Reklama

Reklama

Dobrý doktor

(seriál)
  • USA The Good Doctor (více)
Trailer
USA, (2017–2024), 89 h 43 min (Minutáž: 41–43 min)

Tvůrci:

David Shore

Hudba:

Dan Romer

Hrají:

Freddie Highmore, Nicholas Gonzalez, Antonia Thomas, Hill Harper, Chuku Modu, Richard Schiff, Beau Garrett, Tamlyn Tomita, Graham Verchere, Dylan Kingwell (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(126)

Shaun Murphy, mladý chirurg s autismem se syndromem učence, se přesouvá z tichého venkova, aby se připojil k prestižní chirurgické jednotce ve velkém městě. Shaun, sám mírně ztracený ve světě "normálních lidí", používá své mimořádné lékařské nadání, aby zachraňoval životy svých pacientů a zmírnil skepticismus svých kolegů. (AXN)

(více)

Videa (10)

Trailer

Recenze (84)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

1. série: Seriál jsem stáhl na základě krátkého videa sestříhaného z prvního dílu a už od začátku mě to chytlo. Ať už doktorská tématika, tak brilantně chytré nápady hlavní postavy, která z místy obyčejné telenovely ala Ordinace v růžové zahradě (ikdyž někdy případy pacientů stály zato) dělá výborný a dobře koukatelný seriál. Postava autistického doktora Shauna Murphyho je jednoznačně nejzajímavější a nejlépe zahraná postava, kterou jsem kdy ve filmu zažil, a za to neskutečná poklona Freddiemu Highmorovi, který seriál táhne o level výš. Od propadu do nudy The Good Doctor dodává v průběhu nové postavy, zajímavé případy, flashbacky Shaunova dětství a jeho aktuální život, který je sám o sobě zajímavý. Moc si nemůžu stěžovat, protože tohle mi sedlo do vkusu a doufám, že druhá série bude ve stejném duchu, možná o něco drtivější. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

To, čoho si v rámci tohto seriálu divák do sýtosti užije, je herecké umenie Freddieho Highmorea, ktorého stvárnenie autistického geniálneho doktora bol jeden veľký masterpiece. Veľmi rýchlo som si na jeho postavu zvykol a dokázal s ňou splynúť a spolu s ňou prežívať jednotlivé zaujímavé medicínske prípady ako i trampoty z osobného života. Proste ide o krásny príklad, kedy ma hlavná postava dokázala uchvátiť už od začiatku a nepustiť až do samotného konca poslednej časti. Priznám sa, odľahlo mi, že tento rok vyjde aj druhá séria. Tento projekt si ju určite zaslúži. Skrátka brilantné, taký ľudskejší Doktor House. ()

Reklama

lemonova 

všechny recenze uživatele

Možno budem príliš kritická, ale toto mi príde ako podpriemerný seriál s postavami podľa šablóny, odfláknutým naivným scenárom a asi najhoršou hudbou, akú som za posledné roky počula. Chápem, že ak by som mala 16, možno by ma zaujal. Nechápem však to všeobecne vysoké hodnotenie.. kam sa podeli nápady? Asi sa v súčasnosti točí priveľa. ()

Scar 

všechny recenze uživatele

Príliš veľa odlišností medzi stvárnením autistického doktora a Normanom Batesom osobne nevidím, čo vo mne vyvolávalo stále pocit, že Norman predsa nemôže byť chirurg. Mozog mi to akosi nevedel spracovať a veľmi ma to rušilo. Nepridám sa tak medzi tých ľudí, ktorí obdivujú genialitu Freddieho Highmora. Ostatné postavy, hlavne Antonia Thomas potešili viac. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Prequel k doktoru Houseovi? 1) 58letý Kanaďan David Shore (mj. showrunner seriálu Dr. House), původně právník, později i stand-up komik (prý ho nazývali třetí nejzábavnější osobou v Londonu v Ontariu, kde se narodil a navštěvoval střední školu) se ve svých 32 letech vydal do Hollywoodu, aby se stal scenáristou. A stalo se._____ 2) Neumím odhadnout, jak moc přesné je zobrazení autistického dospělého jedince. Ono se to liší člověk od člověka a tak lze jen obtížně určit společné znaky. Asi polovina těch, kteří mají syndrom učence, jsou rovněž autisty, tedy tato kombinace není tak neobvyklá, jak se může na první pohled zdát. Z tohoto hlediska není tedy nepředstavitelný autistický chirurg. To vše mám ovšem jenom vyčtené, naživo jsem žádného plnokrevného autistu neviděl._____ 3) 25letý Freddie Highmore ("dobrý doktor" Shaun Murphy) se tu herecky vyřádil. Oč mu zobrazovaný autismus odňal na sexuální přitažlivosti, o to více mu dodal na hereckém výkonu. V 66 dílech se podílel i na produkci, 3 díly režíroval, pro 1 díl napsal scénář, v 70 dílech (zatím) hrál._____ 4) Další přitažliví chlapi: 41letý Nicholas Gonzales (dr. Melendez) či 46letý americký Korejec Will Yun Lee (dr. Park), oba se sexy sportovními postavami._____ 5) Věk protagonistů vztahuji k první řadě, tj. k roku 2017._____ 6) Na pět hvězdiček to přesto nevidím. Zápletky v jednotlivých dílech (zeména pokud jde o osobní životy) se často opakují nebo si jsou velmi podobné, psychologické portréty některých postav jsou pro mé evropské vnímání příliš poznamenány americkým pojetím věcí (vztah mezi muži a ženami, zastoupení různých ras, "korektní" chování na pracovišti) a nakonec i ten vychvalovaný Highmorův herecký výkon je jen jakousi variantou jeho Normana Batese._____ 7) Psáno po třech řadách._____ 8) 18.1.2023 - Čtvrtá řada pokračuje v duchu předchozích. Sledování páté řady jsem vzdal hned během prvního dílu. Uvědomil jsem si, že už mi další pokračování nic nepřináší a že se nudím. Ale své hodnocení celku ponechávám. ()

Galerie (3 693)

Zajímavosti (23)

  • Freddie Highmore sa vyjadril, že na začiatku bol odmietnutý pre rolu Shauna Murphyho, pretože vyzeral veľmi mlado. Producenti mu povedali, že chcú niekoho, kto bude mať aspoň 25 rokov. Freddie odpovedal: "Ale ja mám 25." (Game90)
  • V této epizodě zazní skladba „To Love Somebody“ od The Revivalists. (danielsaf2)
  • Freddie Highmore odmieta byť otrokom TV priemyslu a uprednostňuje väčšiu časovú flexibilitu, preto má pri nakrúcaní podmienku: žiadna séria nesmie mať viac ako 20 častí. Okrem toho je pre neho stvárnenie autistického lekára fyzicky aj psychicky náročné. (krasomama)

Reklama

Reklama