Reklama

Reklama

Paranormal Activity: Prokletí

  • USA Paranormal Activity: The Marked Ones (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Jesse (Andrew Jacobs) právě dostudoval střední školu a ocitl se na prahu typické prázdninové nudy. Během zoufalého hledání jakéhokoliv rozptýlení uslyší z větrací šachty podivný hluk z bytu o patro níž. S kamarádem „pošlou na průzkum" zapnutou videokameru, která zaznamená bizarní rituál. Z bizarního se stane děsivé, když obyvatelka onoho bytu náhle zemře a vzhledem k přítomnosti policistů na místě činu rozhodně ne přirozenou cestou. Zvědavost u kluků zvítězí nad pudem sebezáchovy a policejním páskám navzdory se rozhodnou sousedčin byt prohlédnout. Jako suvenýr si Jesse z expedice odnese podivné kousnutí, po kterém už jeho život nikdy nebude stejný jako předtím. Stejně jako životy těch, kteří se mu budou snažit pomoci. Podle režiséra Christophera Landona, který má na svědomí scénáře předchozích tří dílů, je toto volné pokračování jakýmsi bratrancem slavné hororové série. Do té doby fádní a nezajímavý osud hlavního hrdiny se vinou jeho zvědavosti nečekaně protne s tragickou historií postav předchozích dílů. Od tohoto protnutí vše půjde už jenom z kopce a na divácích bude, aby prudký nával filmového děsu přežili až do konce. (CinemArt)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (246)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Kouzlo původního PA je dávno pryč, víceméně už od dvojky to šlo těžce do kopru, ale Prokletí mě dost překvapilo. Sice ano, ubralo se to trochu jiným směrem a v jistém smyslu mi to připomínalo spíš styl Kroniky, ale vesměs sledovatelné, zajímavé a pár lekaček se taky našlo. Na rozdíl od čtyřky, která byla příšerná, tohle si už vedlo lépe. Dokonce omezili i jinak v minulých dílech prakticky neustálé střihy uprostřed dialogů, což mělo podtrhovat autentičnost, ale díky tomu, že to takhle bylo pořád, nastal pravý opak. Jen, kdyby těch nelogických situací nebylo tolik (např. jedna z mnoha - lezení do bytu po vraždě a dotýkání se věcí, ačkoliv probíhalo vyšetřování). ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Paranormal Activity: The Marked Ones je horší než první dva díly, srovnatelný s třetím a lepší než PA 4. Do tohoto dílu jsem šel s tím, že odpad bude téměř jasná volba. Změna herců a hlavně prostředí prospěla, protože díky aspoň malinké změně odpad dát nemohu. Do toho seznamování s Jesseho posedlostí bylo docela zábavné, i když velmi krátké. Dále atmosféra zhoustla a přišlo pár lekaček, které bych řadil někam do průměru. Tuto sérii "zatím" neodsoudím a budu s hodnocením mírný a uvidíme, co nabídne další zbytečný díl .. 4/10 = 44% ()

Reklama

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Mně osobně se PA série docela líbí, teda snad až na nepovedený předchozí film. Tenhle nový spin-off není nejhorší, byť prvním třem dílům se ROZHODNĚ nevyrovná. Jeho slabinou je absence napětí, což je dost paradoxní, protože právě tento faktor udělal Paranormal Activity jméno. Místo toho se člověk alespoň párkrát zasměje. Příběh filmu je poněkud uvalený, což ale asi není žádné překvapení. V poslední dvacetiminutovce se konečně začne i strašit, i když ve srovnání třeba s výbornou trojkou to je opravdu jen velmi slabý odvar. Naopak jsem ocenil závěrečné propojení s prvním dílem, přesněji řečeno s jeho samotným závěrem, který jsme tak mohli vidět z úplně nového pohledu. Paranormal Activity je sice již materiál značně vyčpělý a nic zázračného od něj již asi čekat nelze. Nicméně za jedno podívání to pořád ještě stojí. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Prokletí je rozhodně posunem vpřed a je mnohem lepším hororem než jeho předchůdce. Ba co víc čtyřka mi přijde díky tomuto dílu ještě zbytečnější. Další změnou je i to, že Prokletí je mnohem akčnější než všechny předchozí díly dohromady a díky tomu ta nudná počáteční část v tomto případě tak nudná není a k napínavému závěru to mnohem příjemněji ubíhá. Závěrečné propojení s jedničkou je sice bezva, ale zase naopak není tak napínavé, jak se to předchozím filmům podařilo. Suma sumárum podobné hodnocení. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Oproti předchozím dílům, tohle je poněkud jiné a nemít to ten název ani bych to s onou seríi nespojoval. Jaká to změna , když se podíváme na první díly, kde kamera je na jednom místě a koukáme jak se v noci pohnou dveře či peřina a to je celý, děsná nuda. Tady je to v úvodu spíš pubertální blbnutí s kamerou až pak se to slušně rozjede, ale jinak už mám těch filmů z pohledu třesoucí kamery docela plný zuby. Tahle série je koukám asi nekonečná, ale bude-li v tomhle duchu pokračovat, bude se moc na to i koukat. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (10)

  • Producent Oren Peli se nechal slyšet, že tento díl není ani tak sequel nebo spin-off, ale spíše "bratranec" původní série. (SidneyP)
  • Prvý film zo série, ktorý sa začína logom spoločnosti Paramount. (misterz)

Reklama

Reklama