Reklama

Reklama

Andor

(seriál)
  • USA Andor
Trailer 1
USA, (2022–2024), 20 h 42 min (Minutáž: 38–57 min)

Tvůrci:

Tony Gilroy

Hrají:

Diego Luna, Genevieve O'Reilly, Stellan Skarsgård, Kyle Soller, Denise Gough, Adria Arjona, James McArdle, Rupert Vansittart, Joplin Sibtain (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(24)

V nebezpečných časech se Cassian Andor vydává na cestu, která z něj udělá hrdinu Povstání. (Disney+)

Recenze uživatele zborja k tomuto seriálu (2)

Kassa (2022) (S01E01) 

Po třech epizodám říkám jen to, že toto jsem očekával od Bobi Fetta i částečně od Obi-Wana. Fett měl mít tu zemitou drsnost a přímost, Kenobi zase nádech zoufalství se skrytou nadějí. A to jsem byl na ty dva natěšený a o Andorovi jsem přemýšlel jako o dílku na dlouhé zimní večery, kdy nebude co dělat. Navíc mi postava Andora nebyla ani sympatická v Rouge One, ale film se mi líbil v rámci Star Wars filmové produkce moc. Pro mě to právě hraje na notu ve stylu Rouge One a Hana Sola. Ale opravdu je to "dospělejší". Pro ránu se nejde daleko, to je zřejmé už v první epizodě, stejně jako z prvních minut Rouge One. Není třeba nic moc dlouze vysvětlovat, vše je čitelné i z dialogů v naprosto neznámém jazyce Kenariů. Postavy nemusí být sympatické, ale jejich chování je uvěřitelné a "reálné", např. paní Dursleyová mi nikdy nebyla sympatická, když, všichni víme, že se o Harryho zrovna moc dobře nestarala. Ani s Janou Eyrovou to moc dobře neuměla. Ale tady si mě získala. Dále je vidět, že by se to mohlo obejít i bez Impéria, pokud jsou kdejací pohraničníci schopnější, než imperiální elita. Třeba akce ve městě a ve skladišti byla mnohem lepší, než co předváděla Fettova jednotka na Tatooinu. Lokace bez komentáře, 100% paráda a z hudby běhá mráz po zádech. Jak už bylo několikrát řečeno, jak z Blade Runnera. Zatím se mi to líbí a moc, ale to se mi líbila i první řada Mandaloriana, než se začal rozvíjet příběh Grogua atd. Jen doufám, že si Andor udrží tuto rovinu. Vždyť ani ten robot, byť trochu v dabingu koktá, není dětsky pitomý. ()

Teď jdem ven (2022) (S01E10) 

Jak dlouho vydržíme, jak daleko se dostanem a kolik z nás to přežije to vše je teď jen na nás....Teď jdem ven! Teď jdem ven! Teď jdem ven... / ...Ničím si život, aby nadešel den, kterého já se nedožiju. ... Je to subjektivní, ale budu muset určitě snížit hodnocení Obi Wana, Bobi Fetta a možná i samotného Mandaloriana. Proslov Kino Loye jsem si musel dát i v originále. A několikrát po sobě. To se mi stalo naposledy u proslovů Sarumana a Stromovouse ve Dvou věžích. Nicméně proslov Luthena má stejnou sílu. Jako motivace skupiny nebo jednotlivce, prostě pecka. Takový seriál se podaří, když jsou na něj kladena nulová očekávání, akcí se nezaplňuje děj, s postavami a jejich osudy se dá buď ztotožnit nebo sympatizovat, mluví jasně, srozumitelně a hlavně, je to o něčem, co je běžnému smrtelníkovi docela blízké. Boj, Odpor, Obdoj, Vzpoura. Touha prostě žít. Tento seriál nemohl přijít ve vhodnější dobu, kdy máme za sebou dva roky covidu a v Evropě je válka, jejímž prostřednictvím se slabé vlády a silné korporáty živí na mase lidí, kteří neví, jak z toho ven. Jak už bylo řečeno, tento seriál má přesah a vykreslením Impéria zaplňuje mezeru v jeho chápání i motivaci Odboje. Touto oblastí rozšiřování světa Hvězdných válek se měli tvůrci dát už dávno. Andy Serkis, Stellan Skarsgård, Diego Luna a další. Jejich postavy jsou hodny zápisu do kanonu a zapamatování si. Ale jak říkám v úvodu, dívám se na to pouze subjektivně. ()

Související novinky

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

12.01.2024

Je tomu už téměř osm let, co do kin dorazil zatím poslední filmový Star Trek s podtitulem Do neznáma. A zatímco o přímém pokračování série v hlavních rolích s Chrisem Pinem, Zacharym Quintem a Zoe… (více)

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Dočká se Ahsoka druhé řady?

Dočká se Ahsoka druhé řady?

05.10.2023

Aniž bychom se pouštěli do nějakých velkých spoilerů, po finále nového Star Wars seriálu Ahsoka už je jasné, že si showrunner Dave Filoni (Star Wars: Klonové války, Star Wars: Povstalci) nechal… (více)

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

27.08.2023

Jedním z důvodů, proč se vůbec povedl vznik seriálu Mandalorian, byl tehdejší technologický průlom zvaný StageCraft, jenž byl od té doby použit v řadě dalších filmových i seriálových produkcích. V… (více)

Reklama

Reklama