Reklama

Reklama

Superman

(seriál)
  • USA Lois & Clark: The New Adventures of Superman (více)
USA, (1993–1997), 66 h 41 min (Minutáž: 42–90 min)

Předloha:

Jerry Siegel (komiks), Joe Shuster (komiks)

Hudba:

Jay Gruska

Hrají:

Dean Cain, Teri Hatcher, Lane Smith, Justin Whalin, Eddie Jones, K Callan, Elizabeth Barondes, John Spencer, Tracy Scoggins, Michael Landes, Beverly Garland (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(87)

Obsahy(1)

Planetě Krypton, zvláštní ledové kouli ve vzdálené galaxii, hrozí výbuch. Starostliví rodiče stihnou ještě před apokalypsou vyslat svého syna Kal-Ela na planetu Zemi, aby se zachránil, nicméně vědí, že bude muset do smrti žít jako muž dvou tváří, neboť bude mít schopnosti, které budou na Zemi jedinečné a neobvyklé a bude mu hrozit neustálé nebezpečí. Kal-Ela se ujmou manželé Kentovi žijící na farmě na americkém venkově a pojmenují ho Clark. Vychovají z něj slušného, spravedlivého a poctivého muže s pevnými zásadami. Až dospěje, přestěhuje se do velkoměsta a pracuje zde jako nenápadný reportér Daily planet. Na zemi se však často objevují nebezpeční zločinci, kteří chtějí páchat zvěrstva na bezbranných lidech. A to je chvíle pro Clarka, kdy musí změnit svou podobu a jako superrychlý a supersilný Superman letět na pomoc… (hudryhudry)

(více)

Recenze (190)

Decker 

všechny recenze uživatele

Nektere pribehy jsou velmi velmi dobre, ale bohuzel povetsinou se jedna o scenaristickou prazdnou bublinu, ktera nema spetku napada a spada tak do klubka kyce a trapnosti. Avsak producentni zde zvolili docela spravne dve hlavni postavy mezi kterymi panuje docela dobra chemie a tak dodavaji serialu jistou miru koukatelnosti. ()

rozbris 

všechny recenze uživatele

JJ tak to jsem tenkrát hodně "žral", dokonce jak byl jeden díl, kdy mu jeho matka řekla:" Víš jak to Clarku začlo? Ve 13 jsi začal mít nějak více síly a začal jsi nám dělat díry do zdi....". To jsem měl tenrát právě něco před 13 rokem a snažil jsem se na sobě pozorovat taky takové změny....:-). Budete muset tohle hodnocení brát s rezervou, protože tohle byl můj seriál mého dětství, viděl jsem to všechno tam i zpět:-) ()

Reklama

Davej 

všechny recenze uživatele

V tomhle seriálu prostě o komiksovou stylizaci ani nezavadíte. Jedná se o naprosto obyčejný seriál, kde má ovšem hlavní hrdina jiný rozpoznávací znak než jinde, to znamená místo např. školní tašky na zádech nosí tajemný modrý pláštík s rudým S na hrudi. Umí létat a kromě toho, že občas někoho bokem zachrání, řeší problémy obdobné jako vy či já. ()

DK197 

všechny recenze uživatele

U tohohle Supermana je podle mě nejlepší první série, protože má opravdu podařený smysl pro humor. Naopak poslední série je už trošku přehnaná obzvláště pokud mluvíme o vrkání Lois a Clarka. Celkově to ale na dobu, kdy byl napsán scénář, není vůbec špatné. Odpočinkové, zábavné. Mám ráda seriály s epizodickými příběhy. Na pozdější Smallville to sice nemá, ale obzvláště ta první série stojí za to. Jestli bych něco Já osobně této věci měla vytknout, tak to bude pro mě naprosto nevhodný představitel Lexe Luthora. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Zas tak špatnej seriál to neni. Efekty jsou hodný béčkových 90. filmů. Příběhy na sebe docela navazujou, některý jsou pěkný jiný průměrný. Občas jsem se u toho i zasmál. Obsazení je podle mě vydařený. Superman dobrej, pro buchty hezoun. Lois trhlá , ale s Clarkem a zbytkem týmu k sobě pasujou jak prdel na hrnec. Pro mě 85% :) ()

Galerie (32)

Zajímavosti (18)

  • Dean Cain sa bojí lietania. (rador)
  • Herec Michael Landes, ktorý hral Jimmyho, bol po prvej sérii nahradený, pretože sa príliš podobal Clarkovi. (rador)

Reklama

Reklama