Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Petr Kovář, učitel na střední škole, se právě rozešel se svou několikátou přítelkyní. Uvědomí si, že jediná žena, kterou kdy bezvýhradně miloval, byla jeho spolužačka Eliška. Tehdy, v sedmnácti letech, nenašel odvahu jí říct, že ji má rád, a ona se pak navždy vytratila z jeho života. Petrovi se naskytne jedinečná šance cestovat zpět v čase do svých studentských let a vrátit se do června 1989, kdy chodil do třeťáku. Dostane možnost napravit, co promeškal. Musí překonat Eliščin počáteční nezájem, zbavit se jejího otravného přítele, navíc prospívat ve škole, přestože už středoškolskou látku dočista zapomněl. Petr se dostává do změti komplikací a průšvihů, které naštěstí řeší s vtipem, nadhledem a drzostí, kterou dobře zná od svých vlastních studentů. Postačí však tyto zbraně na to, aby přesvědčil Elišku o svých citech a získal její lásku? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 218)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Velice povedený a vtipný český film, jehož největší slabinou bylo Mádlovo huhňání. Nesnáším když musím dedukovat aslepoň jedno slovo snad v každé větě kterou vypustí. Menší slabinou byla jistá nelogičnost ohledně cestování v čase, kdy první cesta nezměnila vůbec nic a druhá zase úplně všechno. Proto si myslím, že 4 hvězdy zde odpovídají a hodnocení bych nevylepšil, ani kdyby se mnou zmíněné chyby napravily. 75% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Slyšel jsem na tenhle film v okolí dost chvály. Říkal jsem si, že by nemusel bejt špatnej, a že bych možná ty hrozně vokatý product placementy mohl hodit za hlavu. Dobrý bylo, že product placement byl prakticky jenom v současnosti. Jakmile příběh vlítnul do roku 1989 o product placement neštěknul ani pes. Z toho ale pramení i celkové hodnocení. Já bych za nápad určitě dal hvězdičku. Se zpracováním už je to ale horší. Přítomnost byla natočená jak Ordinace v růžové zahradě včetně samotných herců. Scény z roku 1989 pak vypadají, jak kdyby je točil úplně jiný režisér. Jiná atmosféra, jiní herci, jiná kvalita. Ten rozdíl kvality je až hrůzný. Za rok 1989 si to ale vyslouží minimálně tři hvězdičky, protože některé scénky neměly chybu. Proto si myslím, že nápad nebyl špatný, škoda jenom toho špatnýho zpracování. No a závěr, ten byl na tom úplně nejhůř. Učitel češtiny Petr si změnil život, ale v poslední scéně vlastně vůbec nevěděl, jak ho prožil, hlavně, když je to tak, jak to chtěl v roce 1989. Bomba. Takže on si v roce 1989 změnil život a pak do roku 2011 fungoval jako robot bez myšlení. To bylo fakt debilní. A nebylo to jediný, co mě na filmu štvalo. Třeba koukám rád i na evropské filmy a opravdu málokdy vidím v evropských filmech Product placement. Tady učitel češtiny Petr nasedne do auta a pije Big Shock s logem brutálně viditelným snad přes celý filmový plátno. Pak si sedne do hospody, která má viditelně hlavní logo Labutě a pije Lobkowicze, kterej má logo snad všude. I na záchodě. Nakonec si dá Orbitku a odjede v super sporťáku z Wolfsburgu. No, fakt paráda. Nebejt těch skvělejch fórků, které filmy zachránily, tak je to na odpad. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Středoškolský profesor je nespokojený především v oblasti svých milostných vztahů. A svoje pošramocené avantýry si vyřeší či napraví vědeckým experimentem přesouvající jedince, jako je on, do minulosti, a tam už to nějak dopadne. A dopadlo to docela nevšedně, z hlediska novátorství či obnovy scifi českých komedií po pěkné řádce let se zadělalo na opravdu na víc, než jen na obyčejnou a tak nějak dopředu odhadnutelnou záležitost. Děj je rozvrstvený do více či méně zábavných epizod, co se nalézají v ohnisku dvou hodin. Výsledkem je odpočinková komedie s řadou povedených i originálních fórků. Bavil jsem se. Klady: Mádl v budoucnosti zdatně napodobující Blažkovy grify+několik opravdu zábavných a originálních momentů s dobrým načasováním + pěkné herečky +dobře vystižený konec éry devadesátých let, respektive těsně před revolucí + Zuzana Kopřivová je lepší "materiál" než Eva Josefíková + zdařilá ruská parodie na Facebook neboli "Licokníga" a další narážky na současné fenomény +originálně a vtipně pojatí rodiče hlavního hrdiny. Zápory: děj omezující se v přítomnosti na okatý "product placement - slabý hudební doprovod - o scifi zde jde jen velmi okrajově a je poměrně triviálně pojato. 70% ()

Geralt z Rivie 

všechny recenze uživatele

Mám zásadu, na český film do kina nikdy nechodím, ale tady jsem měl udělat výjimku. Docela Petrovi závidím, tohle bych chtěl taky zažít ve 40:D. Cesta do minulosti je hodně snadná, ale to se dá, přehlídnou, a když přimhouřím oči, tak pro mě je to mezi 4-5 nemůžu se rozhodnout :D. Rok 1989 hodně pobavil ;). A ona chodí s takovou nulou :DDD ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat že jsem dobře bavil, dílem za to může zápletka a dialogy a dílem vzpomínky na mé balení holek na škole. To ani nebylo balení, to byli spíš fiaska telete obecnýho. Musím říct, že v Mádlu jsem občas docela poznával. Mimochodem Jirka mě svým hereckým výkonem opět velmi příjemně překvapil. Filip Blažek je sympťák kterýmu jeho role skvěle padla a vůbec celej hereckej ansábl hlavně epizodky naší střední a starší herecké generace působily mile a pozitivně. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (47)

  • Jedním z partnerů filmu je také český výrobce energy drinků Big Shock!, který v souvislosti s filmem vytvořil limitovanou edici plechovek. (hendrich6)

Související novinky

MFF CINEMA MUNDI Brno (29.2.-7.3.2012)

MFF CINEMA MUNDI Brno (29.2.-7.3.2012)

20.02.2012

Brněnská filmová komunita v březnu ožije festivalem CINEMA MUNDI. Ten ve své jedinečné koncepci přinese během osmi dnů kolekci těch nejlepších českých a světových filmů za uplynulý rok. V hlavní… (více)

Reklama

Reklama