foto

Zdeněk Srstka

  • nar. 26.9.1935
    Praha, Československo
  • zem. 29.7.2019 (83 let)
    Praha, Česko

Zajímavosti o tvůrci (13)

  • Shrek 2 (2004)

    - Oslík: „Navrhuju, abychom ho vykastrovali, nejsme Srstka s Kubišovou,“ řekl na adresu Kocoura. Oba dva zmínění moderátoři vystupovali v pořadu Chcete mě (od r. 1992). V originále říká: „Give him the Bob Barker treatment!“ Tento aktivista proslul výrokem: „Pomozte kontrolovat zvířecí populaci. Nechte své mazlíčky sterilizovat.“ (ronaldmekdon)

  • Král posledních dnů (TV film) (1993)

    - Minisérie se částečně natáčela i v České republice. Proto se zde ve vedlejších rolích objevuje řada českých herců, např. Kamil Halbich (Fabrizius), Sabina Remundová (Clarissa), Václav Knop (Korteboldt), Jan Přeučil (biskupův generál), Josef Kemr (inkvizitor), Bořivoj Navrátil, Eva Holubová, Karel Hlušička, Otomar Dvořák, Jitka Asterová, Simova Vrbická, Jan Vlasák, Jindřich Kratochvíl, Zdeněk Srstka aj. (IlMagnifico)

  • Chcete mě? (TV pořad) (1992)

    - V únoru roku 2019 na posici jednoho z moderátorů pořadu po dvaceti čtyřech letech Zdeňka Srstku vystřídal Petr Rajchert. Srstka později uvedl: „Chybí mi to moc, ale už jsem to nedával. Vždyť já se potom týden dával zase dohromady.“ (JoranProvenzano)

  • Sedem jednou ranou (1988)

    - Herec a kaskadér Zdeněk Srstka bol pre štáb veľa dôležitý. Pri scéne na nádvorí, kde vojaci potlačia vzburu, učil hercov a komparzistov správne padať do hladomorne. (Raccoon.city)

  • Amadeus (1984)

    - Při scéně, kdy jde kněz do Invalidovny a vstoupí dovnitř, je možné si všimnout, že jednoho z dozorců ztvárňuje herec Zdeněk Srstka. (major.warren)

  • Rozpuštěný a vypuštěný (1984)

    - Zdeněk Srstka se domníval, že se svou roli nemusí nijak zvlášť učit. Slovo „kachny“ si už pamatoval, a tak před natáčením seděl s Rudolfem Hrušínským v hospodě a hrál karty. Režisér Smoljak byl však perfekcionista a od stolu ho vyhnal, ať raději někde v klidu zkouší text, respektive ať piluje dokonalou výslovnost toho jediného slova, které má dle scénáře pronést. [Zdroj: kafe.cz] (Duoscop)

  • Rozpuštěný a vypuštěný (1984)

    - Zdeněk Srstka ve své roli Bedříška řekne pouze 6krát za sebou slovo "kachny", poté "dobrý" a "jó", v závěru pronese nesrozumitelnou repliku a na pozadí si stěžuje zatýkajícímu policistovi slovy: "Podívejte, co mi to udělali." (rakovnik)

  • Sanitka (TV seriál) (1984)

    - Dr. Mádr (Petr Kostka) číta v druhej časti z novín: "V předvečer 17. novodobé olympiády si čtu o sportu..." 17. letné olympijské hry boli v roku 1960 v Ríme, teda približne vtedy sa začína odvíjať dej seriálu. V tom čase sa síce v jednom roku konali obe olympiády - letná i zimná, no dej sa nemohol odohrávať počas 17. zimnej olympiády - tá totiž prebehla až v roku 1994 v nórskom Lillehammeri. Zimná olympiáda, ktorá sa konala v roku 1960 v americkom Squaw Valley, bola 8.
    Na spomínanej letnej olympiáde v roku 1960 reprezentoval Československo aj herec zo seriálu - Zdeněk Srstka (Korejs). Zúčastnil sa ako vzpierač v hmotnostnej kategórii do 90 kg (dnes už taká kategória neexistuje) a z 20 súťažiacich obsadil 9. miesto. (De Large)

