Reklama

Reklama

Limonádový Joe aneb Koňská opera

  • angličtina Lemonade Joe (více)
Trailer

Obsahy(1)

Píše se rok 1885 a v Arizoně je pořádné dusno. Obyvatelé Stetson City se napájí whisky a morální hodnoty citelně upadají. V Trigger Whisky Saloonu řádí skutečně vykutálená skupinka gangsterů. Majitelem vyhlášeného lokálu je Doug Badman (Rudolf Deyl ml.), k chlípnému pobavení zpívá Tornádo Lou (Květa Fialová) a své hříšné a podlé plány osnuje gangster od přírody Horác alias Hogo Fogo (Miloš Kopecký). Posledními spravedlivými v tomto otřesném a korupcí prolezlém městě je lékárník Ezra Goodman (Bohuš Záhorský) se svou dcerou Winnifred (Olga Schoberová). Jednoho dne přijede na bílém koni obchodní zástupce firmy Kolaloka, jistý Joe (Karel Fiala), který se alkoholikům rozhodne nabídnout napravení v podobě nealkoholické limonády. Je snad jasné, že alkoholici své mety neopustí tak snadno. (AČFK)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (700)

choze 

všechny recenze uživatele

"PLIVNU NA JEHO RAKEV!" - "JÁ TAKY, ALE JAK HO DO NÍ DOSTAT?" - "JSTE PŘECE MUŽ!" - "JSME PŘECE MUŽI." Kouzelná westernová parodická groteska s hravou kamerou a střihem (filtry, rodokapsové ilustrace a spousta nápadů, co projdou ale jen v grotesce, např. celá přestřelka Joea s Hogofogem převlečeném za černocha), brilantními dialogy ("JSEM TVOJE! KDYŽ DOSTANU Z TÉ PROVIZE ASPOŇ 4 PROCENTA!" - "ALE MILÁČKU, KLIDNĚ I 4 A PůL!"), hláškami (v podstatě každá druhá věta), písničkami a gagy a ozdobená nezapomenutelnými hereckými výkony Fialy jako ultrakladného neprůstřelného Joea, Kopeckého jako největšího českého filmového padoucha Hogofoga a Hlinomaze coby Grimpa a půvaby Květy Fialové a Olgy Schoberové ("JSI ŽENA NEBO ANDĚL?"). "A CO ZA TO?" - "VŽDYŤ VÁS MILUJI." - "NO PRÁVĚ. TO MĚ TEPRV BUDE NĚCO STÁT." ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Limonádník je neutuchajícím gejzírem nápadů, gagů, perzifláží a parodií. Zvláště dnes naznačuje, kudy vlastně běží hranice mezi skutečným humorem a konzumním bavičstvím. Pokleslost někdejších rodokapsů (románů do kapsy) tu opakovaně dostává inteligentní, odlehčený nářez. Úžasné jsou scény hospodských rvaček, které si v ničem nezadají s klasickým westernem. Limonádníkova unylost, umocněná obsahovou vyprázdněností zvláště vypečených obratů pokleslé literatury, dětinná démoničnost HogaFoga, osobité vegeteriánství Hlinomazovy role, vypočítavá okázalost ctnosti a rádoynedotčenosti Joeovy zaslíbené, skvostná závěrečná scénka filmu, naznačující, v čem že je kouzlo pojící skvrny velikosti mexického dolaru ... Kdo se umí smát, začne hned na úvod filmu, a nepřestane dost dlouho po jeho skončení. Odchází nejen pobaven, ale i posílen. ... ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Tak čo si dáte, páni pištoľníci? Pohár nealkoholickej Kolalokovej limonády alebo poriadneho panáka kvalitnej pálenky? Ja hovorím, že: "Whisky, to je moje gusto, bez whisky mám v srdci pusto, kdyby ji můj táta pil, byl by tu žil mnohem dýl, když se ve skle leskne whisky, tak má barman dobrý zisky, život se dá zkrátka žít, jen když je co, jen když je co, jen když je co pít. Tu láhev baculatou, tu pestrou vinětu, tu whisky temně zlatou pije i Manitou, kdo chce se státi mužem, ten whisky pije rád, a proto všichni můžem společně zazpívat: Whisky, to je moje gusto..." http://www.youtube.com/watch?v=wtAVCVMKpD0 **** ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Předpokládám, že málokdo z vás Joea neviděl a nedokáže si vzpomenout alespoň na jednu nezapomenutelnou scénu, jichž jsou zde mraky. Proto nemá smysl cokoliv komentovat. Ten kdo viděl, ví jaká je to sranda a ten kdo ne, měl by to honem napravit. 85% Zajímavé komentáře: Pohrobek, RAiken, Aiax, MartinNDL, Daae ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Hogo Fogo mezi parodiemi i westerny. U filmů Oldřicha Lipského mne pro komentář málokdy napadne něco smysluplnějšího, než použít některou z filmových hlášek. Takže noci začínají být chladné, tož si beru teplé prádlo (samozřejmě černé, neboť mstiteli sluší lépe tato) a skrze Fatamorgana Walley si to namířím rovnou do "Kloboukového Města" na pořádnou lihuprostou alkoholickou Whiskolu, po jejíž konzumaci vyléčím sobě rány, šoky, kuří oka, pomiluji Arizonskou pěnici zadarmo, odstřelím svým prokladě nízko u boku zavěšeným "smithandwessonem" nějakého toho vrtáka a nakonec snad vyhraji na burze 5 milionů? - ne, miliard dolarů. A vůbec, "žabaři, žádná mrtvola." Tak servus, blonďaci. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (80)

