Reklama

Reklama

Predátor

  • USA Predator (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Arnold Schwarzenegger má jako major Dutch v Predátorovi vcelku rutinní úkol, vysvobodit několik amerických vojáků ze zajetí partyzánů uprostřed džungle. Nakonec se ale musí utkat s daleko tajemnějším a nebezpečnějším nepřítelem. On i jeho muži čelí děsivému mimozemšťanovi, který postaví americké hrdiny poprvé v životě před opravdový strach. (Pannonia Ent.)

(více)

Zajímavosti (174)

  • Když začne tým připravovat past na Predátora, tak v čase 1:02:10 si můžeme v pozadí všimnout již polo svlečeného Dillona (Carl Weathers) jak pomáhá. Avšak o pár minut později je oblečený a kritizuje Dutchovu (Arnold Schwarzenegger) taktiku, a teprve poté se připojuje k práci. Když pak Predátor zasáhne Dillona a ustřelí mu ruku, je patrné, že zbraň po pádu na zem střílí, i když prst netiskne kohoutek. (Guilemot)
  • Když tým chystá past na Predátora, pokládá na zem nástražné dráty – Dutch (Arnold Schwarzenegger) téměř jeden z nich spustí, když použije sám sebe jako „sýr“, aby nalákal Predátora do pasti. Jakmile však Predátor unikne ze sítě, tým po této oblasti pobíhá, aniž by jakékoli nástražné dráty omezovaly jeho pohyb. (Jan.Kanak)
  • Na začátku útoku na povstalecký tábor Dillon (Carl Weathers) křičí: „Cílem je ta chajda uprostřed“, ale jeho rty se vůbec nepohybují. (Jan.Kanak)
  • Ačkoli se Dutch (Arnold Schwarzenegger) zahalil do bahna, jeho oči stále vydávaly značné množství tepla, což by Predátorovi umožnilo ho vidět. Také by Dutchově tělesné teplotě trvalo jen pár minut, než by zahřála bahno na stejnou teplotu jako on sám, zejména v teplém prostředí jako je džungle a zvláště pokud běhal či se jinak fyzicky namáhal. (Jan.Kanak)
  • Když Predátor hodí Billyho (Sonny Landham) tělo na větev a připravuje se na odstranění páteře, je zřetelně vidět, jak mrtvola zamrká. (Jan.Kanak)
  • Štír, kterého Mac (Bill Duke) zabije, je druh Hadrurus arizonensis. Nachází se pouze na jihovýchodu USA a v nejsevernějších částech Mexika. Ve Střední Americe vůbec nežije. (Jan.Kanak)
  • Když Blain (Jesse Ventura) rozbalí minigun M134, „natáhne“ zbraň otáčením hlavně rukou. Tímto způsobem by ale zahájil střelbu ze zbraně. (Jan.Kanak)
  • V několika scénách je vidět, jak se Mac (Bill Duke) holí. Typický voják by něco podobného v džungli nikdy neudělal z důvodu hrozící infekce. Za těchto podmínek může člověka i zabít. (Jan.Kanak)
  • Na začátku filmu Dutch (Arnold Schwarzenegger) vystupuje z vrtulníku a si zapálí tlustý doutník, ale když dorazí ke generálu Philipsovi (R.G. Armstrong) na druhém konci pláže, je doutník o několik centimetrů kratší – ve skutečnosti by tak velký doutník trvalo kouřit několik hodin. (Jan.Kanak)
  • Poté, co tým ukončí střelbu na Predátora, Poncho (Richard Chaves) zkontroluje známky tvora a prohlásí: „Vůbec nic. Žádná stopa. Žádná krev, žádná těla. Bylo to k ničemu.“ Ale Mac (Bill Duke) tvora zjevně zasáhl, protože jasně zelená krev vystříkla na část podrostu. Dokonce Anně (Elpidia Carrillo) se podaří objevit stopy této krve a otřít ji do šatů, je proto velmi nepravděpodobné, že by si jí vysoce trénovaný Poncho nevšiml. (Jan.Kanak)
  • Když Dutch (Arnold Schwarzenegger) a jeho tým provedou útok na tábor partyzánů, stále zdánlivě hledají rukojmí, protože s jistotou vědí jen to, že jeden ze zajatců byl popraven (zastřelen ruským poradcem). Přesto napadnou tábor bezohledným způsobem a vyhazují do povětří celé budovy, aniž by se obtěžovali zkontrolovat, jestli rukojmí náhodou nejsou uvnitř. Teprve po přestřelce se Mac (Bill Duke) obtěžuje hledat muže, kteří by v táboře údajně měli být. (Jan.Kanak)
  • V celém filmu tým používá háky a miny Claymore. Přesto nikdy není vidět, že by je někde nesli, když je nepoužívají. (Jan.Kanak)
  • Vrak auta spojený s vodním čerpadlem běží na zpátečku. Ovšem když ho Dutch (Arnold Schwarzenegger) zvedne a nasměruje do tábora, najednou jede vpřed. (Jan.Kanak)
  • Když Billy (Sonny Landham) hází Dutchovi (Arnold Schwarzenegger) identifikační "psí" známky Jima Hoppera, ten je chytí za řetízek, takže mu visí z ruky. Avšak hned v dalším záběru (z Dutchovy perspektivy) jsou značky náhle v jeho dlani. Poté znovu drží značky za řetízek. Navíc známky Jima Hoppera nesprávně uvádějí jeho iniciály jako „CE Hopper“. (Jan.Kanak)
  • Závěrečný souboj se odehrává v noci. Ve chvíli, kdy na scénu přichází a skáče po stromech i Predátor (Kevin Peter Hall), je však na pozadí vidět celkem jasný bílý den. (rakovnik)
  • Když Dutch (Arnold Schwarzenegger) bojuje s Predátorem, je odhozen do vody a vlasy má zplihlé na čele, ale hned v další scéně je má vyčesané. (nedvva)
  • Než Billy (Sonny Landham) objeví těla Hopperovy jednotky, má rukavice, ale jakmile je objeví a kryje si obličej před supy, má holé ruce. (nedvva)
  • Ve scéně, kdy predátor Dutchovi (Arnold Schwarzenegger) doslova „přišpendlí“ hlavu k pařezu, je možné si všimnout, že predátorovo kopí změní rozpětí bodců, aby objalo Dutchův krk. (Armin82)
  • Po likvidaci tábora při přesunu na místo extrakce je v jednom záběru na Billyho (Sonny Landham) skrytého v křoví jasně vidět, že na jeho M16 chybí brokovnice, kterou má jinak pověšenou pod hlavní. (Jirka_Globus)
  • Po útěku před Predátorem vyčerpaný Dutch (Arnold Schwarzenegger) vylézá z vody a pokládá levou část obličeje do bahna. Vzápětí do vody skáče Predátor, Dutch se na něj otáčí, avšak onu část obličeje od bahna nemá, ovšem po doplazení ke kořenům znovu ano. (Armin82)

Související novinky

Nový Predátor našel staronového režiséra

Nový Predátor našel staronového režiséra

10.02.2024

Když v létě roku 2022 dorazilo na streamovací služby Hulu a Disney+ akční sci-fi Predátor: Kořist v režii Dana Trachtenberga (Ulice Cloverfield 10), zaznamenal tento nejnovější příspěvek do… (více)

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

04.03.2022

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje 9. března pražskou část festivalu v kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní filmové soutěže, legend žánru a… (více)

Reklama

Reklama