  • 30 případů majora Zemana - Vyznavači ohně (S01E02) (epizoda) (1974)

    - Zdeněk Srstka (príslušník SS) pri scéne, kde horel autobus s vojakmi SS, vybiehal z neho ako posledný s omeškaním a sám skoro uhorel, takže záber sa musel celý pretočiť znovu. (Raccoon.city)

  • Sokolovo (1974)

    - Ve filmu předvedl svůj výstup i známý herec a kaskadér Zdeněk Srstka. Ve scéně, kdy tanky s plamenomety zapalují vesnici, vyběhl z jednoho domu namaskovaný jako stařec s umělým plnovousem a parukou, které okamžitě chytly a Srstka utrpěl popáleniny v obličeji. (Martensson35)

  • Noc na Karlštejně (1973)

    - Kaskadér Zdeněk Srstka, který zde hraje, k nepoznání namaskován, roli pomocného pekaře, byl v jednom záběru nucen spadnout do díže s těstem a vzpomínal, že ho ze sebe loupal ještě několik dní. (sator)

  • Šest medvědů s Cibulkou (1972)

    - Zdeňka Srstku (Rudolf) při postsynchronech nadaboval Svatopluk Skládal. (funhouse)

  • Limonádový Joe aneb Koňská opera (1964)

    - Housle, které Grimpo (Josef Hlinomaz) ve filmu rozkouše, byly vyrobeny z cukru. Přesto si herec velmi nepříjemně pořezal patro. Při jedné ze scén se zranil Josef Hlinomaz, když kopl kolenem do hlavy Zdeňka Srstku. (Chegi)

Herecká filmografie

Filmy

2016 Tajemství pouze služební
2013 Kameňák 4
2012 Školní výlet
2011 Czech Made Man
Gorila
Vůně kávy (TV film)
2009 Country Club: První směna
Pamětnice
2006 Jak se krotí krokodýli
2005 Psí kus (TV film)
Trampoty vodníka Jakoubka (TV film)
1999 Speciální jednotka (TV film)
Červený Bedrník: Valentine Gautier (TV film)
1998 Můj obr
Vše pro firmu (TV film)
1996 Magda, její ztráty a nálezy
Na hraně (TV film)
Sestřička a princ ze snů (TV film)
1995 Cesta peklem
Divoké pivo
1994 Přetržený výkřik (TV film)
1993 Deset malých běloušků (TV film)
Kanárská spojka
Kaspar Hauser
1991 Případy pana Janíka (TV film)
Skládačka (TV film)
1990 Dáma z Berlína
Křížová vazba
O zapomnětlivém černokněžníkovi
Svědek umírajícího času
Čarodějky z předměstí
1989 Dva lidi v ZOO
Kainovo znamení
Něžný barbar
Otravný víkend (TV film)
Supersen (TV film)
1988 Láska na inzerát (TV film)
Sedem jednou ranou
The Raggedy Rawney
1987 Lovec senzací
Ohnivé ženy mezi námi (TV film)
Tři obři a vlak (TV film)
1986 Kus života (TV film)
Velká filmová loupež
1985 ...nebo být zabit
Jeden den v hostinci U klidného spánku
Kára plná bolesti
1984 Amadeus
Barrandovské nocturno aneb Jak film zpíval a tančil
Das Eismeer ruft
Fešák Hubert
Komediant
Kouzelníkův návrat
Rozpuštěný a vypuštěný
Vyhrávat potichu
Šéfe, jdeme na to! (TV film)
Šéfe, vrať se! (TV film)
1983 Celý svet nad hlavou (TV film)
Fandy, ó Fandy
Levé křídlo
Oči pro pláč
Samorost
Slavnosti sněženek
1982 Jak svět přichází o básníky
Poslední propadne peklu
Příště budeme chytřejší, staroušku!
Sny o Zambezi
Srdečný pozdrav ze zeměkoule
Velký případ malého detektiva a policejního psa Kykýna (TV film)
Zelená vlna
Únos Moravanky
Šéfe, to je věc! (TV film)
1981 Buldoci a třešně
Kam zmizel kurýr
Mezičas (TV film)
1980 Blázni, vodníci a podvodníci
Cukrová bouda
Dívka s mušlí
Nevera po slovensky
Temné slunce
V hlavní roli Oldřich Nový
Zabijačka (TV film)
1979 Božská Ema
Hodinářova svatební cesta korálovým mořem
Julek
Lásky mezi kapkami deště
Poplach v oblacích
Smrt stopařek
1978 Balada pro banditu
Deváté srdce
Já jsem Stěna smrti
Když kluci drží basu (TV film)
Kulový blesk
Lvi salónů
Píseň o stromu a růži
Stíhán a podezřelý
Tajemství Ocelového města
1977 Adéla ještě nevečeřela
Ať žijí duchové!
Honza málem králem
Hop - a je tu lidoop
Na veliké řece
Tichý Američan v Praze
Volání rodu
1976 Den pro mou lásku
Dům Na poříčí
Malá mořská víla
Parta hic
Vánoce u Matěnů (TV film)
Čas lásky a naděje
„Marečku, podejte mi pero!“
1975 Hudba kolonád
Osvobození Prahy
Sarajevský atentát
Tam, kde hnízdí čápi
Tobě hrana zvonit nebude
1974 Dvacátý devátý
Motiv pro vraždu
Sokolovo
1973 Dny zrady I.
Dny zrady II.
Hroch
Noc na Karlštejně
Zločin v Modré hvězdě
Zvony pana Mlácena (TV film)
1972 ...a pozdravuji vlaštovky
Cesty mužů
Kronika žhavého léta
Slečna Golem
Šest medvědů s Cibulkou
1970 Kateřina a její děti
Na kolejích čeká vrah
Pěnička a Paraplíčko
„Pane, vy jste vdova!“
„Čtyři vraždy stačí, drahoušku“
1969 Den sedmý, osmá noc
1965 Fotbal
Magnetické vlny léčí (TV film)
1964 Dobrodružství s nahým klukem
Každý den odvahu
Limonádový Joe aneb Koňská opera
Lov na mamuta
Šlechetný cowboy Sandy aneb Prohraná nevěsta (TV film)
1962 Tarzanova smrt