  • Prvý film z Československa, ktorý sa uchádzal o nomináciu na Oscara v kategórii Najlepší cudzojazyčný film. Bohužiaľ nebol nominovaný do prvej pätky. (Raccoon.city)
  • Vtedajší kritici sa o filme vyjadrovali aj tak, že mal byť iba stredometrážnym filmom a divákov by mal baviť iba krátku dobu a paródiu filmu brali pre vtedajšie zriadenie ako problematický žáner. Podľa niektorých kritikov sa budú diváci baviť iba v prvej polke filmu. (Raccoon.city)
  • Jiří Brdečka chcel vnady Olgy Schoberovéj (Winnifred) ešte viac zvýrazniť, tak jej dal prsia viac vytiahnuť von z korzetu. To sa nepáčilo ale režisérovi Lipskému a prsia jej zastrčil späť do korzetu. Nakoniec prišiel Karel Fiala (Limonádový Joe) a upravil jej prsia tak na polovicu, s čím Brdečka aj Lipský súhlasili. (Raccoon.city)

Související novinky

Kino na hranici: hvězdy na těšínském nebi

Kino na hranici: hvězdy na těšínském nebi

22.07.2021

Letos se v obou Těšínech budou slavit prázdniny s filmem. Na přelomu července a srpna se po pandemické přestávce diváci setkají naživo v rámci filmové přehlídky „Kino na hranici”. Co je čeká? „Loňský… (více)

Retro biják 60. – 90. let

Retro biják 60. – 90. let

16.06.2018

Fanoušci retro filmů, zbystřete! Jáchyme, hoď ho do stroje!, Postřižiny, Limonádový Joe, Marečku, podejte mi pero!, Starci na chmelu, Adéla ještě nevečeřela, Noc na Karlštejně, Čtyři vraždy stačí,… (více)

Kánon filmu 2011

Kánon filmu 2011

13.02.2012

V sobotu 21. ledna byl ukončen výběr filmů Kánonu filmu za rok 2011 a přinesl opět zajímavé výsledky. Původní prosincový termín konání výběru byl z důvodů nečekaných a smutných předvánočních událostí… (více)

Reklama

Reklama