Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Petr Kovář, učitel na střední škole, se právě rozešel se svou několikátou přítelkyní. Uvědomí si, že jediná žena, kterou kdy bezvýhradně miloval, byla jeho spolužačka Eliška. Tehdy, v sedmnácti letech, nenašel odvahu jí říct, že ji má rád, a ona se pak navždy vytratila z jeho života. Petrovi se naskytne jedinečná šance cestovat zpět v čase do svých studentských let a vrátit se do června 1989, kdy chodil do třeťáku. Dostane možnost napravit, co promeškal. Musí překonat Eliščin počáteční nezájem, zbavit se jejího otravného přítele, navíc prospívat ve škole, přestože už středoškolskou látku dočista zapomněl. Petr se dostává do změti komplikací a průšvihů, které naštěstí řeší s vtipem, nadhledem a drzostí, kterou dobře zná od svých vlastních studentů. Postačí však tyto zbraně na to, aby přesvědčil Elišku o svých citech a získal její lásku? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 218)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Oceňuji chuť natočit zase českou komedii se sci-fi zápletkou, ale u té chuti mělo zůstat, dokud nebyl hotov lepší scénář, který by nejen byl vtipnější, ale zároveň by také dával více smysl, nebylo by v něm tolik nakousnutého, nedopovězeného a nevysvětleného. Navíc Jiří Mádl je v hlavní roli děsný, neustále se pitvoří a tím na sebe bohužel strhává pozornost. Vlastně jen třem hercům - spolehlivým bardům Viktoru Preissovi a Borisi Hybnerovi a také sympatická Evě Josefíkové se tuhle "Mádlovu kletbu" podaří alespoň na pár vzácných chvil zlomit. A stopáž 120 minut? Minimálně o půlhodinu přehnaná. ()

ripo odpad!

všechny recenze uživatele

Na chate, po práci kopania kanálov som si chcel hlavne oddýchnuť. Švagor nechal bežať tento stupídny film a mne sa na viacerých miestach zdvíhal žalúdok z tých amatérskych a trápnych scénok, "zápletok" a iných zhovadilostí. Maskéra by som poslal do Antarktídy, nech mu vychladne mozog. Lebo on si zjavne myslí, že na "ostarnutie" stačí nastriekať sivú farbu na vlasy, prípadne ženám nasadiť totálne nesadnúcu parochňu a na nos strčiť okuliare. Humus. A k výkonu Mádla sa ani radšej nebudem vyjadrovať. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Zajímavý pokus o macourkovskou crazy komedii se sci-fi prvkem, v české kinematografii kdysi tak plodný a oceňovaný subžánr, pokus, který ovšem zůstal hrubě nevytěžen a který jasně ukázal, že napodobit nebo se jen přiblížit macourkovské imaginaci je pro současné scenáristy věc vskutku neproveditelná. Další, neméně důležitý, kámen úrazu tohoto filmu je pak fakt, že Miloš Macourek měl na režisérské stoličce svého Oldřicha Lipského, potažmo Václava Vorlíčka, kdežto scénáristé Lumír Holčák s Jiřím Mádlem mají Miloslava Šmídmajera, jehož práci bych tedy přídomkem ,,invenční" neoznačil ani nějakým nevysvětlitelným omylem... Opravdu zamrzí, že tak slibný projekt zůstal takhle nedotažený, oproti perfekcionalistům typu Oldřicha Lipského tu současní tvůrci nabízejí promyšleně snad jen product placement - stačí srovnat jen s konkurenčním seriálem Vyprávěj, který, ač myšlenkově neuvěřitelně plochý, po stránce výpravy a kostýmů navodil iluzi předrevoluční doby asi tisíckrát dokonaleji. Tady se návrat o čtvrtstoletí realizoval víceméně jen pár songy Michala Davida. Takže ve výsledky takový v poslední době typicky nemastný neslaný český mainstreamový film. Ale ten původní nápad, ten byl milionový... ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Ať už se jedná o komedie či dramata, tento sci-fi prvek ve filmu mě prostě nikdy neomrzí. Tvůrcům se to v tomto případě navíc povedlo poměrně zdařile skloubit s komediální stránkou a využít nabízeného potenciálu, což se o všech českých filmech posledních let v tomto žánru říct nedá. Film rozhodně v mnoha momentech pobaví, s koncem začne sice trochu ztrácet (přepálená stopáž), ale celkově jsem si ho nadmíru užil, a to i díky projekci v letním kině v parku se sklenkou vína. PS: Za tu do očí bijící reklamu některých českých výrobků uděluju jedno velké bezvýznamné mínus! 75% ()

Hunt 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy s tématikou cestování v čase a tato česká komedie se vcelku povedla- několik dobrých nápadů a vtipů, slušné obsazení. Jediné, co mi výrazně vadilo byla příšerná paruka Jiřího Mádla a jeho šišlaní, které někdy nesmyslně používá a občas zase ne. U jeho dospělého já - Filipa Blažka zase výrazně nepřirozené kontaktní čočky. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (47)

  • Bankovka, kterou Petr (Jiří Mádl) použije v červnu 1989 ve stánku, je 100 Kčs - emise 1989 s Klementem Gottwaldem, ale ta byla v oběhu až v říjnu 1989. Platila od 1.10.1989 do 31.12.1993. (Luka$)
  • Brečtan sa stal najčastejšou pomôckou pre prekrytie drobných detailov v exteriéroch, ktoré už nekorešpondovali s minulosťou - tv satelity, nové dopravné značenie, vývesky nad obchodmi alebo autá na ulici, ku ktorým sa nikto nehlásil a nebolo ich možné odtiahnuť. (Raccoon.city)
  • Ve filmu je datum 4. 6. 1989 uvedeno jako všední den. Ve skutečnosti byla neděle. (vyfuk)

Související novinky

MFF CINEMA MUNDI Brno (29.2.-7.3.2012)

MFF CINEMA MUNDI Brno (29.2.-7.3.2012)

20.02.2012

Brněnská filmová komunita v březnu ožije festivalem CINEMA MUNDI. Ten ve své jedinečné koncepci přinese během osmi dnů kolekci těch nejlepších českých a světových filmů za uplynulý rok. V hlavní… (více)

Reklama

Reklama