Reklama

Reklama

Paranormal Activity: Prokletí

  • USA Paranormal Activity: The Marked Ones (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Jesse (Andrew Jacobs) právě dostudoval střední školu a ocitl se na prahu typické prázdninové nudy. Během zoufalého hledání jakéhokoliv rozptýlení uslyší z větrací šachty podivný hluk z bytu o patro níž. S kamarádem „pošlou na průzkum" zapnutou videokameru, která zaznamená bizarní rituál. Z bizarního se stane děsivé, když obyvatelka onoho bytu náhle zemře a vzhledem k přítomnosti policistů na místě činu rozhodně ne přirozenou cestou. Zvědavost u kluků zvítězí nad pudem sebezáchovy a policejním páskám navzdory se rozhodnou sousedčin byt prohlédnout. Jako suvenýr si Jesse z expedice odnese podivné kousnutí, po kterém už jeho život nikdy nebude stejný jako předtím. Stejně jako životy těch, kteří se mu budou snažit pomoci. Podle režiséra Christophera Landona, který má na svědomí scénáře předchozích tří dílů, je toto volné pokračování jakýmsi bratrancem slavné hororové série. Do té doby fádní a nezajímavý osud hlavního hrdiny se vinou jeho zvědavosti nečekaně protne s tragickou historií postav předchozích dílů. Od tohoto protnutí vše půjde už jenom z kopce a na divácích bude, aby prudký nával filmového děsu přežili až do konce. (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (246)

Marsik 

všechny recenze uživatele

Jakožto skalní fanda série PA, jsem si nemohl samozřejmě i tento díl nechat ujít. Z počátku se to zdálo spíše jako přihlouplé domácí video dvou puberťáků, postupem času se z toho začal vyloupávat solidní duchařský horor, kde jsem se párkrát dobře lekl. Čekal jsem totální průser, ale nakonec to nebylo špatné. 65% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Ja som bol spokojný. Hoci ide "len" o rip-off, bol som príjemne prekvapený, ako hladko zapadá do série. Občas je to príjemne strašidelné a akčný záver je super. Celé to hodnotím pomerne pozitívne a nenudil som sa a to napriek tomu, že film trvá takmer dve hodiny, čo je na takýto jednoduchý horor „moc“. Našlo by sa tiež zopár prekvapivo originálnych nápadov (vlasy v očiach, pes na stene). Každopádne, v seriálovej zamotanosti sa úspešne v päťke pokračuje. Vo finále sa preživší hrdina dostane tajomnými dvermi do... a teraz sa držte... do domu Micaha a Katie, hrdinov jednotky (oboch znova/stále hrajú Katie Featherston a Micah Sloat). Ja osobne som to vôbec nepochopil. Cestovanie v čase a priestore? Alternatívne dimenzie? ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Scénárista Christopher Landon se tentokráte posadil na režisérskou stoličku a jal se pokračovat v Paranormálních aktivitách, které mě již mimochodem začínají připadat vlastně už jen normální, protože jsem se smířil s faktem, že Amerika je prostě posedlá a basta. Zpočátku, přestože stopáž je přímo ubíjející (viděl jsem 101 minutovou verzi), sledujeme vyšetřování nepodobné REC a zcela určitě se jedná o ty nejzvládnutější scény. Postupem času, kterak se dopředu začíná drát opět jakási posedlá sekta pro mě začíná být děj zcela o ničem. Tedy ne že by se do té doby jednalo o jakkoliv senzační film. Herci jsou fajn. Kamera v případě selhání jakékoliv elektroniky běží dál a závěrečná scéna nás prakticky vrací do událostí prvního filmu. Obdivuju scénaristickou odvahu jak stále děj zahušťují a moc se těším na slibovaný 20. díl, ve kterém se dozvím zase trošku více. 40% ()

ivishka odpad!

všechny recenze uživatele

A zase jsme někde naprosto jinde, než to skončilo. V nějaké mexikánské čtvrti, která naprosto nesouvisí s příběhem (který už tak mám docela pomotaný v hlavě) z minulých dílů. Když opomenu pár škaredých xichtů a asi dvě zajímavý lekačky, tak mi z tohoto dílu zbyl jen nudný nekvalitní materiál s nějakými třemi puberťáky. Už si začínám zvykat, že ve všech hororech postavy vlezou všude a hlavně tam, kam by to normálního smrtelníka ani nenapadlo. Taky si začínám zvykat, že číst z nějaké magické knihy a kreslit podivné znaky je taky normálka. Na co si ale nezvyknu je naprostá absence hororového napětí a kvůli naprosté nenávaznosti na jiné díly také (sice nepředvídatelný) naprosto nelogický konec. U mě rozhodně tento díl neprošel. BTW: Nechápu proč se točí další díl.. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Opět jsem se moc bál! Hned jak jsem viděl hlavní dvojici, měl jsem tak neuvěřitelný strach, že tu bude nějaká kravina! Celých dvacet minut jsem umíral nudou, ale pak se to stalo! Nejenom, že jsem viděl podivína, který byl čím dál tím divnější a divnější, ale hlavně jsem poznal nový rozměr nudy! Chcete ho poznat taky? Tak si pusťte tento film! SPOILER! Proč musí v každým dílu Paranormal Activity všichni umřít? Nemohl by to aspoň jeden přežít? ()

Galerie (20)

Zajímavosti (10)

  • Jedná se o první díl série, ve kterém aktéři filmu drží po celou dobu kameru v ruce. (MikeCool)
  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 32,5 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 90,9 mil. (NIRO)
  • Protože se výroba o pár měsíců protáhla (natáčení skončilo až koncem července), nebylo možné stihnout původně plánovanou premiéru filmu na americký svátek Halloween, kdy měly premiéru i ostatní díly. Jedná se tak o jediný díl série, který byl do kin uveden až v lednu. (SidneyP)

Reklama

Reklama