Reklama

Reklama

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu

  • USA The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (více)
Trailer 2

V dávných dobách byl vykován kouzelný prsten, který vlastnil pán Mordoru Sauron. Jeho moc začal využívat k šíření zla, ale o prsten nakonec v boji přišel, a ten na dlouhá léta zmizel. Nakonec ho našel hobit Bilbo Pytlík, který díky němu přestal stárnout. Na naléhavou žádost čaroděje Gandalfa předá prsten synovci Frodovi. Ten se svými kamarády Samem, Smíškem a Pipinem odcházejí do Hůrky a Gandalf se vydává pro radu za svým učitelem, čarodějem Sarumanem. Ten se však přidal na stranu zla a zajme ho. S pomocí tajemného hraničáře, přezdívaného Chodec, Frodo a jeho kamarádi uniknou jen o vlásek devíti černým jezdcům, kteří vyrazili z Temné věže, aby prsten našli a přinesli svému pánovi Sauronovi. Do Roklinky je svolána velká porada lidí a elfů, která rozhodne, že prsten musí být zničen. To je možné pouze tam, kde byl prsten zrozen, v ohni Hory osudu. Odvážný Frodo se nabídne, že tam prsten odnese. Nebezpečí je však příliš veliké, a tak se mu, jako jeho ochránci, postaví po bok čaroděj Gandalf, trpaslík Gimli, elf Legolas, bojovník Boromir, hobiti Sam, Smíšek a Pipin a také Chodec. Zrodí se Společenstvo Prstenu, které se vydává na nebezpečnou cestu plnou nástrah a nebezpečí. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (2 000)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Fran Walsh, Philippa Boyens, Peter Jackson .. The world is changed. I feel it in the water. I feel it in the earth. I smell it in the air. Much that once was... is lost... Nemožné se stalo skutečností a z "nezfilmovatelné" knihy vznikl (superlativy si každý doplní sám..) FILM Pán Prstenů. Celou trilogii beru jako celek, který u mě patří na první místo nej filmů. Klenot kinematografie ve kterém všechno klape, od herců, přes kameru, střih, zvuk, hudbu, vizuální efekty, scénář, výpravu, kostýmy, masky až po úchvatnou režii, a který si zasloužil každého Oscara a jiná ocenění, diváka, obrovskou popularitu, i ty dolary. Kdybych musel určit nejlepší "část" filmu, je to jednoznačně Společenstvo Prstenu. Vidět to poprvé byl jeden z nejsilnějších a úžasně strhujících kino zážitků a jsem rád, že jsem u toho byl. __ Pozdější DVD verze LOTR ve Special Extended Edition je něco naprosto jedinečného a bezchybného. __ Tímhle veledílem se opravdu změnil svět!! ___ ☼ FILM ROKU ☼ ___ ☼ FILM DEKÁDY ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

První a pro mě i nejlepší film z celé triologie Pán prstenu. Ačkoliv je vše oproti ostatním dvěma pokračováním podstatně komornější (spíše ne tak velkolepé), tak příběhově mě první část oslovila nejvíce. Asi nikdo, včetně Petera Jacksona, nečekal, že snímek bude mít takový úspěch i u zastánců knižní předlohy (bohužel neptařím mezi ty co ji četli :)). Prakticky nemám absolutně co vytknout: překrásná kamera, geniální hudba, výborné vizuální efekty, zvuk, výprava, herecké výkony a v první řadě režie Petera Jacksona, která pro mě nepochopitelně nebyla oceněna Oscarem (dle mého si ji zasloužil za první i třetí díl). I když tento díl není tak vyzdvihován jako megalomanská trojka, tak je minimálně na stejné úrovni. Jedno z kultovních děl nového tisíciletí, které by měl shlédnout každý bezrozdílu zda jste či nejste fanoušek Tolkienovy nejslavnějsí knihy...... ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Počátek trilogie, která čekala na zfilmování jako křesťané na Ježíše a ač se na ni čekalo s ohromným očekáváním svůj úděl splnila a tak se stala kultem nového tisíciletí. První díl je sice trochu volnější od velkých bojů okleštěný, ale zaujme svojí originalitou a pílí jakou Jackson natáčí, jež Vás do světa Středozemě vtáhne natolik jako mě že tomu ihned podlehnete a jen tak se z jejich kleští nedostanete. Fámózní knižní předloha = téměř dokonalý film. Bohůžel se do filmu nevešlo všechno, ale to by poté stopáž byla o mnoho mnoho delší. I tak je to výborné fantasy, které v Hollywoodu dlouho nebylo resp. nikdy nebylo. --- Jeden prsten vládne všem, Jeden jim všem káže, Jeden všechny přivede, do temnoty sváže. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Co lze téhle perle vytknout? V kinoverzi by se něco našlo, ale přátelé, ta Extended verze je naprosto, ale naprosto dokonalá. Viděl jsem to minimálně desetkrát, a pořád mě Kraj dostává jako při prvním shlédnutí. A co se týče toho, že někdo si Středozemi představuje jinak než jak nám ji Jackson předhodil k vizuálnímu a hudebnímu obžerství, všem se není možné zavděčit. Já osobně už bych si Galadriel nepředstavil jinak než jako Cate Blanchett. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

