Reklama

Reklama

Útok z hlubin 2

Trailer 1

Mořská bioložka Misty Calhounová je pozvána na výzkumnou stanici Akhelios, umístěnou na volném moři. Miliardář Carl Durant tady provádí pokusy se žraloky. Předvede Misty, jak je ovládá pomocí speciálního zařízení, a prozradí, že jim geneticky upravil mozky, aby byli chytřejší. Jeden ze žraloků se ale chová podivně, což je důvod, proč ji pozval. Misty odhalí příčinu, žraločí samice je březí. Testy to nezjistily a ona se domnívá, že se to samici daří skrývat právě pomocí oné genetické změny. Žraloci začínají být agresivnější. Způsobí zkrat elektrického ovládání stanice a zaútočí na posádku laboratoře. Stanice se potápí a ti, co ještě zůstali naživu, se rozhodnou zachránit na motorovém člunu. Jeden z nich pak pomocí dálkového zařízení vyhodí stanici do povětří. O tři týdny později se geneticky modifikovaný žralok objeví poblíž pláže... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (65)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jasně nejslabší díl celé volné trilogie. Ani by mi tak nevadila obdobná dějová linie jako u předchozího snímku, jako spíše celkové provedení. Řemeslně nejpovedenější je úvodní scéna s pytláky lovícími žraloky. Pak už je to jen mizérie, kdy nejhorší je část po útoku. Postavy se brodí chodbami, napětí je značně kolísavé, žraloky se šetřilo a vizuálně je tenhle úsek ošklivě televizní. Postavy moc sympatické nejsou (většina tedy není vůbec), což by nevadilo, mají-li je sežrat žraloci. To však vyjma úvodní scény a jedné ukousnuté hlavy zůstalo v podobě rudě bublající vody. Divák se ani nedočká záběrů podmořského života a těch pár, co zabírají stanici pod vodou, si jeden ani neužije. V celém tom marasmu pak nešokuje nic, ba ani polovina těla s visícími vnitřnostmi. p.s. asi nebylo šťastné napsat sem obsah celého filmu, byť za moc nestojí... ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

No jo, budu to pokoušet možná dál a dál, ale žralokům odzvonilo v koukatelných mezích již velmi dávno. Taková Noc žraloka, která také plave ve vodách hrozivého hodnocení, si jej poněkud nezasluhuje, sequel k poměrně vyrovnanému Útok z hlubin už ale k prozatimním 32% sedí naprosto trefně. Tam, kde postarší jednička nabízela zajímavé deathcounty a i chvilková napětí, se Deep Blue Sea 2 topí ve směsi uboze ohraných přesvědčení typu “Kdo se stará, že mohou zmutovaná monstra povraždit kdekoho, hlavně, že z nich budeme mít užitek ve formě léku, který nám, jakožto mrtvým, bude absolutně k ničemu”. V poslední nepřehledné půlhodině jsem si začal kousat nehty, ačkoliv kupříkladu efekty mě celkově mile překvapily. ()

Reklama

stuntmanMIKE odpad!

všechny recenze uživatele

Horory mam rad... tie so zralokmi este viac... a tak som sa tesil. Zial... po prvych minutach bolo jasne kam sa to bude uberat. Ked opomeniem to, ze zraloky vo filme su inteligentne ako jadrovi fyzici, opomeniem, ze nacuvaju o com sa bavia ludia poza okno (fakt nekecam...zralok pocuva bez toho, aby musel plavat za oknom a spehuje), ked opomeniem, ze male zraloky vydavaju zvuk ako male opice, opomeniem, ze zraloky vo filme vedia kopat, opomeniem katastrofalne herecke vykony a opomeniem debilne chovanie postav, dialogy, pointu... co mi vlastne ostane ? :) ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Podľa očakávania naprosto debilná blbosť, ktorej kvality porovnávať s prvou časťou je ešte debilnejšie ako veriť v nejaký kvalitný žraločí survival. Efektné scénky s vraždiacimi žralokmi sa totiž konať nebudú. Možno sa niektorí užívatelia báli okopírovania scenára z prvej časti, lenže po pozretí som si istý, že by to bola tá lepšia možnosť. Tieto smiešne digitálne pirane, ktoré sa tu naivne nazývajú žralokmi, totiž svojou krvilačnosťou privedú diváka k zúfalstvu, najmä keď sa vyroja vo väčšom počte a okrem zakrvavenej vody neuvidíme vôbec nič. Ale občas sa vo vode mihne nejaká namejkapovaná mŕtvola, aby sme sa poriadne zľakli. Postava zmagoreného negríka ťažko posadnutého svojou prácou už bola na úrovni nejakej karikatúry. Vlastne sa mi nepáčilo vôbec nič, ale odpady zvyknem dávať ešte omnoho horším filmom. ()

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

První "Útok" je dle mého jeden z nejlepších žraločích thrillerů (slavné "Čelisti" opravdu nemusím) - především proto, že béčkový příběh zabalil do stylového vizuálu, nebral se vážně a měl sympatické herce. Pokračování jsem chtěl po katastrofálních trailerech obejít velkým obloukem, avšak nakonec jsem mu v televizi přeci dal šanci - má očekávání byla nízká, avšak psychické rozpoložení zapříčinilo, že jsem si toto laciné "direct to video" docela užil. Blondýně v titulní úloze sice expertku na žraloky uvěřit nešlo a zbytek obsazení rovněž podával spíše usměvné výkony, avšak vzhledově byli všichni sympatičtí a i trapných hlášek měli poskrovnu, tudíž postavy nebyly tak otravné jako v jiných (žánrově příbuzných) produkcích. Mile mne překvapilo technické zpracování - zejména proto, že digitálních efektů bylo méně, než by se od takové blbiny dalo čekat (ehm, "Žralokonádo"), scén se žralokem bylo minimum a je cítit ta snaha vyvolat u diváka strach z "neznámého." Po dlouhé době příjemné překvapení. Zdejší hodnocení mě udivuje, jelikož existují i horší sračky a od žraločího hororu s nízkým rozpočtem nějaké psychologické drama očekávat opravdu nelze :) ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Když Trent (Rob Mayes) opravuje plot a umisťuje elektrické kruhy, hlásí na centrálu, aby to sputili. Když však vyplave v bazénu, vyndavá si z pusy klasickej dýchací přístroj, tudíž nemohl volat na centrálu vysílačkou. (Ace.A.T.L.)

Reklama

Reklama