Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V tomto silném příběhu, natočeném podle skutečné události, absolvent harvardské univerzity Bryan Stevenson svede právní boj o osvobození neprávem odsouzeného. (Magic Box)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (92)

lamps 

všechny recenze uživatele

Obhájce nevinných své poslání v součtu splňuje a velmi intenzivně obhajuje své nadčasové etické myšlenky. Po jeho zhlédnutí budete s velkou pravděpodobností dost nahněvaní na nespravedlnost, jaké se na obžalovaném Walterovi dopustilo, a snad i pocítíte obdiv ke skutečným lidským předobrazům, které příběh inspirovaly. Jenže jako formální skládačka plná vzletně důležitých motivů snímek nijak nevyniká a podává dost zjednodušující výpověď, která se i velmi explicitně veze na odkazu slavného předchůdce z roku 1962, přičemž své poselství nijak nekazí, ale zároveň mu ani nedodává žádné přidané hodnoty či příběhové invence. 65% ()

tomik99 

všechny recenze uživatele

Ale jo, ve finále to bylo dobrý. Asi by neuškodilo, kdyby to bylo o nějakou půl hodinu kratší, je pravda, že se to občas vleče, za což ve finále strhávám jednu hvězdu. Na druhou stranu se jedná o poctivý příběh advokáta, který jako Matt Murdock bojuje za práva nevinných a špatně odsouzených. Děsivá je především statistika na konci, kdy každý devátý je v USA špatně odsouzený, což je do nebe volající. Kromě příběhu lze pochválit také hlavní horce, Michael B. Jordan se konečně dostal do první ligy a jde mu to skvěle vedle zkušeného Jamieho Foxxe. Naopak Brie Larsson jsem v tomto filmu nedokázal přijít vůbec na chuť. ()

Reklama

petikacka 

všechny recenze uživatele

Je to možná zbytečně moc dlouhé...Přesto je to velice silný příběh podle skutečnosti který je napínavý a chvílemi se člověk cítí naprosto bezmocný...Americký soudní systém je opravdu velice zvláštní a obzvláště na americkém jihu se s tím moc nemažou...Rasismus je tam pořád velice silně zakořeněný...Za mě 85% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Parádní soudní drama s výborným Michael B.Jordanem a Jamiem Foxxem! Jamie Foxx je obviněný z vraždy 18 leté dívky a hrozí mu smrt elektrickým křeslem, ale Jamie Foxx tvrdí nevinu, důkazy jsou nepřímé a spíš to vypadá na rasistické odsouzení a Jordan jakožto začínající právník udělá vše proto, aby mu zachránil život. Film plyne pomalejším tempem, ale sbírání důkazů mě bavilo a finální soudní rozstřel má sílu, tlak i emoce, takže za mě spokojenost. Fanoušci soudních dramat by měli zbystřit. Ve vedlejší roli potěší i milá Brie Larson.8/10 ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

I přes hvězdné obsazení je Obhájce nevinných hodně utahaná nuda, kde se jen těžko hledají napínavé momenty. Tvůrci vsadili na poselství a hluboce lidský příběh, ale tak nějak se vykašlali na všechno ostatní, takže i přes potenciálně atraktivní zápletku je to celé nakonec jen televizně vypadající prázdné nic, o rasistických buranech z jihu. Tohle téma už v Hollywoodu zpracovala spousta filmů. A většina z nich byla zajímavější a zábavnější než tahle předvídatelná a jednoduchá podívaná, která se snad i bojí být něčím zajímavá a jiná a zuby nehty se zkouší držet ve škatulce "neurážející průměr." Což je sakra málo. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (3)

  • Film vychází ze stejnojmenné knihy „Just Mercy“ od Bryana Stevensona. (SONY_)
  • Celosvětová premiéra proběhla 6. září 2019 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach v amerických štátoch Alabama a Georgia. (MikaelSVK)

Související novinky

Michael B. Jordan v biblickém velkofilmu

Michael B. Jordan v biblickém velkofilmu

26.03.2019

Herec Michael B. Jordan (Creed, Black Panther) bude produkovat a zároveň ztvární hlavní roli v biblickém velkofilmu Methuselah od studia Warner Bros. Příběh vypráví o muži, který se dožil 969 let,… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno