Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sedm hodin výuky a oběd. Taková je nabídka newyorské Střední školy muzických umění. Hvězdná kariéra? Ta je zase hlavním cílem mladých hudebníků, herců, tanečníků a snílků po celou dobu jejich působení na škole. Vidina slávy je hnacím motorem, tříbí talenty, konfrontuje iluze s realitou, provází hledání lásky i smyslu života. Režisér Alan Parker (Evita, The Commitments) přináší pohled na příběhy studentů, které hrají: Irene Cara (později oceněná Oscarem), Paul Crane (seriál Pohotovost), Barry Miller (Horečka sobotní noci) a Gene Anthony Ray spolu s Leem Currerim. Film byl nominován na šest Oscarů, dva získal, a to za skvělou dynamickou hudbu a titulní píseň. (Magic Box)

(více)

Recenze (46)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Původně jsem chtěla napsat, že miluju jen několik scén z tohoto velmi jednoduchého příběhu. Ale to je velký omyl. Miluju celý film a těch několik scén je prostě taková třešínka na dortu, který vůbec není přeplácaný nebo dokonce přeslazený. Hudba a taneční čísla jsou přesně ty ingredience na kterých tenhle film stojí.Neřešila jsem, jestli herci vypadají na šestnáct nebo jestli vypadají, tak jak vypadají. Nechala jsem se unést. ()

Sofia 

všechny recenze uživatele

Natočené je to brilantně se spoustou nezapomenutelných scén (např. už zmiňovaná Rocky Horror Picture Show), ale na druhou stranu mi některé hromadné scény (např. ve školní jídelně) přišly strašně umělé a nucené (asi jako když v Discopříběhu na konci celá Plzeň skákala po náměstí...) a většina z těch rádoby talentovaných puberťáků, co si mysleli, že dobudou svět, mi lezla na nervy. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Zajímavé nahlédnutí do života lidí, kteří jsou umělecky nadaní a chtějí se nějakým způsobem prezentovat. Pořád jsou to ale lidé, pořád mají své chyby a vlastně ani pořádně neví, co mají se svými životy dělat. Velmi dobře herecky zvládnuté, navíc přes svou délku nenudí. Výborná hudební čísla se musí také ocenit. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Klasický školní film podle neklasického schématu - žádní hollywodští looseři, kteří by to nakonec všem natřeli, žádná načančaná pohádka, ale příjemná cilvilní podívaná plná příjemné hudby, písniček a krásných choreografií, která snad přibližuje, jak to může doopravdy v takové umělecké škole chodit. A mimochodem - scéna, kdy dva z hrdinů sledují v kině Rocky Horror Picture Show, je celkem nezapomenutelná. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Cesta za partou bohémsky smýšlejících středoškoláků, která je v nejednom případě zajímavá a uvěřitelná, ale na rozdíl od podobného Chorus line nezvedla mojí prdel ze židle, ani mě nedonutila civět s otevřenou pusou. Přesto je to milý návrat do osmdesátek a z těch filmů (ať už dramat, nebo hudebních), které z dané doby znám, patří mezi lepší. Určitě vydařenější, než uzívaný Footloose. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (7)

  • Jedná se o první snímek, v němž bylo použito slovni spojení "fag hag", popisující vztah Doris (Maureen Teefy) a jejího homosexuálního kamaráda Montgomeryho (Paul McCrane). Její pozdější přítel Ralph (Barry Miller) na tento fakt reaguje doporučením, aby se ucházela o hlavní roli v neexistujícím filmu I was a Teen-Age Fag Hag. (snoopik)
  • Postava Leroy Johnson dost odpovídá svému představiteli – Gene Anthony Ray se narodil v New Yorku a ve svých necelých osmnácti letech vyhrál konkurz na tento film díky svému talentu, ačkoli žádnou profesionální průpravu neměl. Jeho matka už v té době prodávala drogy. Ray se stal hercem, tanečníkem a choreografem, ale život plný večírků, alkoholu a drog vedl jak k nákaze HIV, tak nakonec k infarktu. Zemřel v New Yorku v 41 letech. (TroiMae)

Související novinky

Zemřel režisér Alan Parker

Zemřel režisér Alan Parker

31.07.2020

Po dlouhé nemoci dnes ve věku 76 let zemřel věhlasný britský režisér, scenárista a producent Alan Parker. Smutnou zprávu potvrdil Britský filmový institut. Parker začínal v 70. letech jako tvůrce… (více)

Reklama

Reklama