Reklama

Reklama

Dobrý doktor

(seriál)
  • USA The Good Doctor (více)
Trailer
USA, (2017–2024), 89 h 46 min (Minutáž: 41–46 min)

Tvůrci:

David Shore

Hudba:

Dan Romer

Hrají:

Freddie Highmore, Nicholas Gonzalez, Antonia Thomas, Hill Harper, Chuku Modu, Richard Schiff, Beau Garrett, Tamlyn Tomita, Graham Verchere, Dylan Kingwell (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(126)

Shaun Murphy, mladý chirurg s autismem se syndromem učence, se přesouvá z tichého venkova, aby se připojil k prestižní chirurgické jednotce ve velkém městě. Shaun, sám mírně ztracený ve světě "normálních lidí", používá své mimořádné lékařské nadání, aby zachraňoval životy svých pacientů a zmírnil skepticismus svých kolegů. (AXN)

(více)

Videa (10)

Trailer

Recenze (84)

jokino 

všechny recenze uživatele

Dr. Shaun Murphy as A Good Doc., ma bavil. Autismus, ako istá forma geniality v určitom smere aplikovaná napr. do takéhoto seriálu, prečo nie..(?). 1 a 2 séria, pre mňa dosť dobré, 3 ma už až tak nebavila, Murphyho schopnosti boli viac potlačené do úzadia, bolo to pre mňa nudnejšie a podstatne viac sa riešili medziľudské vzťahy na pracovisku a v súkromnom živote. Ale ako celkový počin, u mňa spokojnosť.. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Než jese začala koukat na Good Doctor, měla jsem zhlédnuté dvě série New Amsterdam a musím uznat, že pokud chcete lékařské prostředí, běžte spíše do druhého zmiňovaného seriálu, Good Doctor nemá kromě autismu co nabídnout. A i ten autismus začne být po chvíli otravný. Po chvíli se naučíte schéma, podle kterého scenáristi jedou, takže přesně dokážete odhadnout, že dojde k potížím, že to bude rakovina, kdy se zbavíme té či oné postavy, protože si s ní scénáristé už nevědí rady. Jako by to byla jejich prvotina a ani po čtyřech sériích se nedokázali propsat k něčemu lepšímu. Nakonec vám budou otravní téměř všichni, medicínské případy vám zajímavé ani tolik nakonec nepřijdou, natož napínavé – přesně víte, kdy seriál zatlačí, abyste se jakože báli o pacienta, ale vy už předem budete vědět, kdo přežije a kdo nikoliv. Prostě to ten seriál strašně křičí dopředu. A je to nuda. Sem tam to má možná pár zajímavých a dobrých prohlášení, ale to je všechno. Gratuluju Highmoreovi k výkonu, ale myslím si, že už autismu bylo dost a měli by s tím seknout. Průměr, podprůměr. Doporučuju první sérii a pak už na to kašlat, nedostane nic nového. Ovšem pokud se vám tohle schéma zalíbí, tak hltejte dál, nebojte, nic se nezmění! ()

Reklama

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Příběh se točí kolem mladého chirurga, který trpí autismem a zároveň má dokonalou paměť. Tento seriál provází spekulace na herecký výkon Freddieho Highmorea a musím říci, že oprávněné. Nemám s autisty osobní zkušenost, ale Shaun Murphy je pro mě napsaný a zahraný nanejvýš uvěřitelně; všechna ta gesta, vyhýbání se očnímu i fyzickému kontaktu, potřeba řádu a stereotypu, neschopnost lhát a rozeznat ironii nebo neorientování se v sociálních vztazích a s tím související brutální upřímnost, dělají ze Shauna dost netypickou hlavní postavu, na kterou se velice dobře dívá. Shaun se tedy snaží chápat mezilidskou komunikaci a jeho kolegové se zase snaží chápat jeho myšlení a pohled na svět. Mně osobně tento seriál dává pohled do světa autistů, který jsem doposud neměla, a taky do obtížných rozhodnutí, kterým čelí doktoři. "Whenever people want you to do something they think is wrong, they say it's reality." ()

zahadum 

všechny recenze uživatele

Dr.House je jednička a v tom sú zaangažovaný tvorcovia nášho nevrlého doktora....toto je skoro na míle vzdialené ...nie je v tom inteligentný humor, dobré napísané postavy, dialógy, originálne doktorské prípady..atď...je to celé na hrane medzi telenovelou a klasickým tuctovým seriálom nielen z lekárskeho prostredia...čo ma štvalo najviac bola všadeprítomná povinná politická korektnosť ktorá to zabíja na celej čiare..... vysoko ale hodnotím výkon Freddieho Highmora. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Dejte , prosím, Freddie Highmoreovi oscara ... zahrál to perfektně ... zajímavé vývoje chování a charakterů jednotlivých postav - největší síla tohoto seriálu je v jednotlivých postavách, které jsou do jedné zajímavé ... na rozdíl od "House", který je tomuto počinu až trapně podobný, ale tam je zajímavý jen On ... a pak už nikdo ... a pak Vás začně krutě nudit i On ... V Dobrém Doktorovi fandím Freddiemu až do konce a ostaním neméně ... i když je to až soudně repetitivní funguje to podle mě mnohem lépe a na zabití času jen tak něco lepšího nenajdete ... p.s. V "Houseovi" je však mnohem lepší soundtrack ... ()

Galerie (3 693)

Zajímavosti (23)

  • V epizodě vezme Lea (Paige Spara) Shauna (Freddie Highmore) a Dr. Glassmana (Richard Schiff) do restaurace ve firmě, kde pracuje. Vzhledem ke všem možnostem, které jejich restaurace nabízí, se Dr. Glassman sarkasticky zeptá, jestli mají také létající skleněný výtah. Je to narážka na film Karlík a továrna na čokoládu z roku 2005 ve kterém hrál představitel Shauna hlavní roli. (HonzaR.)
  • Někteří vedoucí pracovníci nemocnice nosí na oblečení zlatý odznak Aeskulapa, starověkého řeckého boha lékařství. Jsou to ti, kteří mají lékařské vzdělání. (sator)
  • V této epizodě zazní skladby: „Shine A Light“ od AG, „Just Exist“ od Eliza & The Delusionals, „Renegade“ od Dylan LeBlanc, „The One I Love“ od Scala & Kolacny Brothers. (danielsaf2)

Reklama

Reklama