Reklama

Reklama

Limonádový Joe aneb Koňská opera

  • angličtina Lemonade Joe (více)
Trailer

Obsahy(1)

Píše se rok 1885 a v Arizoně je pořádné dusno. Obyvatelé Stetson City se napájí whisky a morální hodnoty citelně upadají. V Trigger Whisky Saloonu řádí skutečně vykutálená skupinka gangsterů. Majitelem vyhlášeného lokálu je Doug Badman (Rudolf Deyl ml.), k chlípnému pobavení zpívá Tornádo Lou (Květa Fialová) a své hříšné a podlé plány osnuje gangster od přírody Horác alias Hogo Fogo (Miloš Kopecký). Posledními spravedlivými v tomto otřesném a korupcí prolezlém městě je lékárník Ezra Goodman (Bohuš Záhorský) se svou dcerou Winnifred (Olga Schoberová). Jednoho dne přijede na bílém koni obchodní zástupce firmy Kolaloka, jistý Joe (Karel Fiala), který se alkoholikům rozhodne nabídnout napravení v podobě nealkoholické limonády. Je snad jasné, že alkoholici své mety neopustí tak snadno. (AČFK)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (700)

golfista 

všechny recenze uživatele

Pan režisér Lipský byl opravdu génius komedie. Podařilo se mu natočit naprosto bezchybnou parodii, kterou nám závidí celý svět - snad kromě NDR :-). Notoricky známá fakta o tomhle filmu mi zásluhou jeho vydání na DVD byla výrazně doplněna. Historka o povinném nošení hřebíků do práce (na stavbu dekorací) všech zúčastněných na filmu jen dokresluje v jakých podmínkách film vznikal. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Za mě nejlepší český film všech dob, který těžce předběhl svojí dobu. Líbí se mi ten pomyslný zvednutý prostředníček všem bolševikům do ksichtu, stejně jako fakt, že se ten film vůbec nebere vážně. Legendární věc, která nejen, že by dnes u cenzora a hlídače všeho neprošla, ale hlavně není kvalita, aby se vůbec mohla natočit. Tak buďme rádi, že před těma šedesáti rokama tohle všechno šlo. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Tak čo si dáte, páni pištoľníci? Pohár nealkoholickej Kolalokovej limonády alebo poriadneho panáka kvalitnej pálenky? Ja hovorím, že: "Whisky, to je moje gusto, bez whisky mám v srdci pusto, kdyby ji můj táta pil, byl by tu žil mnohem dýl, když se ve skle leskne whisky, tak má barman dobrý zisky, život se dá zkrátka žít, jen když je co, jen když je co, jen když je co pít. Tu láhev baculatou, tu pestrou vinětu, tu whisky temně zlatou pije i Manitou, kdo chce se státi mužem, ten whisky pije rád, a proto všichni můžem společně zazpívat: Whisky, to je moje gusto..." http://www.youtube.com/watch?v=wtAVCVMKpD0 **** ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Možná kdybych se napil tý kolafoly nebo co to bylo za sračku, co tam Joe poměrně tvrdým kapitalistickým způsobem každýmu vnucoval bych se bavil, ale takhle u pivečka se žádná grande legrande nekonala. Nicméně herecké výkony zejména panů Hlinomaze a Kopeckého ruku v ruce z krásou Olgy Schoberové dělají z filmu koukatelnou záležitost. Rád bych zmínil, že právě tento film znamenal zelenou českému kaskaderství. Parta kolem Jardy Tomsy hned na začátku své "profi " existence předvedla vynikající kaskadérské kousky. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Všichni se musí smířit s tím, že nejlepší parodii na western natočili Češi. Naprosto odzbrojující film plný nádherně klišovitých dialogů, čistých westernových zápletek, které jsou výtečně dokresleny těmi absolutně newesternovými, nechybí samozřejmě absolutně kladný hrdina, bídní padouši, krásné ženy, přestřelky, honičky, souboje, láska a ve vrchovaté míře zábava. Film s vynikající režií Oldřicha Lipského a geniálním hereckým obsazením v čele s Karlem Fialou, Milošem Kopeckým, Květou Fialovou a Olgou Schoberovu je po právu jeden z největších pokladů české a československé kinematografie. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (80)

  • Vtedajší kritici sa o filme vyjadrovali aj tak, že mal byť iba stredometrážnym filmom a divákov by mal baviť iba krátku dobu a paródiu filmu brali pre vtedajšie zriadenie ako problematický žáner. Podľa niektorých kritikov sa budú diváci baviť iba v prvej polke filmu. (Raccoon.city)
  • Jaroslav Tomsa (bitkár) pri jednom zábere, keď chytil Zdeněka Srstku (bitkár) zozadu, mu nechtiac potiahol kohútik na pištoli, ktorý mal za opaskom. Pištoľ vystrelila a hoci bola nabitá slepými nábojmi, Zdeňkovi urobila dieru do nohavíc. (Raccoon.city)
  • Ve filmu byly použity detailní kulisy města Stetson City. (M.B)

Související novinky

Kino na hranici: hvězdy na těšínském nebi

Kino na hranici: hvězdy na těšínském nebi

22.07.2021

Letos se v obou Těšínech budou slavit prázdniny s filmem. Na přelomu července a srpna se po pandemické přestávce diváci setkají naživo v rámci filmové přehlídky „Kino na hranici”. Co je čeká? „Loňský… (více)

Retro biják 60. – 90. let

Retro biják 60. – 90. let

16.06.2018

Fanoušci retro filmů, zbystřete! Jáchyme, hoď ho do stroje!, Postřižiny, Limonádový Joe, Marečku, podejte mi pero!, Starci na chmelu, Adéla ještě nevečeřela, Noc na Karlštejně, Čtyři vraždy stačí,… (více)

Kánon filmu 2011

Kánon filmu 2011

13.02.2012

V sobotu 21. ledna byl ukončen výběr filmů Kánonu filmu za rok 2011 a přinesl opět zajímavé výsledky. Původní prosincový termín konání výběru byl z důvodů nečekaných a smutných předvánočních událostí… (více)

Reklama

Reklama