Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Malému Conanovi zabijí nepřátelští válečníci rodiče a odvedou ho do otroctví. Když vyroste, najme si ho jistý mocný pán jako zápasníka. Conan se tak naučí bojovým uměním. Nakonec svým věznitelům unikne. Jeho putování za pomstou může začít. Potkává dalšího bojovníka a blonďatou zlodějku. Oba se k němu připojí. Dozvídají se o hadím kultu, v jehož čele stojí Tursa Soudce, který má řadu shodných rysů s vrahy Conanových rodičů. Conanovi se tak naskýtá neopakovatelná příležitost zabít muže, který ho připravil o otce a matku. Kde nestačí síla, musí pomoci magie, a tak se ke společnosti přidá ještě čaroděj a vlastně i vypravěč celého příběhu... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (913)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Veľmi kvalitné dobrodružné fantasy. Vynikajúci film, ktorý vás už od prvých sekúnd chytí skvelým prologom (v angličtine ho ovládam naspamäť, veľmi sa mi to páči). Celá úvodná scéna výroby meča s bombastickou hudbou nemá chybu a hneď ďalšia premakaná scéna prepadu osady. Neviem, neviem, či sa R.Scott neinšpiroval pri Gladiátorovi (jazda na koňoch lesom a poletujúci sneh). Film, ktorý urobil z Arnolda hviezdu svetového formátu. Film ma fantastickú magickú atmosféru a veľkú zásluhu na to má asi najkvalitnejší soundtrack všetkých čias (Moricone, prepáč), ktorý skvelo poháňa celý film. Pamätám si keď som bol na to v kine, bolo totálne vypredané a lístky som dostal iba do prvej rady. Sedel som ako prikovaný. Úplne som sa do Arnolda zbláznil. Niežeby som jeho iné filmy nevidel skôr. Každý si určite pamätá dobu VHS a podivných kópií (mám to nahraté od kamaráta a ten od ďalšieho kamaráta...), kde ste mali niekedy problém rozoznať hercov. Toto bol ale prvý film s Arnoldom, ktorý som si vychutnal s kvalitným zvukom, obrazom a titulkami. Arnold nikdy nebol kvalitný herec, ale mal fantastické šťastie na kvalitných režisérov (Cameron, Millius, McTiernan, Verhoeven), ktorý vedeli ako ho viesť. Výborná dobrodružná jazda.90%. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Bojovník proti korozi, propagátor kožených doplňků a rozsévač anabolického semene aneb "Krom se tvým větrům směje". Na širokých lánech fantasy je tohle skvělá čtyřsložková soustava. První složkou je dobrá předloha a dokonale zvládnutý začátek filmu. Naprosto mrazivé a komentářem skvěle doplněné představení vrcholící emotivně vyšperkovaným koncem. Tohle všechno dokonale podtrhuje další složka. Skvělá ba nebál bych se použít slova dokonalé muzika. Hudba Basila Poledourise, který barbarskou dobu plnou násilí, víry v božstva a vlády meče, dobu kdy nejcennějším pokladem byla znalost oceli, prostě dobu jenž prostupuje celým dějem dokázal převést do muzikálních tónů a sborový zpěv místy pořádně nasází husí kůži po těle. Třetí složkou je na svou dobu slušná výprava a choreografie. I když ty efekty musí dneska působit primitivně a jednoduše, tehda tomu bylo právě naopak. Navíc těch pár zmutovaných monster a Arnoldův souboj s nimi, to už je dneska docela profláknutá legenda. Samozřejmě, že pro umocnění násilí a pro větší porci brutality bylo na stůl přidáno pořádné vědro krve jenž tryská z těl bizardně oděných postav. No a tou poslední čtvrtou složkou, tou je docela slušně zahrané představení. Arnold sice není příkladem herce jenž takzvaně hraje hlavou, ale ten který využívá svou sílu, svaly a to všechno fyzično kolem. A právě to dělá z Barbara Conana skutečným barbarem. Navíc několik zajímavých hlášek a skvělý tah v podobě Jamese Earla Jonese, který propůjčil Thulsovi Soudci nejen svůj díky Hvězdným válkám legendární hlas, ale i svůj démonický pohled. V hladině možného i nemožného sentimentu k tomuhle filmu dávám 4 hvězdičky. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nemusel moc fantasy a je tomu tak i v dnešní době. Barbar Conan mě jako dítě u "vhs videa " příliš nenadchnul. Ovšem o nějakou tu desítku let později je tomu zcela jinak. Ten film podle mne svým věkem zraje jako víno , což se o filemch 80. let obecně říct nedá. Je tam naopak opačná tendence. Tohle je pro mne nejlepší fantasy, jeden z nejlepších filmů o pomstě a nakonec i jeden z nejlepších filmů podle komixu. Začínající Arnold se zde vyloženě na svoje poměry překonává a to, že většinu času promlčí mi ani příliš nevadilo. Technicky naprosto dokonale zvládnutý film, kterému se jinak nedá absolutně nic vytknout. Od příběhu, kamery, výtvarné stránky, atmosféry, choreografii soubojů (spolupracovali japonští mistři), stříkance krve, usekané končetiny, šílené Conanovo utrpení a strádání v první polovině filmu a jeden z nejlepších "vyhlazovacích soubojů pomsty" v závěrečné části filmu (mezi šutry připomínající Stonehenge). Absolutní skvost korunovaný jedním z nejlepších soundtracků všech dob. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Barbar Conan je již klasickou postavou v celém fantasy světě. A pouze některým pomatencům či hůře ignorantům toto jméno připomíná pouze typ tureckého jídla. Zapomeňte na zženštilý hobitín, rozšafné čaroděje a veselé barevné draky, naopak se připravte na surově temnou fantasy, před kterou by se i Gandalfovy vousy rozutekly strachy. K tomuhle krvavému bifteku se vážně obloha nepřidává. Film si bere z Howardovy předlohy jen několik motivů a naopak vypráví svůj soběstačný příběh. Epopej pomsty, krve a zatraceně zlých hrdinů si nemohla přát lepších tvůrců. Autor hudby Basil Poledouris si vyskládal soundtrack ke své nesmrtelnosti a John Milius společně s ramenatým Arnoldem si vysekali hodně hluboké místo ve fantasy vodách. I po dvacetipěti letech snímek duní, klape a dýchá jako za mlada. Tahle oslava jedince a jeho individuality je učebnicovým protikladem ke společenství humanistických obyvatel Středozemě. U Croma, tohle je doposud nepřekonané fantasy. ()

