Reklama

Reklama

Motiv pro vraždu

Krimi / Povídkový
Československo, 1974, 88 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Povídkový film zachycující tři různé tváře zločinu. V povídce "Víkend" zabije Karas ženu, kterou před časem znásilnil, aby ji umlčel. Omylem však zabil jinou ženu. V "Rukojmích" terorizuje narkoman Čaban nemocniční operační tým, ale rozvážní lékaři složitou situaci zvládnou. V "Kapsáři" se zloděj Benda hned po propuštění chce vrátit k řemeslu, ale jeho pokus končí tragicky... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (70)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Vcelku zaujimava normalizacna ceskoslovenska detektivka, v ktorej je vyborny najma Ilja Prachar /Kladivo na Carodejnice/ a Blanka Waleska /Kladivo na Carodejnice/. Prvy pribeh bol spracovanim dobra detektivka, herecky na urovni, druhy pribeh sa mi nepacil az tak a treti bol opat na urovni. celkovo vsak len priemer : 65 % ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

3 jen kvůli morfinistovi Jiřímu Hálkovi. Ten je boží. Píchá si co jde píchnout, vykrade, co jde vykrást. Dluží celé Praze. Krásná role pro našeho velikána malých rolí. Povídka Kapsář zabíjí Petra Čepka, je vyumělkovaná a zrežírovaná tak na dostatečnou. Víkend, to mazec! Ilja Prachař je sexuální úchyl, žijící s matkou F.L. Věka a co se mu nepřihodí. S pupíkem, kravatou kolem hrdla a nalepeným knírem dostihne a zmermomocní v lese Zdenu Studénkovou, která má mini maximálně po klitoris a běží jak srnka. Pak je ale zmíněnou poznán a nastává mnoho zvratů. Nebudu vám vyzrazovat pointu krásné komunistické detektivky ale víte jak Ilju příslušníci odhalí? Von ten vůl vysedne z embéčka a lokne si myslivečka z placatky. No to příslušníka tedy nasere, pustí houkačku a...Tento spotřební film doporučuji pouze z důvodů : Prachař, Hálek, Čepek, Budínová, Faltýnek,Waleská. Dnes už nemáme ani napodobeniny těchto herců. ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Zprznil krásku v ořeší, pohrabáč to vyřeší.“ Povídkové sockrimi s výchovným aspektem, který tenkrát zafungoval. Po zhlédnutí, ještě na základce, jsem si předsevzal, že nikdy nebudu krást, fetovat ani brát stopařky. Zatím dobrý. Ale stopnout si mě náctiletá Studénková v kraťounké sukénce... ZAMŘÍŽOVANÉ OKÉNKO: [][] § 1) Kdepak Prachař. V kategorii sexuální agresor následně vrahem kraluje Perepeczko ve Smrti stopařek, z toho mrazilo. § 2) Zfetovaný vyšilující Hálek klouzal po šikmé ploše přesvědčivě, zasloužil by vlastní film. § 3) Opuštěná dětská duše vs. milosrdné lži. Tatínek není kriminálník, jen (ne)šikovný kouzelník, který zmizel. Btw, kníže temných postav Petr Čepek, s jeho ďábelsky uhrančivýma očima, vytahuje nůž... ale lidi se mu jen smějí nebo ho rovnou fackují. Hodně divné. [][] A chudák Studénková, krásná holka, ale takový pech na chlapy! Tady ji v lese zalehnul funící Trautenberk, pak v zámeckém parku znetvořený baleťák a nakonec skončila v nevěstinci. Sice luxusním, ale na csfd hanebně podhodnoceném. ()

-henry- 

všechny recenze uživatele

Rukojmí: jediná část, kterou jsem viděl. Retrospektivní způsob vyprávění a sugestivní forma (přesné a účelové užití širokého objektivu, pomalé závěrky, zmrazených záběrů v kombinaci s grafikou, hudba/zvuk) pro vyjádření pocitu narkomana a zdůraznění neúprosně utíkajícího času vůbec nepůsobí hloupě ani po letech. Navíc idea, ze v moderní společnosti nemá zločin šanci je pořád aktuální :) (viz třeba Kriminálky Miami apod.) ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Třikrát české krimi. Znásilnění, drogy, drobné delikty. Hned první povídka Július Matula Víkend, předjímající Smrt stopařek dala výbornou příležitost pro debutující Zdenu Studenkovou, která překvapila kvalitou svého výkonu i půvabů v tak mladém věku. Dobrý je i kriminalista Postráneckého. Druhá povídka Jiřího Svobody Rukojmí je zatím ještě slabá, první samostatná práce ho zatím ještě čekala. Ve třetí povídce Kapsář Tomáše Svobody klasicky zaujme především příjemné herectví Jany Brejchové a Petra Čepka. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Natáčeno také v Praze (Korunovační ulice, Nusle, Letenské sady, stanice metra Vyšehrad, hotel Olympik v Karlíně), Sýkořicích (vrahova chata). (M.B)
  • Filmovanie prebiehalo v Posázaví, v okolí Zbečna a Nižboru. (dyfur)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno