Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Petr Kovář, učitel na střední škole, se právě rozešel se svou několikátou přítelkyní. Uvědomí si, že jediná žena, kterou kdy bezvýhradně miloval, byla jeho spolužačka Eliška. Tehdy, v sedmnácti letech, nenašel odvahu jí říct, že ji má rád, a ona se pak navždy vytratila z jeho života. Petrovi se naskytne jedinečná šance cestovat zpět v čase do svých studentských let a vrátit se do června 1989, kdy chodil do třeťáku. Dostane možnost napravit, co promeškal. Musí překonat Eliščin počáteční nezájem, zbavit se jejího otravného přítele, navíc prospívat ve škole, přestože už středoškolskou látku dočista zapomněl. Petr se dostává do změti komplikací a průšvihů, které naštěstí řeší s vtipem, nadhledem a drzostí, kterou dobře zná od svých vlastních studentů. Postačí však tyto zbraně na to, aby přesvědčil Elišku o svých citech a získal její lásku? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 218)

silentname 

všechny recenze uživatele

Je super, ak sa mi podarí vidieť skvelú českú komédiu. Ktorú dokážem vidieť od začiatku až do konca a mať pocit, že všetko bolo urobené najlepšie ako sa spracovať dalo. "Probudím Se Včera" tam pre mňa určite patrí. Koncept moc originálny nie je, no jeho spracovanie je tak vynikajúce, že musím tvorcom skutočne pogratulovať. Dali do toho absolútne maximum a rozhodne vedeli na čo sa sústrediť. Prvé plus filmu - casting. Myslím si, že herci boli absolútne skvele zvolení. Každý z našich hrdinov si našiel vhodného kandidáta, ktorý predstavoval jeho ja pred dvadsiatimi rokmi. A všetci pôsobili veľmi dobre zvolení. Podobné črty, dobre spracované reakcie... zvládnuté na skvelej úrovni. Komédia filmu je podľa mňa veľmi dobrá. Je pre mňa vždy radosť vidieť komédiu, kde nepremýšľam nad tým čo mi malo byť vtipné, alebo sa nesmejem na nesprávnych miestach. Väčšina fórov je dobre napísaných a funguje kvalitne. A potom je tu love story. Možno je to trošku typická love story, no na druhú stranu musím priznať, že Jiří Mádl a Eva Josefíková majú spolu veľmi dobrú chémiu. A scénky s nimi pôsobia úprimne. Nemal by som sa problém k tomu kedykoľvek vrátiť a dokonca si myslím, že toto je film na viacero videní. Je možné, že sú tam určité detaily, ktoré by som si ešte vedel pri opätovnom zhliadnutí uvedomiť. Je tu ale aj pár problémov. Ako napríklad scénka s výherným losom. Dozvieme sa, že nikdy nevyhral loto a zrazu tam bude momentka, kde kvôli nemu príde o 50.000 korún? Alebo v alternatívnej realite tiež vtedy ten tiket nepodal? Je tam ešte pár malých momentiek podobného typu, nad ktorými som trošku premýšľal, ale nič také, čo by pokazilo výsledný dojem. Celkovo môžem povedať, že som si film nadmieru užil. Vo svete komédií o jedno z najlepších čo som od našich českých susedov videl. Hodnotenie: A ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Oceňuji chuť natočit zase českou komedii se sci-fi zápletkou, ale u té chuti mělo zůstat, dokud nebyl hotov lepší scénář, který by nejen byl vtipnější, ale zároveň by také dával více smysl, nebylo by v něm tolik nakousnutého, nedopovězeného a nevysvětleného. Navíc Jiří Mádl je v hlavní roli děsný, neustále se pitvoří a tím na sebe bohužel strhává pozornost. Vlastně jen třem hercům - spolehlivým bardům Viktoru Preissovi a Borisi Hybnerovi a také sympatická Evě Josefíkové se tuhle "Mádlovu kletbu" podaří alespoň na pár vzácných chvil zlomit. A stopáž 120 minut? Minimálně o půlhodinu přehnaná. ()

