Reklama

Reklama

Smrtelné zlo 2

  • USA Evil Dead II (více)
Trailer

Ash a jeho přítelkyně si vyrazili na opuštěnou chatu v lese. Na místě si pustí pásku, kde je nahrán text Necronomiconu, temné knihy mrtvých. Tím však vyvolají příšerné démony ze záhrobí... Když na chatu dorazí Ashovi přátelé, najdou je uprostřed záplavy krve! Zlo bylo odpoutáno a je třeba ho znovu zkrotit - za každou cenu! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (678)

Divočák 

všechny recenze uživatele

Řekněme si to na rovinu - první třetina je fakt slabá. Raimi pojal dvojku jako jakési nepřímé pokračování jedničky, přičemž si z prvního dílu bere spoustu námětů, které jako by ho už ale nebavily točit znovu. Ash a jeho přítelkyně jsou vhozeni na chatu, je probuzena kletba, Ash odkrágluje svoji holku a chvíli se špičkuje s lesnímy duchy. Všechno je takové nemastné neslané a chvílemi to vypadá, že režisér opravdu znuděně vaří z vody. Jakmile ale přestane šílená "oneman show" silně přehrávajícího Bruce Campbella a na scéně se objeví další "oběti", začne se konečně Evil Dead pořádně rozhýbávat a my jsme svědky pořádně krvavé jízdy vrcholící zrodem jednoho z nejkultovnějších hrdinů filmového plátna - Ashe s motorovkou místo pravé ruky a upilovanou brokovnicí. Řekněte, našli byste ve filmu víc "cool" hrdinu? ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Ak si mám vybrať tak nemusím hrdinov z donútenia (Book of Dead). Takých čo jačia, máchajú kol seba a "akosi" sa presekávajú ďalej a ďalej. Asch sa v dvojke vypracoval na regulárneho macha s motorovkou miesto ruky a s ním prichádza to pravé rošambo. Raimi utrhnutý z reťaze spláchne za 5 minút najnutnejšiu expozíciu a ďalej už len kúzli jeden nápad za druhým a zalieva hektolitrami tekutín rôznych farieb a hustôt. GROOVY! 85% ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Ona rekapitulace prvního dílu v úvodních 7 minutách diváky zpočátku jistě zmátla, ale pro tenhle krok se Raimi rozhodl z čistě prozaických důvodů: v případě klasického pokračování by chudáka Ashe znovu nedostal do takhle ďábelských lesů, takže zvolil cestu jakési parafráze s modernějším hábitem. Nová vizáž, lepší efekty. Zůstal jen Bruce Campbell a Samův dravý styl vytočený do ještě extrémnějších (motorových) otáček. Morbidnost se geniálně mísí s černým humorem a poletující kamera volí přesně ty úhly, v nichž vyniknou jak Ashovy vytřeštěné oči, tak jeho monumentální brada. A ať už jsou tyhle dva filmy od sebe v lecčem odlišné, pořád jsou stejně dokonalé. Nesmrtelná klasika. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Prvy diel ma malicko sklamal, tak sa mi do dvojky prilis nechcelo... a lala ho - stavnate prekvapenie ! Paradne namiesany mix hororu, fantasy a komedie, ktory ma v prvom rade za ulohu bavit. Obcas pritlaci na nervy, obcas rozosmeje nadsadzkou ci hlaskou, obcas prekvapi skvelym napadom a po celu dobu predvadza skvelu filmarcinu a paradne efekty (masky, stop-motion animacia, kostymy...so vsetkeho som bol nadseny). U mna sa toto genialne dielko zaradilo hned vedla Jacksonovho Braindeadu. (10/10) ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Sam Raimi sa s nijakými obvyklými úvodmi, pripravujúcimi diváka aspoň 20 minút na masakru, o ktorej to celé je, neserie. Po šiestich minútach filmu je horor v plnom prúde, prvá obeť mŕtva, idylka v riti a hlavný hrdina sám čelí nadpozemskému zlu. Bavila som sa, zasmiala aj zľakla, Evil Dead bol jednoducho stvorený, aby sa stal kultom. Ale aj tak sa mi najviac páči fantazijná trojka :-) ()

Galerie (542)

Zajímavosti (45)

  • Když Ash (Bruce Campbell) běží s hlavou démona zakouslou v jeho ruce do kůlny, utíká opačným směrem. Poté totiž vychází z kůlny, která je nad chatou. (POciSEM)
  • Mrtvá žena profesora Knowbyho říká, že je ve "fruit cellar". Což je odkaz na Psycho. (Chatterer)
  • Entertainment Weekly zařadil film na 19 místo v kategorii 50 nejkultovnějších filmů. (Chatterer)

Související novinky

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

12.03.2013

Řečeno slovníkem Pulp Fiction, Sam Raimi je právě teď „spokojenej parchant“. Omalovánková fantasy Mocný vládce Oz odstartovala skvěle v amerických i světových kinech a za první víkend nastřádala… (více)

Reklama

Reklama