TV seriály

2015 Doktoři z Počátků (TV seriál)
Překvapení, překvapení! (S04E03)
Návraty (S04E02)
Zápasy osobní, bitvy obecní (S04E01)
2014 Doktoři z Počátků (TV seriál)
Tajemství kozího chlívku (S03E30)
V týlu nepřítele (S03E28)
Konce a začátky a nečestné prostředky (S03E20)
další epizody (41)
2013 Doktoři z Počátků (TV seriál)
Oko za oko (S01E32)
Panenka vs. sedmá velmoc (S01E31)
Lidi umí překvapit (S01E30)
další epizody (31)
Nejlepší trapasy (TV seriál)
Sanitka 2 (TV seriál)
Epizoda 3 (E03)
2011 Noha 22 (TV seriál)
2008 Cyranův ostrov (TV seriál)
2007 Trapasy (TV seriál)
2004 Pojišťovna štěstí (TV seriál)
2001 Duch český (TV seriál)
2000 Případy detektivní kanceláře Ostrozrak (TV seriál)
Epizoda 1 (E01)
1997 Četnické humoresky (TV seriál)
1995 Když se slunci nedaří (TV seriál)
Šnajberková (E06)
1994 O zvířatech a lidech (TV seriál)
Závod (E13)
Výpověď (E12)
Vánoce (E10)
další epizody (6)
Maigret (TV seriál)
Maigretova trpělivost (E11)
1993 Arabela se vrací aneb Rumburak králem Říše pohádek (TV seriál)
Česká soda (TV seriál)
1991 Stíny včerejška (TV seriál)
Území bílých králů (TV seriál)
Dopadení (E07)
1989 Dobrodružství kriminalistiky (TV seriál)
Otisk (S01E04)
Fabrika na oficíry (TV seriál)
Případ pro zvláštní skupinu (TV seriál)
Veronika a páv (E03)
Paragrafy na kolech (TV seriál)
Šampáňo (E09)
1988 Druhý dech (TV seriál)
Buď a nebo (E13)
Na koho to slovo padne (E12)
Boby a bobky (E11)
další epizody (9)
Malé dějiny jedné rodiny (TV seriál)
Rodáci (TV seriál)
Epizoda 10 (E10)
1987 Gagman (TV seriál)
Panoptikum Města pražského (TV seriál)
Funus (E01)
Počkej si na bílé štěstí (TV seriál)
Yveta (E03)
1986 Alžbetin dvor (TV seriál)
Zlá krev (TV seriál)
1985 Slavné historky zbojnické (TV seriál)
Vlak dětství a naděje (TV seriál)
Válka si nevybírá (E04)
1984 Sanitka (TV seriál)
Epizoda 3 (E03)
1983 Lekár umierajúceho času (TV seriál)
Doctor Vitenbergicus (E01)
Létající Čestmír (TV seriál)
Návštěvníci (TV seriál)
1982 Dynastie Nováků (TV seriál)
Malý pitaval z velkého města (TV seriál)
1977 Pan Tau (TV seriál)
Lov na slona (S04E02)
1975 30 případů majora Zemana (TV seriál)
Mědirytina (S01E07)
1974 30 případů majora Zemana (TV seriál)
Vyznavači ohně (S01E02)
Byl jednou jeden dům (TV seriál)
Stěhovavá trafika (E01)
1972 Pan Tau (TV seriál)
Pan Tau v cirkusu (S02E04)
1969 Záhada hlavolamu (TV seriál)

