Reklama

Reklama

Blair Witch: 20 let poté

  • USA Blair Witch (více)
Trailer 4

20 let po záhadném zmizení Heather Donahue a jejího filmového štábu v burkittsvillských lesích se její bratr vydává na místo činu. Spolu se skupinou přátel je odhodlaný zjistit, co se tenkrát skutečně stalo. Jenže jejich výprava od začátku nejde podle plánů. Atmosféra houstne, ve tmě někdo čeká a z lesa není podle všeho úniku... (Magic Box)

(více)

Videa (9)

Trailer 4

Recenze (265)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

První Blair Witch byl docela zjevení a vlastně jeden z prvních, ne-li úplně první found footage horor. I tak to byl vlastně docela průměrnej a nezajímavej film a nejinak je tomu i tady. Jen je to o 17 let novější, ale je to nudné, nic tam pořádně není vidět, hodinu a půl tam kdosi s kamerou běhá v noci po lese a natáčí listoví stromů, do toho hystericky a řve a hučí do toho random různé wannabe děsivé zvuky. Finále je pak intenzivní, až jsem se zamýšlel nad zvednutím hodnocení, ale samotnej konec je slaboučký a o ničem. Prostě znova úplně to samé, jen snad ještě horší a bez jakýchkoli inovací. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Trochu sequel, trochu remake, ale hlavně zmodernizovaná verze pro dnešní publikum, kterému originál přišel málo akční. S hrdiny se neseznámíte ani z rychlíku - hlavní totiž je dostat tuhle bandu co nejrychleji do lesa a ještě rychleji se s nimi ztratit. Mobily samozřejmě přestanou fungovat a tak tu současnou techniku zastupuje převážně dron, díky němuž občas nahlédneme i nad stromy, abychom viděli... zase stromy. Jako poněkud nepochopitelnej se mi jeví nápad s tim, aby se zdejším postavám děly úplně ty samý sračky, co se děly už Joshuovi, Mikovi a Heather, a navíc je tam dostat pod takhle absurdní, skoro až dementní záminkou. Na druhou stranu, přesně od půlky filmu vás nová Blair Witch zahalí do naprosté tmy, kde vás nechá tápat, bloudit, děsit a umírat, aby vás v poslední a až nečekaně intenzivní patnáctiminutovce vtáhla do svý hnusný barabizny a tam se vám dokonce ukázala. A i když to neni zrovna příjemnej pohled (zdravim GE2), mám dojem, že tady tvůrci mohli nechat alespoň něco na divákově fantazii. I tak se však nejedná o žádnou sračku, jak si tu mnozí vylili srdíčko ještě v době nekoukatelnýho kinoripu. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Na pôvodný originál z r. 1999 sa to nechytá ani náhodou. Úvod ešte ušiel, začala sa budovať atmosféra, aj postavičky boli sympatické, takže už som si začínal mädliť ruky. No paradoxne ako prišlo na akciu, tak išlo všetko do hája. To už divák pozoruje iba chaotické pobehovanie po lese a občasné hysterické výkriky tých chudákov doplnené o hodnú porciu tmy, takže som často nevidel ani myší prd. A to nepočítam roztrasenú kameru. No nič... celkom sklamanie. Ale jedno poučenie si divák z filmu odnesie, a síce že čarodejnicu z Blair neoklameš ani keď máš k dispozícii GPS alebo lietajúci dron. Slabší priemer. 55/100 ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem vůbec nic, jediné lákadlo pro mě byla režie nadějného Adama Wingarda, který má za sebou několik fajn kousků ( v čele You´re Next ). Samotný děj, kde po dvaceti letech hledá klučina svou sestru uprostřed lesů, je opravdu stupidní. Nesympatická parta post-puberťáků, nesouvislé postupy pitomé od samého počátku stopáže, klasické patlání pátého přes deváté...Náběh na sračku roku. Příjemně to ale zachránila atmosféra druhé poloviny, kde i přes dementní chování aktérů ( nic neobvyklého zejména u US produkce ) místy příjemně mrazila. Rozšíření ,,báchorky" o čarodějnici z Blair není na škodu a dům uprostřed lesa je opravdu strašidelný. Samotný závěr už moc nešokuje, ale odhalená podoba čarodějnice je skvělá ( případná omluva za drobný spam ). Takže se to celé nakonec dalo dokoukat bez jakékoliv újmy, znechucení, nebo znudění. Nejde o žádný přepychový kousek, spíše o tuctovou jednohubku, lehce zapomenutelnou, ale neurážlivou, u které se člověk párkrát příjemně vyleká. 50 % ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Pôvodný Blair Witch Project v teste času príliš neobstál, jeho stupídne unáhlené pokračovanie už vôbec nie a tak poslednou nádejou na zachovanie nejakej hororovej vážnosti pre značku BLAIR WITCH bola táto Wingardova novinka. Ten z toho ale (zrejme pod komerčnou taktovkou štúdia) urobil iba bezpečný POLO-REMAKE, ktorý však už v dnešných časoch zašlej found footage slávy ani nestojí za pozornosť. Mňa môže škodoradostne tešiť aspoň to, že film všeobecne prepadol a že sa už žiadne ďalšie blairwitchovské sequely / prequely / rebooty hádam neobjavia. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (9)

  • Počas natáčania mal filmový štáb zakázané používať slovné spojenie "Blair Witch". Dokonca ani v scenároch, ktoré casting čítal po prvýkrát, sa toto spojenie nenachádzalo. (Marceloo)
  • Traduje sa, že nová Blair Witch bola v procese nakrúcania po dobu piatich rokov, než by o tom niekto vedel. Filmovanie malo prebiehať v úplnom utajení vo Vancouveri, na rozdiel od pôvodnej Záhady Blair Witch (1999), ktorá bola točená v Burkittsville. (BoredKid)

Související novinky

Záhada Blair Witch má pokračování

Záhada Blair Witch má pokračování

24.07.2016

Jestli jste se těšili na zářijový horor The Woods, ode dneška se na něj budete těšit ještě trochu víc - z nového filmu Adama Wingarda (The Guest) se totiž vyklubalo pokračování Záhady Blair Witch.… (více)

Reklama

Reklama