Reklama

Reklama

To není moje sestra!

(amatérský film)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Michal by byl nejradši, kdyby mu jeho nevlastní sestra Karin zmizela ze života. To ale ještě netuší, že budou na dětském hřišti společně čelit neznámému zákeřnému Zlu. Film je součástí projektu Pionýři hororu 2. (oficiální text distributora)

Recenze (60)

Bordoshut 

všechny recenze uživatele

6/10 – Jde znát, že je to studentský film, ale ne v tom špatném smyslu. Je to originální a pěkně vypointované. Tečka. Strašidelné mi to zrovna nepřijde a vzhledem k tomu, že první třetinu tohohle kraťasu zabere rodinný oběd, úplně nezbyl čas vybudovat pořádnou atmosféru. Hororovosti neprospívá ani fakt, že se režisér očividně nerozhodl, jestli to má být skutečný horor, anebo spíš taková malá parodie. Z hereckých výkonů jsem to nepoznal. Na oboje by přitom bylo potřeba víc času, těch 7 minut je zoufalství. Sotva se příběh začal nějak odvíjet, tak skončil. Zbylo mi spousta otázek v hlavě a jeden WTF výraz na tváři. Korunu tomu ještě nasadila závěrečná hláška, podle níž se to jmenuje. Nevěděl jsem, jestli se mám smát, nebo brečet. Alespoň práci kamery bych pochválil. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Podprůměrná amatérská povídečka, jejíž děj je tak trapný a naprosto neoriginální, že slovo zbytečný je na místě. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Tak tento český krátky horor sa naozaj vydaril. Využil dobrý nápad, ktorý skĺbil s dobrým strihom a kamerom do skutočne zaujímavej podoby. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* další kvalitní práce Pavla Soukupa, sice jsou to jen 3 hvězdičky, ale opět kvalitně natočená a herecky obsazená i dětskými rolemi. Posoudit můžete třeba tady. Kdo se bojí nesmí na panáka :-) [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 0 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Příběh sice slabší, nedotažený a postavy ne až tak přesvědčivé, ale vizuálně to nemělo chybu a z hororového hlediska jsem taky velmi spokojená. Kdybych se na to koukala sama v noci, asi by mi nebylo příjemně. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Vyborny kratas s dobrou atmosferou a na amatersky pocin i s dobrymi hereckymi vykony. Technicka stranka a masky taky povedene, z tohoto Soukupa by neco vyrust mohlo... ()

Avathar 

všechny recenze uživatele

Slušné hororové cvičenie s dobrým nápadom. Detskí herci v pohode. Atmosféra fajn. Možno tie vzťahy medzi postavami neboli vymodelované najlepšie (hoci snaha bola, ten dialóg s matkou ale pôsobil dosť klišovito), vďaka čomu ten záver možno nevyznel tak silno. Každopádne, palec hore, dobrá práca. ()

Helmutek 

všechny recenze uživatele

Fuj, já se fakt bál! Čet jsem i komiks a nemůžu říct, že by se mi líbil víc než film - oboje má něco do sebe. Trošku mi z filmu vyčníval strojenej (ale jen lehce) rozhovor Michala s matkou, jinak ale super. Možná to vlastně jsou až takový hororový klišé (psycho holčička, vstup do alternativního světa), ale natočený je to prostě skvěle, atmosféra je fakt hustá a dobře hrajou kupodivu i ty děti, takže co řešit. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Jako hej, sedm necelých minut pokrylo zajímavé nastolení příběhu i s ukázkou nějakého vlastního vesmíru. Hudba a atmosféra velmi dobrá. To, co už je spíše trochu škoda v rámci zmatečnosti je, že chvíli máme hodnou sestru, pak zlou sestru a pak nějakou žlutookou bábu. A mění se to jako názory prezidenta republiky.Vždy rád podpořím amatéřinu alespoň zhlédnutím. A v rámci možností je asi jasné, že toto je stále ještě ten lepší případ z této kategorie. ()

Kelly2502 

všechny recenze uživatele

Dosť, dosť dobré. Naozaj veľmi kvalitný amatérsky film, ktorý má dobrú predlohu. Čo len dobrá predloha s reálnym dialógom a príbehom dokáže urobiť... Jediné čo mi vadí, je že chlapec hral torchu odlišne ako na začiatku filmu. Tam bolo jeho hranie naozaj zaujímavé, na konci už to bolo trochu neuveriteľné. A hudba bola dobrá, poslúžila svojmu účelu, ale ako niekto kto videl okolo 500 krátkych horrorv na youtube a vimeo môžem povedať, že som ju už počul veľakrát. Asi odnekud stiahnutá :/ Každopádne fakt pecka ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

Krátky, no výdatný horor vystačujúci si s minimom ľakačiek, no hustou atmosférou podporenou skvelým technickým spracovaním. ()

CptPeroxid 

všechny recenze uživatele

Jako celek to na mě prostě zapůsobilo. Přejel mi i mráz po zádech, což se nestává často, a k tomu u mladého umělce. Jen tak dál. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Nie tak podarené ako predošlá Soukupova Trieda smrti, ale stále kvalita. Od detských hercov, cez jednoduchú pointu až po atmosféru, ktorou filmík disponuje. Podobne ako v prvých Pionieroch, tak aj v tých druhých je Soukupov príspevok tým najlepším, čo seriál ponúka. 70% ()

Yarwen 

všechny recenze uživatele

Velká slabota, která sází na to, že to, co zůstane nevyřčené a nevyjasněné, vzbudí hrůzu. Spíš to ztrácí smysl - pokud by to byl úvod do filmu, který by rozvinul a vysvětlil příběh, pak by to mohlo být dobré. Jako krátkometrážní kousek je to ale o ničem. Pouze za náznak dávám jednu hvězdu. ()

Reklama

Reklama