Reklama

Reklama

MacGyver

(seriál)
USA / Kanada, (1985–1993), 110 h 38 min (Minutáž: 45–49 min)

Hrají:

Richard Dean Anderson, Dana Elcar, Bruce McGill, Robin Mossley, Elyssa Davalos, Michael Des Barres, Teri Hatcher, John Anderson, Dale Wilson, Bruce Harwood (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(139)

Odvaha a všestranné znalosti - to jsou nejsilnější zbraně tajného agenta MacGyvera. Takto vybaven pak lehce vyřeší jakoukoli složitou a nebezpečnou situaci... (TV Prima)

Recenze (531)

Mertax 

všechny recenze uživatele

Z tohohle seriálu se zrodilo přirovnání. Když se někdo s minimem prostředků dostane rychle z potíží, řekne se on něm, že je to "úplnej MacGyver". Dostat se ze zamčený místnosti pomocí postele s želenýma drátkama a kusem provázku? Žádný problém. To je prostě náš milovaný Mac, navíc zahraný charismatickým RDA, jehož sme my (jeho fanoušci) poté rádi vídali v seriálu Stargate, kde je sice poněkud starší, ale ještě pořád vynalézavý a hláškující. Doporučuji epizodu Simpsonových - 6x18, kde je úžasná narážka svědčící o velké popularitě seriálu. Moje oblíbená hláška z úst Petea je tahle: His name is MacGyver. He can fix anything. He could fix a computer with a hairpin and a piece of duct tape. ()

sonnak 

všechny recenze uživatele

Dříve jednoznačně můj nejoblíbenější seriál, na kterém jsem vyrostl. Dnes bych s jeho zařazením měl o něco větší problém, přeci jen je konkurence vysoká, ale mezi mojí top5 má místo jisté, o tom nemůže být ani řeč :]. Charismatický Anderson, který se za celý svůj život skutečně prosadil (co se televizní zábavy týče) pouze v MacGyverovi a Hvězdné bráně, vtiskl hlavní postavě tolik "sebe sama", že se u většiny lidí nálepky MacGyvera už nadosmrti nezbaví, i když O'Neill je konkurence více než schopná (i přes naprosto opačnou životní filozofii, než uznával Mac, je i v postavě O'Neilla cítit rukopis Andersona více než dost. Díky bohu za to). MacGyver vždy byl, je a bude můj nejoblíbenější televizní hrdina - většina epizod opravdu zábavná, některé více či méně horrorově legračních (yetti, ufo...) a pár těch krásně sentimentálních (poslední díl :'[ ). MacGyver 4ever! ()

Reklama

sharky 

všechny recenze uživatele

Šprty, knihomoly a radikální ekologické aktivisty jsem nikdy neměl v lásce, přesto byl Mac velkým hrdinou mého dětství a obzvlášť některé díly s Murdockem patří k tomu nejlepšímu, co americký televizní průmysl kdy stvořil . Akční hrdina, který nesnáší zbraně a má znalosti ze všech vědeckých oborů, se nevidí každý den. ()

Zek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako kluk jsem se na MacGyvera, hrozně rád díval, byt to můj dětský hrdina. Hlavně jsem milovat díly s Murdocem a dokonce jsem si o něm myslel, že je robot :D, protože pokaždé, když ho Macgyver porazil, tak to záhadně přežil. Po X letech,  jsem si seriál pustil, abych hlavně uviděl všechny díly, které jsem nikdy neviděl. Bohužel už je vidět, že se na seriálu podepsal čas. Některé díly jsou dost úsměvné a dát víc jak tři hvězdy se prostě nedá dát. Poslední sérka mi přišla absolutně nejhorší, kde už ani Macgyver moc nedělal jeho kutilský kousky. Ani nebylo pořádné zakončení s Murdocem a celkový konec mi spíš přišel, jako kdyby ještě měla být další série. Celkově si seriál ty tři hvězdy zaslouží a s MacGyverem se určitě ještě setkám, protože přece jenom na mě čeká Hvězdná brána :D ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Co mám hodnotit? Nostalgické vzpomínky na MacGyvera, který prostě všechno vždycky vymyslel/sestrojil/zvládnul a to, jak jsem chtěl být jako on a ve všech věcech doma vidět spojitosti a dokonale je spojovat do funkčních celků? Nebo holý fakt, že jako seriál je MacGyver neustálé stereotypní opakování "hádanek", které postava !vždy! vyřeší včas a celkově jde o seriál bez hlavního děje a dnes již nutných vychytávek? Dnes by MacGyver neobstál, proto ho naštěstí natočili před 25 lety:))). Jsem tomu moc rád (popravdě možná ho nenatočili, možná se Jack O Neil vrátil Hvězdnou branou, zrovna během slunečních erupcí, které ho vrátili v čase a tak mohl začít kariéru tentokrát jako herec... a své komplexní znalosti z planet celé galaxie využil pro postavu MacGyvera....:)). ()

Galerie (139)

Zajímavosti (62)

  • MacGyver vyrostl v Minnesotě. (SG-1)
  • Existujú dve rôzne verzie pilotnej časti:
    1. Vysielala sa v USA a väčšine krajín sveta. Má klasické intro a po úvodnej akcii nasleduje scéna v observatóriu.
    2. Vysielala sa len v niektorých krajinách (napr. Slovensko, tv Joj), po úvodnej akcii nasleduje scéna v Pentagone a má odlišné intro. (Philip_J_Fry)
  • V sedmé řadě v epizodě Coltonové hraje záměrně MacGyver jen v úvodní a závěrečné scéně. Tento díl měl být pilotní k případnému novému seriálu týkající se právě rodiny Coltonovi. Měl tehdy nahradit již končící seriál MacGyver. Bohužel se tak nestalo. Bohužel pro fanoušky MacGyvera, protože Mac se měl občas objevit ve vedlejší roli jako se objevovali Coltonové v MacGyverovi... (A.MacGyver)

Související novinky

MacGruber se vrátí do akce?

MacGruber se vrátí do akce?

27.09.2016

Šílená komedie MacGruber (u nás jako Super Mac), která před šesti lety zparodovala MacGyvera, byla těžkým propadákem. Film vydělal jen 9 milionů dolarů, v dalších letech o něj ale byl takový zájem,… (více)

Seznamte se s novým MacGyverem

Seznamte se s novým MacGyverem

22.03.2016

James Wan, režisér Saw nebo Rychle a zběsile 7, se řadu let snažil dostat MacGyvera na velké plátno. Seriálová klasika to tam nakonec nedotáhla, Wan ale rozjel alespoň televizní reboot, který právě… (více)

MacGyver se vrátí hned dvakrát

MacGyver se vrátí hned dvakrát

06.02.2016

Možná víte o tom, že se blíží seriálový reboot MacGyvera. Pilotní díl natočí James Wan (Rychle a zběsile 7), který o legendárním šikulovi básní už několik let, studio Lionsgate teď ale odhalilo… (více)

Akční klasiky míří do televize

Akční klasiky míří do televize

04.10.2015

Vyjmenovat všechny nadcházející televizní rebooty by trvalo zatraceně dlouho. Na malou obrazovku se v současnosti hrne spousta starých seriálů a sem tam se objeví i snaha o transformaci filmové látky… (více)

Reklama

Reklama