Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detroit v blízké budoucnosti. Policie stávkuje proti svému zaměstnavateli, společnosti OCP, a obyvatelstvo je sužováno řáděním ozbrojených gangů, navyklých na silnou drogu zvanou Nuke. Kybernetický organismus Robocop se svojí partnerkou Lewisovou pokračují v boji proti zločinu a snaží se především dopadnout gangsterského šéfa Caina, s nímž má ale OCP naprosto jiné plány... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

monolog 

všechny recenze uživatele

I když to je dvojka a tak se originalita jedničky většinou vytratila, přesto musím uznat, že byla zábavná. Je to nejspíš tím, že se mi Robo vždycky líbil už jen, že je vlastně velice tragickým superhrdinou. RoboCop 2 dojíždí na svým příliš hloupým scénáři, který se vlastně plácá zleva doprava a zpátky. Ke špatnýmu scénáři se přidává i záporák-nicka. Pokud byl v prvním díle zloduch dostatečně šílenej i schopnej, aby Robovi dokázal unikat víc jak jedenapůl hodiny, tady tomu prostě neuvěříte. Zločinci, jeden jak druhej, jsou prostě přizdisráči, nuly, vyližmisky bez kouska charismatu. Dalším problémem je i samotný děj, kdy se to přibližně v polovině zlomí a vlastně se jede odznova. Celý mi to přišlo spíš jako dvě spojený epizody z nějakýho seriálu. Tolik hvězd dávám hlavně kvůli samotné postavě RoboCopa, protože epizodka, kdy je se nechová nijak násilně je bezvadná, a taky, že je vždycky příjemné se vrátit do starých známých přátelských prostor, i když už nevypadají tak krásně, jako si pamatujeme. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak ako ma bavili cca prvé dve tretiny filmu, respektíve jeho dlhšia polovica, tak ma nebavil dlhý, akčný záver. Páčila sa mi, podobne ako v prvom dieli, chytrá alegória na súčasné americké problémy. Lenže potom sa scenár rozhodol, že musí uspokojiť najmä po akcii lačné mladé publikum a z filmu sa stal bordel. Detská kriminalita, všadeprítomný zločin a chaos, ekonomické problémy Detroitu, na to všetko sa v rámci humorného nadhľadu veľmi dobre pozerá, práve preto gradácia iným smerom, aký by si film zaslúžil, bola pre mňa sklamaním. Škoda, že sa toho neujal opäť Verhoeven a nepriniesol tak do toho zmätku väčší pokoj a prehľad. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dvojka mi nikdy nesadla. Klasicka dvojka. Na prvy pohlad je vsetkeho viac, ale vysledok je dost nesurody mismas. Je to nabita rôznymi liniami, ktore po chvili vyustia do stratena. Napriklad linia s Robocopovou rodinou. Stylom to je tiez dost nesudrzne. Su tu primitivne fory jak pre deti, ale aj strasne ironicke a uchylne a zaroven je film nabiti strasne brutalnou akciou, ktora ale uz pôsobi absurdne. Mna nikdy nebavil dej v tomto diely. Vzdy mi pripadal neznesitelne nudny. Rovnako ako postavy. Robocop je tu po kratkom uvode uz len v akcnom mode, Nancy Allen sa tam obcas mihne, zaporaci su natolko uchylni az ma vôbec nebavili. Snad len tie machinacie korporacie OCP na prevzatie mesta su zaujimave. A este zaujimavo pôsobi vykreslenie upadku Detroitu, ktore oproti jednotke pokrocilo. Akcia je ale spickova. Fantasticke kaskaderske kusky, vybuchy, nahanacky a podobne. Len to finale mi pripada jak sucasny nudny digibordel. Len namiesto CGI postaviciek sa mlatia figurky v stop motion mode. Vysledkom je ultrauchylny a brutalny film, ktory ale nie je prilis zabavny. Dodnes mi je zahadou, ze nieco taketo dostalo od producentov zelenu. 5/10. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

O třídu horší, než první film. Ani ne tak temnějším pojetím, jako WTF momenty a příběhovými nápady (vážně malý kluk může být šéfem drogového kartelu, kterého všichni poslouchají?), které jsou zde zpracované v tak divné formě, že to činí celé pokračování až stupidní. Palec nahoru za linku Robocopa a jeho upgradem ze 3 systémových zákonů, kterými se řídí na 300. A též za linku krachujícího Detroitu a pokusy o Robocopa 2. Mínusy za psycholožku, drogový kartel a zmíněné příběhové kiksy. Prostě průměr. 60% ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Asi největší wannabe, co jsem v životě viděl. Snaží se kopírovat styl prvního dílu a zároveň přidává dějové vložky, které byly velmi slibné, ale nestydatě opuštěné, zabité. Bez zřetelného důvodu. A ten kluk… No, Verhoeven vytvořil černou satiru s nízkým rozpočtem a velkou nadsázkou, jak umí jen on. Tím pádem navázat je zatraceně těžké, tak to nezazlívám, ale zbytek mě mrzí. Pořád lepší než trojka, která z námětu doslova vytvořila rodinnou pohádku s dobrem proti zlu, nemluvě o zbytku přinejmenším live-action části frančízy. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (25)

  • Šanci k napsání scénáře k filmu dostal spisovatel a komiksový scenárista Alan Moore, ale odmítl. (HellFire)
  • Vytvoření druhého RoboCopa lze interpretovat jako pohled na společnosti, kde rychle zastarávají starší produkty, aby mohly být nadále prodávány nové. Nekontrolované vraždění lidí ve filmu ukazuje, jak korporace znehodnocují lidský život na proměnnou rovnici. Objevují se tu další reklamní vsuvky, např. na bezpečnostní systém MagnaVolt, který zabíjí zloděje aut elektrickým proudem, a na Sunblock 5000, modrozelený produkt péče o pleť, který má zabránit vzniku rakoviny kůže, ale přitom může sám způsobit rakovinu kůže „od té doby, co jsme ztratili ozonovou vrstvu“. Myšlenka, že je Cain (Tom Noonan) hippie, spočívala v tom, že láska k sexu a drogám a nenávist k vymáhání práva (běžné aspekty hippies) negativně ovlivnily Detroit 90. let. (Jan.Kanak)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno