Reklama

Reklama

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu

  • USA The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (více)
Trailer 1

V dávných dobách byl vykován kouzelný prsten, který vlastnil pán Mordoru Sauron. Jeho moc začal využívat k šíření zla, ale o prsten nakonec v boji přišel, a ten na dlouhá léta zmizel. Nakonec ho našel hobit Bilbo Pytlík, který díky němu přestal stárnout. Na naléhavou žádost čaroděje Gandalfa předá prsten synovci Frodovi. Ten se svými kamarády Samem, Smíškem a Pipinem odcházejí do Hůrky a Gandalf se vydává pro radu za svým učitelem, čarodějem Sarumanem. Ten se však přidal na stranu zla a zajme ho. S pomocí tajemného hraničáře, přezdívaného Chodec, Frodo a jeho kamarádi uniknou jen o vlásek devíti černým jezdcům, kteří vyrazili z Temné věže, aby prsten našli a přinesli svému pánovi Sauronovi. Do Roklinky je svolána velká porada lidí a elfů, která rozhodne, že prsten musí být zničen. To je možné pouze tam, kde byl prsten zrozen, v ohni Hory osudu. Odvážný Frodo se nabídne, že tam prsten odnese. Nebezpečí je však příliš veliké, a tak se mu, jako jeho ochránci, postaví po bok čaroděj Gandalf, trpaslík Gimli, elf Legolas, bojovník Boromir, hobiti Sam, Smíšek a Pipin a také Chodec. Zrodí se Společenstvo Prstenu, které se vydává na nebezpečnou cestu plnou nástrah a nebezpečí. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (1 999)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Co lze téhle perle vytknout? V kinoverzi by se něco našlo, ale přátelé, ta Extended verze je naprosto, ale naprosto dokonalá. Viděl jsem to minimálně desetkrát, a pořád mě Kraj dostává jako při prvním shlédnutí. A co se týče toho, že někdo si Středozemi představuje jinak než jak nám ji Jackson předhodil k vizuálnímu a hudebnímu obžerství, všem se není možné zavděčit. Já osobně už bych si Galadriel nepředstavil jinak než jako Cate Blanchett. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Fran Walsh, Philippa Boyens, Peter Jackson / The Fellowship of the Ring by J. R. R. Tolkien | Hudba: Howard Shore | Produkcia: Peter Jackson, Barrie M. Osborne, Tim Sanders, Fran Walsh | Distribúcia: New Line Cinema | Štúdio: WingNut Films, The Saul Zaentz Company | Rozpočet: 93 miliónov $ | Tržby: 870,761,744 $ || Ako opísať niečo, čo je časťou vášho života? Dôležité. Ako opísať niečo, čo ste schopný prežívať od prvej minúty - do poslednej? Dokonalé. Ako opísať niečo, kde sa viete stotožniť s každučkou postavičkou? Prekrásne. Ako opísať TO, čo je rovnocenne kvalitne vyhotovené, ako kniha, ktorú ste už pôvodne pokladali za majstrovské dielo? Neuveriteľné. Niet takého pevného disku, ktorý by uniesol opísané pocity, ktoré mňa viažu k tejto trilógii. Subjektívne. Harry Potter Sucks. Ojedinelý uhol pohľadu. ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

LOTR neztratil ani za deset let nic na své síle. Provází mě od začátku mého zájmu o filmy a postupně ho vnímám stále do větší hloubky a uvědomuju si, jaký kolos zvládnul Jackson rozpohybovat, aniž by ztratil duši. Právě to, jak tento velkolepý umělý mýtus JRR Tolkiena ožívá obohacený dětsky upřímným Jacksonovým srdcem, je to nejlepší. Až se člověk necítí divně psát tak teatrální komentáře. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem film viděl bez znalosti knihy. Dojem byl dobrý, až na to, že mi to připadalo moc dlouhé. Pak jsem knihu přečetl a druhé shlédnutí Společenstva mě dostalo mnohem víc. Z toho vyplývá, že tenhle film je "jen" doplněk knihy, ale krásný. Lepší asi opravdu být nemohl. Ne úplně čistých, ale 5 hvězd. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Jako člověk nedotčený literární předlohou ani "Tolkienománií" (pokud odmyslím dlouhodobé zpracovávání potencionálního diváka médii), musím říct, že jsem viděl výborně natočený film se zajímavým příběhem, ale nadšení se napoprvé nedostavilo. Je určitě vysoko nad průměrem, ale pocit známý z jiných výborných filmů, které mě po skončení nechávají zaraženého do sedadla, se nedostavil ...... Po třetím (tentokrát v prodloužené verzi) shlédnutí musím hvězdičku přidat. Je to fakt vyjímečný film..... Čtvrtá a další projekce mi potvrzují, že oskary ověnčený měl být tenhle a ne poslední díl .... Když si chci z nostalgie připomenout "Pána prstenů", pak sáhnu výhradně po "Společenstvu". ()

Galerie (156)

Zajímavosti (409)

  • Filmový štáb zaměstnával člověka, který měl za úkol v Hobitínu vylovit všechny žáby a přemístit je jinam, aby nerušily natáčení. (Pepinec)
  • Prsten, který nosí Galadriel (Cate Blanchett) na začátku filmu, či v rozšířené edici ukáže Frodovi (Elijah Wood), je Nenya, jeden ze tří elfských prstenů moci, též známý jako prsten vody. Tento prsten dokázal po tisícíletí skrývat Lothlórien před zlem a chránit jej před zubem času. Když později Galadriel opustila Středozem, krása Lothlórienu brzy uvadla a zbývající elfové jej též opustili. (vojtaruzek)

Související novinky

Nový Pán prstenů na cestě?

Nový Pán prstenů na cestě?

24.02.2023

Poté, co se koncem minulého roku podařilo švédské korporaci Embracer pořídit veškerá zbývající práva na značku Pána prstenů (seriálová koupil předtím za nemalé peníze Amazon), uzavřela nyní studia… (více)

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

04.11.2022

Studio Warner Bros. Discovery čerstvě oznamovalo čísla za třetí kvartál a podle očekávání to není žádná hitparáda. I proto se musel před investory poměrně rychle ujmout slova nový šéf společnosti… (více)

Warner Bros. zkouší prodat Pána prstenů jako NFT

Warner Bros. zkouší prodat Pána prstenů jako NFT

20.10.2022

Někdo by měl nejspíš říct studiu Warner Bros., že NFT nebyly populární už loni, natož letos, a že celá kryptokomunita pomalu ale jistě umírá. Společnost totiž čerstvě oznámila, že hodlá prodávat… (více)

Reklama

Reklama