No, co k tomu mám ještě říct? Bylo tu už mnoho pochvalného řečeno a já se nechci opakovat. Snad jen musím říct, že podle mě je tento film lepší než knížka (ano, teď mě asi bude chtít hodně uživatelů ukamenovat, ale mě nezajímají popisy krajiny na 2 stránky, je to strašně nezáživné a k tomu se začnu strácet v ději-a to by se němělo stávat). Jinak skvělý film s velice vhodně zvolenou a okouzlující hudbou (Enya je myslím přesně ta pravá) a nezbývá mi než hodnotit 5*. ()

Galerie (156)

Zajímavosti (409)

  • Při útěku z Morie Gandalf (Ian McKellen) na Aragorna (Viggo Mortensen) křikl, že proti balrogovi jim meče nepomohou. Ovšem ve druhém díle můžeme vidět, že poté, co se Gandalf zřítil do propasti s balrogem, jej rubal právě mečem. (Nick321)
  • Peter Jackson obsadil svoju dcéru do niekoľkým malých rolí vo filmoch. Zahrala si mladú hobitku, patrila k utečencom v Helmovom žľabe a bola tiež malým dieťaťom v Minas Tirith. (busev)
  • V květnu 2013 se uskutečnila aukce filmových rekvizit vztahujících se k celé trilogii Pána prstenů. Vedle předmětů, které patřily filmovému štábu, jako například jednotlivé kusy oblečení, fotoaparáty či dokumenty, šly do dražby i předměty, od kterých se očekával vysoký zájem kupujících. Mezi takové například patřily vysoké boty Arwen (Liv Tyler), u kterých se cena vyšplhala na 1 920 amerických dolarů. Mezi dalšími prodanými rekvizitami byly například prototyp Frodova (Elijah Wood) prstenu (12 500 amerických dolarů), Sauronova rukavice (25 000 amerických dolarů), maska krále Angmaru (34 375 amerických dolarů), Sauronova (Sala Baker) helma (41 600 amerických dolarů) či Boromirův (Sean Bean) meč (15 000 amerických dolarů). Avšak mezi nejsledovanější rekvizity se dostaly Sarumanova hůl (50 000 amerických dolarů) nebo zlomený meč Narsil krále Elendila (25 600 amerických dolarů). Největší částku však kupující zaplatili za Aragornův (Viggo Mortensen) meč, který se prodal za 62 500 amerických dolarů a Žihadlo Froda Pytlíka, které se vyšplhalo na neuvěřitelných 162 500 amerických dolarů, čímž překonalo i odhadní částku. (Jimmy15)

Související novinky

Nový Pán prstenů na cestě?

Nový Pán prstenů na cestě?

24.02.2023

Poté, co se koncem minulého roku podařilo švédské korporaci Embracer pořídit veškerá zbývající práva na značku Pána prstenů (seriálová koupil předtím za nemalé peníze Amazon), uzavřela nyní studia… (více)

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

04.11.2022

Studio Warner Bros. Discovery čerstvě oznamovalo čísla za třetí kvartál a podle očekávání to není žádná hitparáda. I proto se musel před investory poměrně rychle ujmout slova nový šéf společnosti… (více)

Reklama

Reklama