Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Barbar Kull, bývalý otrok, zabije v bitvě tyranského krále Valusie, tím se sám stává králem jeho říše – umírající vladař mu z posledních sil předá svou korunu a jmenuje ho svým následníkem. Čestný Kull, který je odhodlán provést zásadní změny – odstranit náboženský útlak i další zákony tížící prostý lid, a především k nelibosti aristokracie zrušit otroctví, však velmi záhy zjistí, že mít velkou moc neznamená jen velkou odpovědnost, ale také mocné nepřátele, takové, jako je velitel královské stráže Taligaro. Ten zosnoval spiknutí, jehož cílem je zavraždit Kulla a zmocnit se trůnu. S pomocí čaroděje Enarose oživí před 3000 lety mumifikovanou královnu Acheronu Akivashu, aby obnovila starý řád a vládu zlých démonů. Zastavit ji může jenom ledový dech spravedlivého krále Valka... (TV Prima)

(více)

Recenze (156)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Se sekyrou z lepenky se ohánějící Kevin Absorbo zde musel vstřebat docela hodně kritiky a já bych se ho moc rád zastal, ale bylo by to jako při rychlosti 300 km/h stáhnout okýnko v kupé vlaku TGV, vytáhnout nazelenalý chrchel až z paty a plivnout ho před sebe ve směru jízdy - čili holá pitomost.. Byl jsem totiž otupělým svědkem televizní inscenace z bratislavského studia Koliba, v níž za doprovodu hudby jak z koncertu Halloweenů souloží odpadní Kal Dobyvatel přes bederní roušku s věštkyněmi z pivních tácků a demumifikovanými čarodějnicemi a sem tam do někoho píchne svůj vladařsko-barbarský mečík. Jak tak nad tím přemýšlím, ta jedna hvězda je pro mě za osobní statečnost, že jsem vydržel až do samého konce.. ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Kull měl být filmem, který vynese stoupající hvězdu Kevina Sorba z televizních obrazovek na filmové plátno. Místo toho ho chudáka pohřbil rovnou na videokazety. Ale ono, co by taky jako chtěl, když dobrovolně vleze do něčeho takového? Celý film nemá s úžasnou starověkou atmosférou typu Barbara Conana nic společného a všechno to připomíná spíš další Herculovský celovečerák. Unylá režie, nic moc kostýmy, stupidní dialogy, nepatřičné vtípky a samozřejmě "Tohle není Jim Beam!!!" Kevin Sorbo, který se svým modelovským ksichtíkem na role drsných akčních hrdinů jednoduše nemá a kdyby se hned po Herkulovi vrhnul na romantické komedie, mohl z něj být klidně nový Hugh Grant. Takhle mu nezbývá nic jiného, než sbírat "ohryzky" po The Rockovi. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Jo, viem o tom, ze tento film bol dlhoocakavany, napokon scenarista mal na konte Mouchu a Psycho 3. K tomu v tom hral vtedy este mlady neopozerany Kevin Sorbo - na plac ho prisiel podporit samotny pan CiernyCernoch. A pamatam sa ze sa dllho hovorilo, ze Sorbo je novy mlady CiernyCernoch pre 90. roky. Producenti a reziser si boli uplne isty uspechom, Sorbo bol vtedy neskutocne namakany, a siel do toho naplno. Tu musim ale zvozit Tiu Carrere, ktoru mam dost rad- bola priserna, vlastne Okrem Sorba boli priserni vsetci ostatni herci. Asi tiez bola presvedcena o tom, ze film nemoze prepadnut, holt- staci sa pozriet na trzby a na rozpocet, jak ich udava kolega T2. Akcne sceny su slabe, kulisy len plane papundeklove a lacne ...... cele to slo do kopru. Nicolella ako reziser to zdravotne neuhral - coskoro umrel na smrt. ne, toto je plana podivana, Sorba zivilo len namakane telo, hrat totiz nevie : 25 % ()

Ombak▼Penari 

všechny recenze uživatele

Sice poněkud koukatelnější než Dračí doupě, ale pokud jde o srovnání se stařičkým Conanem (oběma díly), tak těm to nesahá ani po kotníky. A to je co říct, protože Conan je sice jeden z praotců filmové fantasy, ale nijak oslnivé dílo to není. Kull ale působí tak neuvěřitelně levně a neuměle, že mě to v dnešní době až zaráží. Škoda, Kevin Sorbo není v hlavní roli zas takové dřevo, aby ten film musel dopadnout takhle. ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Všetko to čo ostalo po Herkulesovi: kulisy, kostými, kulisy, Sorbo sa zužitkovalo v Kullovi. To že je to béčko najhrubšieho zrna vám bude jasné hneď po pár minútach. Do filmu som šiel pre jedinú vec a tou bola sexi Tia. Bohužiaľ to je jediné čo vo filme dokázala. Film sa tiež môže popýšiť hádam najhoršie vybraným soundtrackom aký som vo filme kedy počul. Tvrdú muziku mám síce veľmi rád, no pri bojových scénach vyznela až smiešne. Efekty tak isto nestoja ani za zmienku a interiéry vyzerajú až nechutne štúdiovo. To, že sa snímok natáčal na Slovensku je asi jediná kladná vec, ktorá sa dá na ňom nájsť. Na Herculesovi sa dalo aspoň zasmiať, Babar Conan mal svoj odér no Kull je strašná slabota. Míňať na to ďalšie slová je zbytočné, ako celé sledovanie. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (9)

  • Počas nácviku bojových scén sa Kevin Sorbo porezal. Na jeho žiadosť boli skutočné meče nahradené replikami. (m.a.t.o.)
  • Scenár, z ktorého film vychádza, bol pôvodne napísaný ako pokračovanie ságy o Conanovi a niesol názov "Conan dobyvateľ". Arnold Schwarzenegger však neprejavil záujem o natáčanie ďalšieho Conana, a tak ho scenáristi mohli premenovať na Kull dobyvateľ a prispôsobiť Kevinovi Sorbovi. (m.a.t.o.)
  • Pri nakrúcaní prekonal Kevin Sorbo sériu mŕtvic. Lekári zistili, že prekonal tri oddelené náhle cievne mozgové príhody. „Mal som pocit, ako keby som sa zmenil z mladého atléta na starca,“ opísal svoje trápenie herec. (kacer4)

Související novinky

Další fantasy geroj chystá návrat

Další fantasy geroj chystá návrat

24.11.2009

Údajně povedený /233940/>Solomon Kane si pořád ještě nenašel amerického (a světového) distributora, nového Conana začne Marcus Nispel natáčet až na jaře v Bulharsku, ale už jsou tu plány na… (více)

Konkurence pro Van Helsinga

Konkurence pro Van Helsinga

01.04.2007

Solomon Kane je jméno dobrodruha, šermíře a lovce démonů, který v 17. století putuje neprozkoumanými končinami světa a válčí tam s nadpřirozeným zlem. A zároveň je to název britsko-francouzsko-české… (více)

Reklama

Reklama