „Emergo“ si pustíte, když chcete vidět duchařský film, kde to s tím strašením tak nevyšlo. A pak nepohrdnete nějakou pořádnou peckou. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Emergo přináší Španělský horor ve stylu Paranormal Activity, v němž všichni mluví anglicky:) Snímek má slušný scénář a výborné výkony, zejména "taťka" se ve své roli činil. Klasická "natáčecí" duchařina s entitami, které dělají bordel po baráku. Několik lekacích scén zaručeno a ta závěrečná scéna. Člověk si jenom říká, proč furt tak rádi lozí po stropě vzhůru nohama...:) ()

Reklama

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Vlastně nevím, jak se u filmu tohoto žánru (tj. mix found footage + roztřesené kamery domácího videa v rukou poloherce dělajícího, že patří k týmu dokumentujícímu paranormální jevy + hystericky se chovajících nesympatických lidí) pozná, že je dobrý. Jaká jsou měřítka -- má vás / nás to bavit? Má nás to vtáhnout do děje a nechat promodrat, protože ani nedýcháme? Má nás to donutit převléci si bezpečnostní hnědé kalhoty za čisté? Máme soucítit s postavami a pocítit sounáležitost s těmi, kterým ubližuje nejen svět zjevný, ale i ten neviditelný? Máme se poučit z nových nápadů, jak z tohoto stokrát vyvařeného pytlíku udělat další mňamku? --- Zkrátka jsem na rozpacích, jak se postavit k této španělské variaci. Je relativně originální, logická. Děj dává smysl. Efekty nejsou skryty někde v šeru v digitální kameře rozzrněné, jako by to byla stará beta, s křuslým objektivem, ale jsou pěkně vidět. A slyšet: jek a vřískot a hučení a rány jako při tornádu. Já tomu snad teď, dvě hodiny po zkouknutí, dám plný počet -- což je obrat jako blázen, neb jsem těsně po- měl tendenci tak na hvězdu, dvě. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Tak dosť! Už sa mi nechce prižmurovať oči nad každou novou očakávanou blbosťou, takže tentokrát budem prísnejší. Že je found footage upadajúci žáner, ktorý ťahá ku dnu takmer každý jeden "pokus", je jasné - a o tomto to platí rovnako. Neviem, či to súvisí s režisérovou neskúsenosťou, najskôr áno. Remeselne v poriadku, pekná kamera, pekné efekty (v druhej polovici samozrejme), ale šli žiaľ na úkor akéhokoľvek strachu či napätia. Nuda až to bolí. Že sa celú prvú hodinu nič nedeje, by som ešte prežil, do toho NIČ samozrejme zahŕňam aj nečakané posunutie lavice či dvíhanie sukničky mladej slečinky. Že do toho strčia prevteľovanie, mi tiež až tak nevadilo, aj keď filmu to nepomohlo ani omylom. Ale že sa pri 80 minútovom horore zľaknem jeden jediný krát, je už problém. Hlavne že v tom byte na konci poletuje všetko možné aj nemožné. Toto ma jednoducho nebavilo, zlatý Grave Encounters. ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Snímek si nehraje na bůhví jaký počin, chce vyždímat z kulis jednoho bytu co nejvíce - a podle mě se mu to slušně daří. Seance se senzibilem je výborná a několik scén opravdu vyleká. Takže nic pohoršujícího, pro fanoušky FF regulérní zářez. Překvapilo mě, že snímek není točený ve španělštině, ale komplet v angličtině. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v Barceloně ve Španělsku. (Cheeker)

Reklama

Reklama