Dokumentární

2011 Tajemství filmových kaskadérů (TV film)
2008 13. komnata (TV seriál)
13. komnata Jiřího Krampola (S04E06)
2005 Příběhy slavných (TV seriál)
Tak tohle je ten svět... (S06E04)
2003 Pokračování příště (TV seriál)

Host

TV pořady

2018 U tebe nebo u mě (TV pořad)
2017 INSTINKTY Jaromíra Soukupa (TV pořad)
2014 Nikdo není perfektní (TV pořad)
Překvápko! (TV pořad)
2013 Sejdeme se na Cibulce (TV pořad)
Zlatý časy! (TV pořad)
Šance 2013 (TV pořad)
2011 Barrandovský videostop (TV pořad)
Světla ramp : Pocta Barrandovu (TV pořad)
2010 Český lev 2009 (TV pořad)
2009 Filmový úlet s.r.o (TV pořad)
Talkshow Jana Saudka (TV pořad)
Zázraky přírody (TV pořad)
2008 Hvězdný reportér (TV pořad)
2006 Boží show (TV pořad)
Čétéčko (TV pořad)
2005 Hvězdy letí do století (TV pořad)
Pošta pro tebe (TV pořad)
Všechnopárty (TV pořad)
2004 Báječný ženský (TV pořad)
Uvolněte se, prosím (TV pořad)
2003 Legendy televizní zábavy (TV pořad)
Silvestrovské taneční hodiny (TV pořad)
Telebazar (TV pořad)
Volejte Novu (TV pořad)
2002 Jak na to... (TV pořad)
Panoptikum Ivana Mládka (TV pořad)
2001 Country estráda (TV pořad)
SILVESTR 2001 (TV pořad)
2000 Krásný ztráty (TV pořad)
Věštírna (TV pořad)
1999 Banánové rybičky (TV pořad)
Čtveráci (TV pořad)
1998 DO-RE-MI (TV pořad)
Nikdo není dokonalý (TV pořad)
SILVESTR 1998 (TV pořad)
XXL (TV pořad)
1997 Úsměvy (TV pořad)
1994 Čundrcountryshow (TV pořad)
1992 Chcete mě? (TV pořad)
Kufr (TV pořad)
1985 Kavárnička dříve narozených (TV pořad)
1982 Možná přijde i kouzelník (TV pořad)

Fanoušci tvůrce