Reklama

Reklama

Hranaři

Trailer 2

Obsahy(1)

Ve filmu sledujeme osudy dvou podnikatelských manželských párů, manželů Hložových a Slámových, které si rozhodně nemohou na nic stěžovat. Manželky vedou společně agenturu s hosteskami, Sláma má stavební firmu a Hlož zase bezpečnostní agenturu. Sláma se rozhodne získat stůj co stůj velkou stavební zakázku a zatáhne do toho i nic netušícího kamaráda. Proti Slámovi však stojí Spolek pěti, kterým sekunduje radní s přezdívkou Lulu. Sláma se rázem ocitne ve světě sledování, odposlechů, nedůvěry a nevyjasněných vražd. Atmosféra mrazivě houstne, nikdo nikomu nevěří. Hlož bojuje o záchranu přítele Slámy a poté vezme spravedlnost do vlastních rukou. Vše zpovzdálí sleduje podivný pan Bishop. Proč asi? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (399)

pm 

všechny recenze uživatele

Tak jo, na velké plátno tahle dobře obsazená tv inscenace vážně nepatří, ale do kina jsem se (dnes můžu říct naštěstí) nedostala. Zdeněk Merta na filmy moc štěstí nemá, to mne mrzí vážně. Vzhledem k tomu, že jsem neviděla ani jeden díl Pojišťovny štěstí, nevadí mi seriálové tváře, netrpím předsudky vůči vážně dobré Kateřině Brožové. Je ale škoda, že se naši současní debutanti snaží do svých prvotin cpát všechno, co je napadne a co se naučili, prostě styl a product placement "Hranařů" je tak vychytaný, že výpověď nemá šanci. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pokud měli Hranaři nějak překvapit, či dokonce šokovat vyobrazením činnosti filutů z podnikatelsko-politických sfér ČR, musel by být divák mimo obraz jako ten japonský letec, co ho našli po padesáti letech od konce války na tichomořském ostrově a on žil v domnění, že jeho země pořád válčí z USA.. Jinak mi to přišlo jako když muž dělá akvabely, běloch hraje basketbal nebo hinduista obědvá hovězí. Na naše poměry docela obstojnou formu sráží dějová pomatenost, výkony portfolia tuzemských mýdlových oper (snad vyjma Vilmy), závěrečná kovbojka a vůbec celá ta za vlasy přitažená linie se sledováním od cizích tajných služeb. Chyběl už jen Fox Mulder s jeho akty (pochopitelně myslím ty seriálové s písmenem X, nahatý Duchovny by se do prostředí pražských kmotrů příliš nehodil). Motto na konci znělky by pak bylo: "Your money are out there" (myšleno Panenské ostrovy).. ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je něco mezi thrillerem a parodií na thriller. Stylizace na úrovni televizní reklamy (kterou dokonale podtrhává všudypřítomný product placement) dělá ze všeho ještě směšnější zážitek, protože napovídá, že to snad filmaři mysleli vážně. Třískův závěrečný monolog to zase naopak vyvrací, tak těžko říct. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Pokus o české Misson: Impossible. Starší bohatýři v drahých autech, s drahým a hlavně vybraným vkusem a jakoby čistě vyhlížející kamera(intenzita světla,která divákovi dost přibližuje takovou tu snahu o americký styl). Přihlouplé ženušky v domácnosti s kabelkami od Louise Vuitona či jak se to píše a bouchačkama v podvazcích či přihlouplé společnice jakoby nic netušíc přisedají na klín "mafiána" v drahém obleku - opět od nějákého věhlasného návrhře kdesi z Francie... Abych pravdu řekla přesně tak si představuji českou politickou scénu - samozřejmě s menší snahou o honosnost či noblesu. Bohužel tihle bohatí muži od rodiny(Rašilov,Etzler...)nikdy nejsou takhle skvěle zobrazení jako dobráci a ani takoví nejsou. Psané datumy s časem a místem kde se právě postava filmu nachází a "drámo" hudba,která se záhy objeví je právě ten první moment kdy si uvědomíte, že jste v zemi, která se snaží vším napodobit věhlasnou USA. V podstatě se mi to po herecké stránce také moc nezamlouvalo, ale musím sama za sebe pochválit Jiřího Langmajera a Sašu Rašilova. Ovšem konec s kterým jsem naprosto nepočítala mě utvrdil v myšlence,která se zabývá opět ilumináty a ovšem málokdo takovému konci přisoudí nějáký jiný než právě pošetilý význam - dle mého je na tom zrnko pravdy. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Tady si nebudeme rozumět... Opravdu by mě zajímalo, kolik z vás má k odpadnímu hodnocení lepší odůvodnění, než "když jiní, já také." On to není žádný trhák, co bychom si namlouvali, ale střílet po psovi, protože už stejně pajdá... První hvězda je za to, že Hranaři působí jako film, a ne jako laciné home video. Kdyby budku střihače nenavštívil Střihoruký Edvard, bylo by to možná ještě patrnější. Druhá hvězda je za herecké výkony vybraných účastníků. Samozřejmě, že někteří (v čele s panem Sašou) by zasloužili řád Vysloužilého ochotníka, ale očekávat ve filmech, zvláště pak českých, maximální přesvědčivost od všech herců, to je první krůček k tomu, aby se vám nikdy žádný film nelíbil. A třetí hvězda patří poselství. Ne, nemyslím si, že ruská tajná služba monitoruje každý zaprášený důl u Suché lhoty nebo v Horním dolním, ale je mi docela jasné, co se nám tvůrci (byť krkolomně) snažili říct. Možná to spíše chtěli říct sami sobě, nevadí. Každopádně to řekli a já poslouchal. Vzhledem k tomu, jaký mám já sám názor na současnou českou tvorbu, a jaká očekávání jsem po zdejším hodnocení do Hranařů vkládal, je moje maličkost spokojena. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (4)

  • Film se původně měl jmenovat Česká ruleta. (LentilleLily)
  • Saša Rašilov nejml. a Tomáš Magnusek sa spolu stretli už vo filme Bastardi (2010). (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama