Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Láska nebeská v polském kabátě. Je 24. prosince, tedy den, kdy se narodila Annie Lennox, ale také Ježíš Kristus, jak svým posluchačům připomíná moderátor populárního varšavského radia Zet Mikolaj. Když mu zavolá posluchačka Doris, která se marně touží zamilovat, vymyslí si pro ni na místě duchaplnou historku. A jako by tím narýsoval plán zázračného dne, ve kterém se protnou osudy pěti mužů a pěti žen...
24. prosince, v den, kdy se dějí zázraky, se protnou osudy pěti mužů a pěti žen. Psycholog Szcepan zachraňuje sebevrahy a celý svět, zanedbal však svoji rodinu. Jeho žena Karina má milence, pro dceru Majku není otec žádnou autoritou. Ale osud podivuhodně zasáhne a Szcepanovi vrátí roli otce. Karinin příležitostný milenec Melchior, který na Vánoce dělá v obchodním centru Arkadia Santu, obšťastňuje mnoho žen, jednou z nich byla i bohatá a krásná Betty, která toužila pouze po jediném, po dítěti. A vytoužený syn se jí právě na Štědrý večer narodí. Do nemocnice ji odvezou rodiče Wladiho, ředitele Arkadie. Stále marně čekají, až je syn seznámí se svou partnerkou. Wladi konečně tedy v tento den rodičům představí lásku svého života, kterou je - muž. Malgorzatě, krásné a dokonalé sestře Betty a šéfové radia Zet, zdánlivě nic nechybí. Její manžel Wojciech ale přivede na Štědrý večer domů Tosiu, malou uprchlici z dětského domova. Mikolaj, který pracuje v radiu Zet, by chtěl svému synkovi Kostkovi, se kterým po smrti své ženy žije sám, na Štědrý den vynahradit všechny večery, které musí trávit v práci. Jeho přísná šéfová Malgorzata ho ale nekompromisně odsoudila sloužit i na Štědrý večer. Během dne však Mikolaj několikrát potkává Doris, která se spřátelí s Kostkem, a protože je to den, kdy se dějí zázraky, zaklepe večer Doris na dveře jejich bytu... (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (233)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kdo by to do těch Poláků řekl, že největším filmovým vánočním překvapením pro rok 2013 se pro mě stane právě tenhle film. Je to taková středoevropská odpověď na Lásku nebeskou, která je zároveň dost jiná. Stejná je vlastně jenom samotná kostra příběhu, a to, že film vypráví příběh o některých lidech a náhoda jejich osudy spojí v jeden. Noc plná zázraků je tak moc hezký film. Místy předvádí dost ostrou hranu života, ale i o tom život je a na filmu to přidává na přirozenosti. Musím říct, že v rámci tohoto filmu jsem nenašel jediné hluché místo. Snad každá postava byla super. Jo a mimochodem, polské herečky mi přijdou o stupeň hezčí, než ty naše české. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Jsem moc ráda, že jsem si film pustila. A říkám Bravo, vážení polští tvůrci, protože film, který má každému co říct,včetně malých mouder, laskavého humoru, souhry náhod, upřímného smíchu i slz, tak to za to stojí shlédnout. Já tohle vše dostala měrou vrchovatou a tenhle snímek byl pro mně krásný vánoční film. A netuším, proč o něm nevím z televize. To takhle jednou v zasněžené Varšavě vysílalo rádio s příjemným moderátorem na živé vstupy...a jeden týpek naproti chtěl skočit z věžáku...jeden z policistů, co ho přijeli zachránit, měl mindrák...jeden neposeda kluk polil vodou vchod před činžákem ať to sviští...v jednom obchoďáku byla nadílka s rázným Santou....jen se dívejte, protože, třeba přijde....noc plná zázraků. ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Ze všech pokusů zopakovat recept na Lásku nebeskou se nejblíže dostali Poláci, přestože se vydali jinou cestou. A navíc dorazili do cíle s nejlepším výsledkem. Zábavná a neuvěřitelně milá mozaika osudů, pohodovka se sympatickými postavami, které si nelze neoblíbit, plná nápadů, humoru, romantiky i dojemných okamžiků, nabitá pozitivní náladou a optimismem, přestože se nevyhýbá ani hořkým příchutím. Překvapení, od kterého jsem nic nečekal a ono mě nadchlo jako už dlouho žádná podobná žánrovka. A mám pocit, že s námi tenhle film stráví ještě nejedny Vánoce jako pevná součást tradiční filmové nadílky. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Polská reakce na Lásku nebeskou obsahuje drastičtější momenty (na šrot ožralá matka mladistvého delikventa na Štědrý den), ale, kupodivu, i více patosu a vypočítavosti. Chybí jí šarm lehkého kýče, zato sází na první signální v podobě roztodivných dětiček, které dospělým nastavují svými upocenými ručičkami zrcadlo. Film se nese v přerývaném tempu, kdy vtipné momenty jsou zabité těmi těžkotonážními. Polské herečky jsou opravdu krásné, ale vše zachránit nedokážou. Drastické, patetické a vážně smutné momenty jsou natolik důrazné, že šťastné konce většiny epizod působí nevěrohodně. /22. 12. 13./ ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Poliaci si pozorne napozerali a naštudovali všetky vianočné klasiky pre dospelých a pokúsili sa na ich základe vytvoriť niečo podobne kúzelné s rovnakým potenciálom každoročného vysielania v televízii. Treba uznať, že im to vyšlo a dúfam, že tento film si už pozreli aj naši vedúci televízií a o rok ho niektorá pustí možno aj na štedrý deň. Takže máme tu lásku na prvý pohľad a určite na celý život, párik s deckom, ktorý pri štedrovečernej večeri pochopí, že sa stále milujú a tak podobne. Je to pekne previazané, má to slušnú atmosféru a slušných hercov a hlavne to nepôsobí televízne a pochybujem, že by boli niečoho podobného schopní naši bratia zo západu, ako nekorunovaní králi hrejivých komédií. Hĺbku Love actually to ale nedosahuje a asi ani nemôže. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (3)

  • Moderátor Mikolaj (Maciej Stuhr) informuje 24.12. rozhlasové posluchače o událostech, které se vztahují k 25.12. Platí to například o datu narození zpěvačky Annie Lennox. Sovětský svaz se rozpadl dokonce až 26. prosince. Na začátku filmu pak v českém dabingu tvrdí, že se 25. 12. 1076 konala korunovace Boleslava Chrabrého. Ten však podle dostupných údajů zemřel v roce 1025. (klukluka)

Reklama

Reklama