Reklama

Socrates 

všechny recenze uživatele

Film? Tohle šlo do kin? Slušná televizní inscenace, který chyběly k dokreslení "atmosféry" už jen papundeklový kulisy. Herecký výkony? Když vynechám Preisse a (světe div se) Skopala, tak mi bylo zase po celou dobu stydno. Asi by bylo nejlepší tu domácí tvorbu úplně zatrhnout. Neoriginální, amatérský, kachní huba Mádl se může snažit jak chce... Ale asi tři vtípky se povedly, například Krejčíř mě dostal, to zase jo. A Eliška/Eva vlastně taky hrála pěkně a navíc se na ni dalo koukat. Na cestu busem dobrý, doma s tim neztrácet čas. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Mohla to být skvělá komedie, ale její tvůrci prostě neznají míru. Kdyby to osekali na hodinu a půl, což by byl i vzhledem k žánru čas tak akorát, mohlo to být mnohem lepší. Takhle je to zábavné jen místy, i když se Mádl, Blažek i další docela snaží. Současnost je jen o tom, jak si vzít Orbit, sednout do Volkswagenu, zajet do Tety a skončit u točeného Lobkowicze. S product placementem se opravdu dá zacházet, aniž by to diváka mlátilo do očí. Z tohohle jsem měl občas Shock! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Slyšel jsem na tenhle film v okolí dost chvály. Říkal jsem si, že by nemusel bejt špatnej, a že bych možná ty hrozně vokatý product placementy mohl hodit za hlavu. Dobrý bylo, že product placement byl prakticky jenom v současnosti. Jakmile příběh vlítnul do roku 1989 o product placement neštěknul ani pes. Z toho ale pramení i celkové hodnocení. Já bych za nápad určitě dal hvězdičku. Se zpracováním už je to ale horší. Přítomnost byla natočená jak Ordinace v růžové zahradě včetně samotných herců. Scény z roku 1989 pak vypadají, jak kdyby je točil úplně jiný režisér. Jiná atmosféra, jiní herci, jiná kvalita. Ten rozdíl kvality je až hrůzný. Za rok 1989 si to ale vyslouží minimálně tři hvězdičky, protože některé scénky neměly chybu. Proto si myslím, že nápad nebyl špatný, škoda jenom toho špatnýho zpracování. No a závěr, ten byl na tom úplně nejhůř. Učitel češtiny Petr si změnil život, ale v poslední scéně vlastně vůbec nevěděl, jak ho prožil, hlavně, když je to tak, jak to chtěl v roce 1989. Bomba. Takže on si v roce 1989 změnil život a pak do roku 2011 fungoval jako robot bez myšlení. To bylo fakt debilní. A nebylo to jediný, co mě na filmu štvalo. Třeba koukám rád i na evropské filmy a opravdu málokdy vidím v evropských filmech Product placement. Tady učitel češtiny Petr nasedne do auta a pije Big Shock s logem brutálně viditelným snad přes celý filmový plátno. Pak si sedne do hospody, která má viditelně hlavní logo Labutě a pije Lobkowicze, kterej má logo snad všude. I na záchodě. Nakonec si dá Orbitku a odjede v super sporťáku z Wolfsburgu. No, fakt paráda. Nebejt těch skvělejch fórků, které filmy zachránily, tak je to na odpad. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (47)

  • Vo filme hrajú niekoľko menších rolí tiež populárne žuvačky Orbit, ktoré sa stali hlavným partnerom filmu. O žuvačky sa zvádza bitka v škole, žuje sa v aute, doma a predávajú sa aj v Tuzexe. (Raccoon.city)
  • Scenárista filmu Kumír Holčák se rozhodl vydat v roce 2012 i stejnojmennou knihu. (Terva)

Související novinky

MFF CINEMA MUNDI Brno (29.2.-7.3.2012)

MFF CINEMA MUNDI Brno (29.2.-7.3.2012)

20.02.2012

Brněnská filmová komunita v březnu ožije festivalem CINEMA MUNDI. Ten ve své jedinečné koncepci přinese během osmi dnů kolekci těch nejlepších českých a světových filmů za uplynulý rok. V hlavní… (více)

Reklama

Reklama