Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Petr Kovář, učitel na střední škole, se právě rozešel se svou několikátou přítelkyní. Uvědomí si, že jediná žena, kterou kdy bezvýhradně miloval, byla jeho spolužačka Eliška. Tehdy, v sedmnácti letech, nenašel odvahu jí říct, že ji má rád, a ona se pak navždy vytratila z jeho života. Petrovi se naskytne jedinečná šance cestovat zpět v čase do svých studentských let a vrátit se do června 1989, kdy chodil do třeťáku. Dostane možnost napravit, co promeškal. Musí překonat Eliščin počáteční nezájem, zbavit se jejího otravného přítele, navíc prospívat ve škole, přestože už středoškolskou látku dočista zapomněl. Petr se dostává do změti komplikací a průšvihů, které naštěstí řeší s vtipem, nadhledem a drzostí, kterou dobře zná od svých vlastních studentů. Postačí však tyto zbraně na to, aby přesvědčil Elišku o svých citech a získal její lásku? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 218)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Český film je na tom asi opravdu špatně pokud se natočení filmu neobejde bez tuny žvejkaček, pití energeťáku, návštěv jedné drogerie a dalšího otravného product placementu který na diváka vyskakuje z každého rohu. Součástí takového snímku by mohl být zajímavý kvíz! Kdo najde všechnu reklamu ve filmu! Výherce dostane novej VW! Co se týče reklamy šel tenhle film jen krůček za Veni Vidi Vici (2009). Teď k filmu... Už jsem to tu psal. Mám rád komedie o cestování časem. Z těch našich považuji dodnes za nedostižnou Zítra ráno vstanu a opařím se čajem. Zde se Petr (Filip Blažek), kterému se nedaří udržet si dlouhodobější vztah, vrací o 20 let zpět do roku 1989 aby řekl své milované dívce, že ji miluje. Je pár měsíců před sametovým listopadem, ale i tak je škola kam se vrací plná komoušů a bizardností což umožnilo vytvořit několik vtipných zápletek. Pro mne jich tam osobně bylo málo a kromě pár konfrontací s Táborským (soudruhem profesorem občanské nauky) se z tématu jistě dalo vytřískat víc. Petrovo nadbíhání milované Elišce však bylo uděláno mile a nejeden divák se při tom duchem vrátí sám zpět někam na střední či učňák... I to prostředí roku 89 bylo uděláno tak, žem nerušilo a divák neměl dojem, že se dívá na další z rekvizit pečlivě seskládaný další díl seriálu Vyprávěj. Smíchem jsem se vyloženě nemlátil, párkrát jsem se usmál, lecos bylo trapné (honění králíka...). Záverečné skeče během titulků mi připomněly nechvalně proluslulou sérii Kameňáků.... Proč to tam proboha dávali? Nebýt Mádla a Josefíkové, asi bych šel ještě o hvězdo dolů.. Čekal jsem víc. * * ()

LoLaa 

všechny recenze uživatele

Nejsem zrovna fanouškem českých komedií, ale tato mě velmi příjemně překvapila! S rodinou jsme prožili celkem příjemný večer, občas se zasmáli a většinu času se celkem bavili. Podle mého názoru, byla ve všech směrech lepší ta část z minulosti (herecké výkony, zábavnost, prostředí, ..). Až na pár mně nesympatických hereckých výkonů, občasné nudné chvile a přebujelost umístění productplacementu, hodnotím film kladně. Víc takových by v ČR určitě neuškodilo. ()

Reklama

ripo odpad!

všechny recenze uživatele

Na chate, po práci kopania kanálov som si chcel hlavne oddýchnuť. Švagor nechal bežať tento stupídny film a mne sa na viacerých miestach zdvíhal žalúdok z tých amatérskych a trápnych scénok, "zápletok" a iných zhovadilostí. Maskéra by som poslal do Antarktídy, nech mu vychladne mozog. Lebo on si zjavne myslí, že na "ostarnutie" stačí nastriekať sivú farbu na vlasy, prípadne ženám nasadiť totálne nesadnúcu parochňu a na nos strčiť okuliare. Humus. A k výkonu Mádla sa ani radšej nebudem vyjadrovať. ()

bestlama 

všechny recenze uživatele

Uděláme si malý pitevní rozbor, kterým odebereme hlavní základní funkční orgány filmu a budeme se přiblblé smát tomu, jak filmu ke konci dochází dech a pomalu umírá ve fádnosti a nudnosti. Jak to u takových chcípáckých českých filmů bývá. No jo, český "vzduch" táhnoucí od Ostravy nám filmy usmrcuje ještě dřív než vůbec vzniknou. Potom se divíme tomu, že nám humorem div plíce nerozervou hrudní koš a neodkráčí do Maďarska za "lepším" vzduchem. Potom tady existují inteligentní filmy, které si koupí respirační zařízení dřív než stačíte říct Mádlo, kevlarové vesty proti blbcům a tak se nedočkáme žádného okuchání a ošizení o správný český humor. Morbidní a vláčný. ()

Mia... 

všechny recenze uživatele

První minuta filmu a zazpíval mi Jirka Kučerovský ... už v tu chvíli jsem věděla, že tohle bude stát za to! :) A stálo. Perfektní nápad, skvělé herecké obsazení a vtipné scénky. Radovan Krejčíř mě pobavil neskutečně moc :-D. ... po dlouhé, ale vážně dlouhé době, konečně film z české produkce, který stojí za to. Rozhodně doporučuju. EDIT: jsem z toho filmu čím dál více odvařená, můžu ho vidět xkrát a stále mě baví....veselý a promyšlený, fakt za mě top :) ()

Galerie (57)

Zajímavosti (47)

  • Jedním z partnerů filmu je také český výrobce energy drinků Big Shock!, který v souvislosti s filmem vytvořil limitovanou edici plechovek. (hendrich6)
  • Bankovka, kterou Petr (Jiří Mádl) použije v červnu 1989 ve stánku, je 100 Kčs - emise 1989 s Klementem Gottwaldem, ale ta byla v oběhu až v říjnu 1989. Platila od 1.10.1989 do 31.12.1993. (Luka$)

Související novinky

MFF CINEMA MUNDI Brno (29.2.-7.3.2012)

MFF CINEMA MUNDI Brno (29.2.-7.3.2012)

20.02.2012

Brněnská filmová komunita v březnu ožije festivalem CINEMA MUNDI. Ten ve své jedinečné koncepci přinese během osmi dnů kolekci těch nejlepších českých a světových filmů za uplynulý rok. V hlavní… (více)

Reklama

Reklama