Kass 

všechny recenze uživatele

"That which does not kill us makes us stronger" Příběh samotný má své rezervy, ale těžko v tomhle směru očekávat a požadovat od barbarské legendy nějakou význačnou sofistikovanost. Rovněž herecké výkony, snad s vyjímkou J. E. Jonese v roli Thulsa Doom, ani zdaleka neaspirují na pozlacené sošky. Tady si ale nelze nevšimnout, jak jsou zde veškeré dialogy často zredukovány na nejnižší únosnou míru, aby vyznělo to, o co šlo tvůrcům zjevně především - o scény, kdy se film zcela poddává své atmosféře, a pod taktovkou impozantní hudby s lehkostí atakuje to nejlepší co kdy ve filmovém fantasy žánru vzniklo. S lehkostí. ()

Galerie (164)

Zajímavosti (90)

  • Exteriéry se natáčely v horách u Segovie a také v nádherných písečných dunách a slaných mokřinách Almerie – provincie na pobřeží Středozemního moře. Interiéry se natáčely v Madridu, většinou ve starých budovách, které filmaři uvnitř změnili například na Síň orgií ze skalního chrámu Thulsy Soudce (James Earl Jones). (pornogrind)
  • Dino De Laurentiis, ktorý mal s Arnoldom stále spor, jedno ráno navštívil natáčanie a pozrel si všetko, čo sa za posledné 3 dni natočilo. Išiel smerom k Arnoldovi a povedal: „Schwarzeneger... vy ste Conan." Potom sa prudko otočil a odišiel. Režisér John Milius stál hneď vedľa a Arnoldovi povedal: „Uvedomuješ si, že je to ten najväčší kompliment, aký od neho dostaneš?" Od toho momentu sa ich vzťah iba zlepšoval a neskôr boli schopní spolu sedieť i pri káve. (gogo76)
  • Sandahl Bergman (Valeria) během natáčení téměř přišla o ukazovák –⁠ při natáčení jedné z bojových scén, když kaskadérovi sjel meč po tom jejím. (Kriklan49)

Související novinky

Netflix chystá seriálového Barbara Conana

Netflix chystá seriálového Barbara Conana

01.10.2020

Po Pánovi prstenů, Zaklínači nebo Kole času dostanou fanoušci žánru fantasy další seriálový nášup. Streamovací služba Netflix oznámil, že chystá nového Barbara Conana. Brakovou fantasy nejvíce… (více)

Režisér X-Men chystá Rudou Sonju

Režisér X-Men chystá Rudou Sonju

17.09.2018

Bryanu Singerovi (X-Men, Nadaný žák) se podařilo vyhnout většině obvinění týkajících se obtěžování a jako zázrakem tak jeho kariéra prozatím éru #MeToo přežívá. To ale neznamená, že je zcela v přízni… (více)

Starý Conan je pořád ve hře

Starý Conan je pořád ve hře

05.08.2014

Arnolda Schwarzeneggera brzy uvidíme v Postradatelných 3 a do konce roku se objeví i v zombie dramatu Maggie. Velký kariérní test ho nicméně čeká až příští léto, kdy do kin vtrhne Terminator: Genesis… (více)

Reklama

Reklama