Reklama

Reklama

Spartakus

(seriál)
TV spot 3
USA, (2010–2013)

Hudba:

Joseph LoDuca

Hrají:

Andy Whitfield, Liam McIntyre, Lucy Lawless, John Hannah, Viva Bianca, Manu Bennett, Craig Parker, Lesley-Ann Brandt, Erin Cummings, Peter Mensah (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(33)

Klasický příběh thráckého bojovníka, který byl zajat Římany, stal se gladiátorem a v boji o svobodu se postavil starověkému Římu, ožívá v novém akčním historickém seriálu na HBO. Spartakus, odtržený od své země a milované ženy, je uvržen do surového světa gladiátorské arény, kde krev a smrt jsou tou nejsledovanější zábavou. Na písku se však neodehrávají všechny bitvy. Zrada, korupce a pokušení vystavují Spartaka nepřetržité zkoušce. Aby přežil, musí být víc než jen mužem. Víc než jen gladiátorem. Musí se stát legendou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (7)

TV spot 3

Recenze (1 064)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 8/10 Hudba 6/10 Akce 8/10/// +líbil se mi John Hannah, líbilo se mi gradování v každé části, ale především pak ve finále, potěšili mě souboje, které byli celkem časté, nejlepší pak byl samotný závěr -úmrtí hlavního představitele, jsem zvědav jestli si zvyknu na náhradníka, relativní rozvleklost celé první řady, krev byla opravdu umělá/// Moderní seriál si žádá několik ingrediencí, aby byl v dnešní době pro diváka atraktivní. Takže se současný Spartakus neobejde bez sexu, násilí, krve, sprostých slov a drsného chování. Ale proč vlastně ne, než se to okouká tak nám televizní stanice přinesou několik oživení dávno zapomenutých hrdinů, postav a seriálů. Jen škoda, že to občas vypadá moc uměle./// Celkem 74%/// ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Žrádlo. Z lacnej béčkovej napodobňovačky 300 v prvých dvoch dieloch (aj tá ma bavila, ale podobným spôsobom ako iné seriály z produkcie Raimi-Tapert) sa to postupne vyvinulo na svojbytný scenáristický skvost, ktorý vývojom postáv a výstavbou zápletiek môže smelo pozrieť do tváre "Rímu". Áno, má to svoje drobné faily (občas v dialógoch prerazí pátos či telenovela, niektoré herecké výkony sú slabšie - hlavne Lucy Lawless), ale spôsob, akým to perfektne pointuje každú epizódu a celkovo graduje k brutálnemu finále, je fascinujúci. Nenudil som sa ani sekundu, dokonca ani pri tých bitkách, väčšinou odohrávajúcich sa v jednej a tej istej aréne - každá z nich je iná a každá je motivačne hutne podopretá zákulisným príbehom. V konečnom dôsledku je S:BaS obrovské prekvapenie sezóny a krvavý pľuvanec do tváre omnoho prestížnejším projektom (Pacifik). Tak nech sa Andy vylieči a môžeme rozpútať povstanie otrokov. Kill´em all!!! ()

Reklama

sepp 

všechny recenze uživatele

Verlmi lacina kopie 300: BuT se stovkami litru pocitacove krve, spoustami odhalenych poprsi a vubec se spoustou "good old in-and-out". Ale tez s nudnym scenarem, PRISERNYMI hereckymi "vykony" a ony vychvalovane bojove sceny? Ja se tedy u nich temer az nudil. Nevim, 300ka mi prisla genialni, ale tohle je proste ve srovnani se serialem 'Rim' ve vsech smerech mizerne... ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Nový počin seriálového všeuměla Ricka Jacobsona patří asi k tomu nejlepšímu, co jsme z jeho produkce mohli spatřit. Nedosahuje zdaleka kvalit Gladiátora ani 300, na druhou stranu je to hodně dobrý akční masakr, který si na nic nehraje, s ničím se nepáře, kotel cákanců krve, nadávky, nahé ženy, zaujme hlavně vizuální stránka v některých pasážích. Ke konci série se nám to dokonce pěkně zamotá a rozjede po příběhové lince. Výborné, extra krvavé a nelítosné zakončení první řady, už se nemůžu dočkat na další. Další řada začacala opět nášupem brutality, krve a sexu ^^ Druhá série žačala hodně slabě, hlavně absence Andyho Whitfielda nejvíce mrzí. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Masakrální a vystylizovaná oddechovka ve třetí a čtvrté části nejen kvůli zvýšené kadenci tupých deklamací ztrácela dech, ale od pětky jsem každý víkend netrpělivě čekal na české titulky, jelikož mě zajímalo, jak to bude dál. Dá se říct, že směrem ke konci docházelo k redukci povrchního pozlátka ve prospěch děje (intriky!). Anebo si už člověk na ty všudypřítomné zpomalovačky, digitální cákance hemoglobinu, odhalené kozy a zadky prostě jen zvykl... Čert to vem. Seriál mě bavil a jeho finiš přinejmenším uspokojil. Druhé sérce se rozhodně bránit nebudu. ()

Galerie (513)

Zajímavosti (49)

  • V závěrečném díle seriálu Gannicus (Dustin Clare) vzpomíná, jak lid provolával jeho jméno v aréně. Ale ta v té době, kdy si Gannicus vybojoval svobodu, ještě nebyla postavena. (Timak)

Související novinky

Spartakus se vrací na obrazovky

Spartakus se vrací na obrazovky

10.02.2023

Stanice Starz se údajně dohodla s tvůrcem seriálu Spartakus Stevenem S. DeKnightem (Daredevil, Pacific Rim: Povstání) na vzniku nového pokračování historické řežby z roku 2010. Původního Spartaka… (více)

Pacific Rim 2 potvrzen

Pacific Rim 2 potvrzen

25.02.2016

Po třech letech máme konečně jasno v tom, jestli bude Pacific Rim 2. Guillermo del Toro ho původně chystal na léto 2017, nakonec to ale neklaplo a film zmizel z kalendáře premiér. Del Toro i přesto… (více)

David Slade se ujal piráta Malkoviche

David Slade se ujal piráta Malkoviche

14.08.2013

Začátkem příštího roku uvidíme na obrazovkách velký pirátský souboj. Stanice Starz nahradí Spartaka seriálem Black Sails z produkce Michaela Baye o mladších letech Flinta a Silvera ze slavného… (více)

Spartaka nahradí Julius César

Spartaka nahradí Julius César

02.12.2012

Kabelovka Starz do nás v lednu (konkrétně 25. 1. 2013) začne ládovat třetí regulérní sezónu (nepočítáme v to prequelovou řadu Bohové arény) seriálu Spartakus. Ví se, že War of the Damned příběh… (více)

Reklama

Reklama